De@th L0rd Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Από τη στιγμή που το πτυχίο του λέει μηχανικός,είναι αναγνωρισμένος από το κράτος επίσημα ως μηχανικός. Αν γράφει τεχνολόγος αλλάζει το θέμα.
DrLo Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 offtopic : Το τι γράφει ένα πτυχίο δεν είναι το κριτίριο. Θυμάμαι τη συζήτηση που είχαμε πριν καιρό για το "Master" του ΕΜΠ. Το ποιός μπορεί να ασκήσει το επάγγελμα του μηχανικού και σε ποιό βαθμό ορίζεται σαφώς και δεν έχει να κάνει με το τι γράφει πάνω το πτυχίο.
kostikasre Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 @DrLo: Οι 240 πιστωτικές μονάδες που δίνουν όλες οι σχολές ΣΤΕΦ είναι μήπως κριτήριο; Δε μου λες,αυτός που σου λέω στη μαύρη θάλασσα,είναι γραμμένος σε 2 επαγγελματικούς φορείς μηχανικών (Ολλανδία και Αυστρία) μήπως κι αυτοί δεν είναι μηχανικοί; Αν όχι πες μας ποιό είναι το κριτήριο κι εμάς τους βλάκες για να ξέρουμε... @De@th_L0rd Το "Τεχνολόγος" οι ΣΤΕΦ το έχουν κόψει προ πολλού...
acomaedo Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Φίλε acomaedo,επειδή καταλαβαίνω που το πας κι επειδή έχω όλη την καλή διάθεση,θα σου το θέσω ως εξής:Το τμήμα Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου είναι τμήμα της σχολής ΣΤΕΦ των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων,η φοίτηση διαρκεί τέσσερα χρόνια και για την απόκτηση του πτυχίου είναι υποχρεωτική η εκπόνηση πτυχιακής εργασίας και η πρακτική άσκηση... Ο απόφοιτος μπορεί να παρακολουθήσει προγράμματα μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών σε Ελλάδα και εξωτερικό (κυρίως στο εξωτερικό,διότι στην Ελλάδα αφενός μόνο τα κομματόσκυλα γεμίζουν τα Π.Μ.Σ.,αφετέρου επειδή τελείωσε ΤΕΙ έχει λέπρα και τον δέχονται σε μικρό ποσοστό) και να εγγραφεί στον οικείο επαγγελματικό φορέα μηχανικών στο εξωτερικό (εκτός απ'την Ελλάδα όπου κυριαρχεί το αδοιφάγο και αναχρονιστικό ΤΕΕ) Επιπλέον,σου συνιστώ να ρίξεις μια ματιά στο πρόγραμμα σπουδών του τμήματος καθώς και στις πιστωτικές μονάδες που αποδίδει...αυτά τα ολίγα! Τέλος,αφού όπως αναφέρεις δεν είναι ο εν λόγω απόφοιτος μηχανικός,θα ήθελα να μας πεις,τι μπορεί να είναι κατά τη γνώμη σου άραγε... Είναι απόφοιτος του εν λόγω τμήματος, δηλαδή Τεχνολόγος Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, όπως αντίστοιχα κάποιος που τελειώνει το ΤΕΙ Μηχανολογίας είναι Τεχνολόγος Μηχανολόγος κλπ. Δεν το πάω πουθενά, αλλά επειδή εσύ μάλλον το πάς κάπου, πιστεύω ότι με το να χρησιμοποιεί κάποιος έναν τίτλο που δεν του έχει δωθεί αυτόματα υποβιβάζει αυτό το οποίο σπουδάζει. (Και το οποίο ΚΑΙ σημαντικό είναι ΚΑΙ πολύ πιθανόν πιο επικερδές από κάποιον που τελειώνει κάποια Πολυτεχνική σχολή) Το πόσες πιστωτικές μονάδες έχει είναι άσχετο με το αν βγάζει τεχνολόγους ή τεχνικούς ή μηχανικούς, και το τμήμα Αγγλικής φιλιλογίας έχει πολλές πιστωτικές μονάδες αλλά οι απόφοιτοι του δεν ονομάζονται μηχανικοί.
DrLo Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 @DrLo:Οι 240 πιστωτικές μονάδες που δίνουν όλες οι σχολές ΣΤΕΦ είναι μήπως κριτήριο; Όχι. Δε μου λες,αυτός που σου λέω στη μαύρη θάλασσα,είναι γραμμένος σε 2 επαγγελματικούς φορείς μηχανικών (Ολλανδία και Αυστρία) μήπως κι αυτοί δεν είναι μηχανικοί; Αν έχει άδεια ασκήσεως από αυτές τις χώρες είναι όντως μηχανικός. Αν όχι πες μας ποιό είναι το κριτήριο κι εμάς τους βλάκες για να ξέρουμε... Μηχανικός είναι όποιος έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος Μηχανικού (αξιωματικά). Το ποιός θα πρέπει να έχει είναι άλλο θέμα. Τελείωσε με το καλό τη σχολή σου για να δεις τι παίζει έξω και εδώ είμαστε να μιλάμε με τις μέρες.
kostikasre Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 @DrLo: Αν είναι μηχανικός σε μια χώρα τότε είναι και σε άλλη,εκτός απ'τη μπανανία μας φυσικά!Και πέρα απ'αυτό,οι σχολές ΣΤΕΦ βγάζουν μηχανικούς... Ξέρω πολύ καλά τι γίνεται,και πως για τα ΤΕΙ υπάρχει νεφελώδες πλαίσιο άσκησης επαγγέλματος...αλλά αυτή είναι μεγάλη κουβεντα!
acomaedo Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 @DrLo:Αν είναι μηχανικός σε μια χώρα τότε είναι και σε άλλη,εκτός απ'τη μπανανία μας φυσικά!Και πέρα απ'αυτό,οι σχολές ΣΤΕΦ βγάζουν μηχανικούς... Ξέρω πολύ καλά τι γίνεται,και πως για τα ΤΕΙ υπάρχει νεφελώδες πλαίσιο άσκησης επαγγέλματος...αλλά αυτή είναι μεγάλη κουβεντα! Όχι αν είσαι σε μια χώρα ΔΕΝ είσαι αναγκαστικά και σε άλλες (Τουλάχιστον όσον αφορά επαγγελματικά δικαιώματα). Απο πότε οι ΣΤΕΦ βγάζουν μηχανικούς? Μήπως και οι Σχολές Υγείας δεν βγάζουν νοσηλευτές αλλά γιατρούς? Μάλλον δεν τα ξές πολύ καλά γιατί το πλαίσιο άσκησης επαγγέλματος για τους απόφοιτους ΤΕΙ(Σχολών ΤΕΦ) δεν είναι νεφελώδες, είναι αρκετά σαφές.
kostikasre Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Όχι acomaedo,μαστόρια βγάζουν!Ό,τι πεις!
afentiko7 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 kostikasre, οι συμφοιτητές του φίλου του ξαδέρφου σου, δουλεύουν και αυτοί σε παρόμοια πόστα? Το ότι ένας στους 100 είναι αστέρι δε μου λέει και πολλά. Πχ στο mit όλοι δουλεύουν σε google, ms, wd κλπ. Όχι αν είσαι σε μια χώρα ΔΕΝ είσαι αναγκαστικά και σε άλλες Η μηχανολογία διαφέρει από χώρα σε χώρα? Δλδ για να καταλάβω ο μηχανολόγος ο γερμανός, στην ελλάδα δε θεωρείται μηχανολόγος?
kostikasre Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 @afentiko7: Απ'ότι φαίνεται ο μηχανολόγος εκ' Γερμανίας μάλλον φιλόλογος θεωρείται! Όσο για το τι κάνουν,θα σε γελάσω...έχε υπόψη αυτό που αναφέραμε στην αρχή του θέματος,ειδικότητες όπως αυτές (και θα σου θέσω και ενδεικτικά και κάποιες άλλες: Χημικών Μηχανικών,Μηχανικών Υλικών,Αυτοματισμού κ.λπ.) βγάζουν στελέχη που στο εξωτερικό γίνονται ανάρπαστα,αλλά εδώ δυστυχώς δεν υπάρχουν δουλειές σ'αυτό τον κλάδο...οπότε βλέπεις το χημικό μηχανικό να μελετά τη σύσταση του καφέ που σερβίρει στην καφετέρια που δουλεύει!Επομένως δεν αποκλείω,οι συμφοιτητές αυτού όπως λες οι μισοί να δουλεύουν γκαραζιέριδες και οι υπόλοιποι σερβιτόροι...
acomaedo Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Η μηχανολογία διαφέρει από χώρα σε χώρα? Δλδ για να καταλάβω ο μηχανολόγος ο γερμανός, στην ελλάδα δε θεωρείται μηχανολόγος? Δεν αναφέρθηκα ειδικά στη μηχανολογία αλλά γενικά. Οι λόγοι που δεν θεωρούνται μηχανικοί (όσο αφορά επαγγελματικά δικαιώματα) είναι ότι α) υπάρχουν ειδικότητες στο εξωτερικό που δεν έχουν αντίστοιχες ακόμα στην Ελλάδα, πχ Πυρηνικός Μηχανικός, Μηχανικός Θραύσης, Μηχανικός Οικονομίας κλπ,και β)ότι υπάρχουν ειδικές συνθήκες σε μια χώρα που καθιστούν απαραίτητη τη γνώση συγκεκριμμένων μαθημάτων,πχ λόγω σεισμών πολλοί Πολιτικοί Μηχανικοί από χώρες του εξωτερικού χρειάζονται να παρακολουθήσουν συγκεκριμμένα μαθήματα για να πάρουν ισοτιμία-επαγγελματικά δικαιώματα. Όσο για το τι βγάζουν οι ΣΤΕΦ, εγώ kostikasre δεν είπα οτι βγάζουν μαστόρια, είπα ότι δεν βγάζουν μηχανικούς. Προφανώς για σένα οι μόνες δύο κατηγορίες στα τεχνικά επαγγέλματα είναι αυτές. Αλήθεια για σένα οι εργοδηγοί σε πια κατηγορία ανήκουν? Όταν με το καλό τελειώσεις αφου όπως είπες και σε άλλο νήμα είσαι ακόμα στο τρίτο εξάμηνο και χρωστάς και πολλά μαθήματα θα καταλάβεις κάποια πράγματα και κυρίως ότι πρέπει να είσαι περήφανος για αυτό που είσαι, όπως είπες δεν υπάρχει καλό Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ,υπάρχει καλός φοιτητής.
kostikasre Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Χαχαχα!Εσύ φίλε μου,από το γεγονός ότι είμαι φοιτητής κατάλαβες ότι δεν ξέρω την τύφλα μου...μάλιστα...λοιπόν προτείνω να μην το πας στο προσωπικό,ειδικά αν εργάζεσαι κατά Βόρεια Ελλάδα μεριά,γιατί αν είσαι μηχανικός μηχανολόγος-χημικός-ηλεκτρολόγος και δουλεύεις σε κάποια τεχνική εταιρεία-βιομηχανία αν δεν ξέρεις εμένα,τουλάχιστον θα ξέρεις την οικογένειά μου...δεν ξέρω ποιός είσαι,αλλά δεν δέχομαι να με χαρακτηρίζεις έτσι,τη στιγμή που δεν ξέρεις ποιός είναι πίσω από το πληκτρολόγιο... Ξέρω πολύ καλά την ιεραρχία στον τεχνικό κλάδο,απ'τα 13 μου γυρνάω στα εργοτάξια και κοιτάω...κάτι χούφταλα από πολυτεχνείο έχουν χάσει τη μπαλίτσα,νομίζοντας ότι τα ΤΕΙ βγάζουν εργοδηγούς και κάτω (όπως φαντάζομαι πιστεύεις και εσύ) γι'αυτό έκανα την παραπάνω δήλωση,την οποία φυσικά την πήρες στα σοβαρά!!!Το ότι οι απόφοιτοι των ΤΕΙ δουλεύουν με τα επαγγελματικά δικαιώματα των υπομηχανικών ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ δεν υποβαθμίσει σε καμία περίπτωση το τι σπούδασαν και το τι ξέρουν!Και μισό πόδι αν έχεις πατήσει ποτέ σε μια δουλειά,θα έχεις πάρει μυρωδιά ότι η "ιεραρχία" δεν συμβαδίζει με τα τυπικά προσόντα του καθενός...γνωρίζω μηχανικό Α.Π.Θ. που δουλεύει μονταδόρος και εργοδηγό που δεν έχει τελειώσει το γυμνάσιο...ο καθένας ό,τι είναι ικανός! Μπορείς να λες ό,τι σου κατέβει,σε παρακαλώ πολύ όμως,μην κρίνεις για να μην κριθείς! Υ.Γ.1 Τα μαθήματα λόγω εργασίας τα χρωστάω μάγκα!Δουλεύουμε δεν τρώμε απ'τα έτοιμα... Υ.Γ.2 Αν μερικούς τους πειράζει που είμαι λαλίστατος και υποστηρίζω ένα θεσμό όπως αυτό των ΤΕΙ,κανένα πρόβλημα από μέρους μου...αλλά επιχειρήματα θέλω παιδιά...
acomaedo Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Χαχαχα!Εσύ φίλε μου,από το γεγονός ότι είμαι φοιτητής κατάλαβες ότι δεν ξέρω την τύφλα μου...μάλιστα...λοιπόν προτείνω να μην το πας στο προσωπικό,ειδικά αν εργάζεσαι κατά Βόρεια Ελλάδα μεριά,γιατί αν είσαι μηχανικός μηχανολόγος-χημικός-ηλεκτρολόγος και δουλεύεις σε κάποια τεχνική εταιρεία-βιομηχανία αν δεν ξέρεις εμένα,τουλάχιστον θα ξέρεις την οικογένειά μου...δεν ξέρω ποιός είσαι,αλλά δεν δέχομαι να με χαρακτηρίζεις έτσι,τη στιγμή που δεν ξέρεις ποιός είναι πίσω από το πληκτρολόγιο... Δεν έκανα κανέναν χαρακτηρισμό στο πρόσωπο σου ή γενικότερα. Διάβασε τα πόστ μου ξανά. Προσωπικά δεν πήρα ούτε έδωσα τίποτα,το ποιος είσαι εσύ ή η οικογένεια σου ή το ποιος είμαι εγώ και η οικογένεια μου δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τα επιχειρήματα ενός διαλόγου. Ξέρω πολύ καλά την ιεραρχία στον τεχνικό κλάδο,απ'τα 13 μου γυρνάω στα εργοτάξια και κοιτάω...κάτι χούφταλα από πολυτεχνείο έχουν χάσει τη μπαλίτσα,νομίζοντας ότι τα ΤΕΙ βγάζουν εργοδηγούς και κάτω (όπως φαντάζομαι πιστεύεις και εσύ) γι'αυτό έκανα την παραπάνω δήλωση,την οποία φυσικά την πήρες στα σοβαρά!!!Το ότι οι απόφοιτοι των ΤΕΙ δουλεύουν με τα επαγγελματικά δικαιώματα των υπομηχανικών ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ δεν υποβαθμίσει σε καμία περίπτωση το τι σπούδασαν και το τι ξέρουν!Και μισό πόδι αν έχεις πατήσει ποτέ σε μια δουλειά,θα έχεις πάρει μυρωδιά ότι η "ιεραρχία" δεν συμβαδίζει με τα τυπικά προσόντα του καθενός...γνωρίζω μηχανικό Α.Π.Θ. που δουλεύει μονταδόρος και εργοδηγό που δεν έχει τελειώσει το γυμνάσιο...ο καθένας ό,τι είναι ικανός!Μπορείς να λες ό,τι σου κατέβει,σε παρακαλώ πολύ όμως,μην κρίνεις για να μην κριθείς! Για το τι κάνουν τα "χούφταλα" δεν ξέρω, αυτό που ξέρω είναι ότι με βάση τη νομοθεσία σωστά τους θεωρούν εργοδηγούς. (Και επειδή είναι οι πλέον απαραίτητοι σε εργοτάξιο για αυτό και οι εργοδηγοί πληρώνονται πολλές φορές περισσότερο και απο τον νεό μηχανικό, η εμπειρία τους είναι πολύτιμη) Σου είπα ότι συμφωνώ ότι ο καλός φοιτητής θα γίνει και σωστός επαγγελματίας, ενας καλός εργοδηγός κοστολογείτε το βάρος του σε χρυσό, ένας κακός μηχανικός δεν αξίζει τίποτα). Αυτό όμως είναι διαφορετικό με το τι ΕΙΝΑΙ ο καθένας. Όσο για το αν οι απόφοιτοι των ΤΕΙ δουλεύουν καταχρηστικά με τα δικαιώματα των υπομηχανικών μήπως μπορείς να μου το εξηγήσεις? Τα ΤΕΙ δεν είναι η μετεξέλιξη των ΚΑΤΕΕ? Υπομηχανικούς δεν έβγαζαν? Υ.Γ.1 Τα μαθήματα λόγω εργασίας τα χρωστάω μάγκα!Δουλεύουμε δεν τρώμε απ'τα έτοιμα...Υ.Γ.2 Αν μερικούς τους πειράζει που είμαι λαλίστατος και υποστηρίζω ένα θεσμό όπως αυτό των ΤΕΙ,κανένα πρόβλημα από μέρους μου...αλλά επιχειρήματα θέλω παιδιά... Όσο για το ότι είσαι λαλίστατος, κακό δεν είναι ουτε ενοχλεί κανέναν (τουλάχιστον όχι εμένα) και καλά θα έκανες αν υποστήριζες τον θεσμό των ΤΕΙ, δυστυχώς όμως εσύ δεν υποστηρίζεις τον θεσμό. Υποστηρίζεις οτι το ΤΕΙ είναι Πολυτεχνείο (δεν είναι) και οτι οι του Πολυτεχνείου άσχετοι (πολλοί είναι) και οτι το κακό κράτος και το κακό ΤΕΕ σε κρατάει πίσω. Και όλα αυτά με τί επιχειρήματα?
DarkOrion Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Αν μερικούς τους πειράζει που είμαι λαλίστατος και υποστηρίζω ένα θεσμό όπως αυτό των ΤΕΙ,κανένα πρόβλημα από μέρους μου...αλλά επιχειρήματα θέλω παιδιά... Παιδιά που έρχονται στα ΑΕΙ έχοντας δώσει κατατακτήριες από ΤΕΙ έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα, κυρίως σε θέματα μαθηματικών. Δεν ξέρουν καλά μαθηματικά, δεν μπορούν να προχωρήσουν. Οι γνώσεις τους είναι τελείως πρακτικές, και λίγες γενικές αρχές θεωρίας και δεν μπορούν ούτε καν να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται το περιεχόμενο του μαθήματος. Ο πραγματικός μηχανικός έχει πολύ πιο δύσκολα πράγματα να κάνει από αυτά που κάνουν στο ΤΕΙ, και δεν αναφέρομαι σε εργασιακά δικαιώματα και τέτοιες μαλακίες. Το θέμα των δικαιωμάτων είναι εντελώς τυπικό. Αν νομίζεις ότι με τον να έχεις κατασκευαστική εταιρία (δεν αναφέρομαι σε σένα, δεν ξέρω τι έχεις όπως και να έχει) και να χτίζεις διόρωφα, που τα χτίζανε από το 1950, πατώντας ένα κουμπί στο pc να κάνει τους υπολογισμούς λέγεσαι μηχανικός, γελιέσαι. Αυτό το κάνει και η γιαγιά μου, και δεν έχει ιδέα από αυτά τα πράγματα. Άλλο πράγμα τα δικαιώματα που παίρνεις (σε ένα κράτος που είναι τόσο ανοργάνωτο) και άλλα πράγματα το τι ξέρεις να κάνεις. Μηχανικοί είναι αυτοί που βγαίνουν από τα ΑΕΙ και τα ισότιμά τους στο εξωτερικό, και βγαίνουν στην δουλειά και ασχολούνται με διάφορα πράγματα (αναφέρω μερικά: σύνθετα υλικά, κατασκευή κεραίων, υπολογισμός ροής γύρω από αυτοκίνητα και αεροπλάνα κλπ). Οι υπόλοιποι δεν ξέρω τι είναι, πάντως δεν είναι μηχανικοί, και για να μην παρεξηγούμαστε κιόλας, με το σύστημα της παιδείας που υπάρχει στην Ελλάδα, πολλοί απόφοιτοι ΑΕΙ δεν θα πρεπε να είναι ούτε κατά διάνοια μηχανικοί. Τώρα, αν το θέμα το πηγαίνεις στο ποιός βγάζει περισσότερα λεφτά, εκεί αλλάζει η κουβέντα. Και ένας θεολόγος μπορεί να του κάτσει να έχει την μεγαλύτερη κατασκευαστική της Ελλάδας και μετά από 1 χρόνο να μάθει ποιά είναι η ιεραρχία στα δικαιώματα και να καταλαβαίνει ποιός ξέρει και ποιός δεν ξέρει. Αυτό τι σημαίνει, οτι είναι μηχανικός?
kostikasre Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) Μάγκες,αν μου λέτε ότι τα ΤΕΙ είναι ΚΑΤΕΕ και ότι βγάζουν εργοδηγούς δεν μπορούμε να συζητήσουμε γιατί υπάρχει άγνοια εκ' μέρους σας...επιχειρήματα μπορώ να σας αραδιάζω ένα σωρό,αλλά αφενός με κουράζει το να μπαίνω στο παιχνίδι του ποιός την έχει μεγαλύτερη και αφετέρου έχουμε και δουλειές,οπότε θα αναφέρω τα βασικά...τα ΤΕΙ αποτελούν τον τεχνολογικό τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας,βάσει νόμων (Ν.2916/2001 και Ν.3549/2007) είναι Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα,διενεργούν μετά από αξιολόγηση αυτόνομα μεταπτυχιακά προγράμματα,προσφέρουν βάση νόμου πρώτο ακαδημαϊκό τίτλο σπουδών,βρίσκονται σε μέτριες,αλλά πολλές φορές ανώτερες από αυτές κάποιων ελληνικών Πανεπιστημίων,θέσεις στην παγκόσμια λίστα αξιολόγησης των ΑΕΙ,χωρίς να διαθέτουν ακόμη έρευνα που είναι το σημαντικότερο κριτήριο (το νέο νομοσχέδιο τους δίνει τέτοια δυνατότητα πλέον),οι απόφοιτοί τους γίνονται δεκτοί στα πανεπιστήμια του εξωτερικού για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές και φυσικά εγγράφονται στα επαγγελματικά επιμελητήρια χωρών του εξωτερικού κ.λπ. κ.λπ. ΑΛΛΑ έχουμε το Ελληνικό κράτος,το οποίο μη αποδίδωντας Ε.Δ. ακόμη βάσει των προγραμμάτων σπουδών όπως θα έπρεπε να είχε πράξει βάσει του ιδρυτικού νόμου των ΤΕΙ (Ν.1404/1983) και συνεχίζει να τους κρατάει σε επαγγελματική ομηρία αφήνοντας τους όπως σας είπα να εργάζονται με τα Ε.Δ. των τέως υπομηχανικών του τέως Μικρού Πολυτεχνείου (αλήθεια,εσύ φίλε που νομίζεις ότι τα ΤΕΙ βγάζουν υπομηχανικούς,ήξερες πότε βγαίναν αυτοί ή τι ήταν ή πόσο σπούδαζαν;;;Αλλά τα ξέρετε όλα,sorry...) καταχρηστικά και κάποιους ακομή και χωρίς τίποτα!!!Για το γεγονός αυτό μερίδιο ευθύνης σαφώς φέρουν οι φοιτητές και απόφοιτοι που αυτουποτιμούνται (και τι να κάνουν θα μου πεις...) και φυσικά οι κυβερνήσεις που όποτε πήγαιναν να διευθετήσουν ένα θέμα που σε όλες τις άλλες χώρες τις Ε.Ε. έχει λυθεί εδώ και χρόνια,υπέκυπταν στις πιέσεις και τις απειλές του ΤΕΕ (κλείσιμο πολεοδομιών κ.λπ.) Επιπλέον: ***Κάποιος είπε ότι κατηγορώ τα Πολυτεχνεία...αν τα κατηγορούσα αγαπητέ φίλε θα σχολίαζα: 1)Το "γιαλαντζί" MSc που θα δίνουν από εδώ και πέρα χωρίς διαχωρισμό προπτυχιακού-μεταπτυχιακού προγράμματος και με μια μόνο διπλωματική και 2)τα απεριόριστα επαγγελματικά δικαιώματα που έχουν "κληρονομήσει" συγκεκριμένες ειδικότητες μηχανικών απ'το 1930 (βλέπε Πολιτικός Μηχανικός,που υπογράφει π.χ. Μηχανολογικά-Ηλεκτρολογικά χωρίς να δικαιολογεί το Π.Σ. αυτό το προσόν) και χωρίς από τότε να τα "πειράξει" ή να τα επανεξετάσει κάποια επιτροπή και 3)γιατί δεν δέχονται να αξιολογηθούν;Μήπως φοβούνται τίποτα; Αυτά θέλω να τα σχολιάσετε εσείς... ***Κάποιος επίσης είπε ότι κατηγορώ και το ΤΕΕ...λίγο σχετικοί να είσασταν θα είχατε μυριστεί πόσα λεφτά φεύγουν απ'την τσέπη σας (και την τσέπη όλων των πολιτών) για γα@@σιάτικα του ΤΕΕ...παραδείγματα: 1)Η μη αναγνώριση των κολλεγίων ξέρετε τι πρόστιμα έχει επιφέρει;Ποιός τα πληρώνει;Και φυσικά ποια η θέση του ΤΕΕ... 2)Το μη άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων μας στερεί κάθε χρόνο περίπου 7 δις € απ'το ΑΕΠ,ποιά η θέση του ΤΕΕ επί του θέματος;Και άλλα πολλά που λέτε... Δεν υπάρχει βρωμερότερη συντεχνία απ'το ΤΕΕ στην Ελλάδα...αυτό φυσικά δεν είναι εύκολο να το καταλάβει κανείς άμα δεν το "μάθει" κι απ'την ανάποδη!Οπότε δεν σας αδικώ σ'αυτό... @acomaedo: Θεωρόντας φίλε μου ως δεδομένο ότι επειδή σπουδάζω είμαι άσχετος,κρίνω σκόπιμο να αναφέρω "ποιος είναι ποιος" για να ξέρουμε τι μας γίνετε... @DarkOrion: Το γεγονός ότι γνωρίζεις μερικούς ΤΕΙτζήδες που δεν ξέρουν που παν' τα τέσσερα δεν υποβαθμίζει ούτε τα προγράμματα σπουδών ούτε τη δουλειά που γίνεται...αν ξέρεις 10 τέτοιους εγώ ξέρω 100 απ'τους "άλλους",τι θες;Να το χρησιμοποιώ ως σοβαρό επιχείρημα;;; Επιπλέον,αυτό που είναι φοβερό με όλους είναι ότι ΟΛΟΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ!Που ξέρεις ρε φίλε τι σόι πρόγραμμα σπουδών έχουν τα ΤΕΙ;;;Πήγες και σπούδασες μήπως;;;Άνοιξες κάναν οδηγό σπουδών;;; Τα προγράμματα σπουδών λεβέντες,είναι αντίστοιχα αυτών των πανεπιστημίων εφαρμοσμένων επιστημών της Γερμανίας,εκτός από θεωρία έχουν και πρακτική εξάσκηση κ.λπ. κ.λπ. Τέλος,για χρήματα ουδέποτε μίλησα,εσείς τα αναφέρατε,ζώντες στην ψευδαίσθηση ότι οι μηχανικοί πλέον βγάζουν μισθάρες...πόσους πενηντάριδες έχετε δει να τη βγάζουν με 1300 ως μηχανικοί ασφαλείας;Εγώ πολλούς!!!Δεν έχει λεφτά το επάγγελμα (έχει αλλά ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ),αν θέλετε λεφτά κάν'τε μια καλλιέργεια,τυποποιήστε την και κάν'τε εξαγωγές... Ρε τι άλλο θ'ακούσω ο χριστιανός! Περιμένω τα δικά σας επιχειρήματα...όχι άλλες προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις,χορτάσαμε... Υ.Γ.1 Να με συμπαθάτε για το μεγάλο post,αλλά κάποιοι θέλαν να τα πούμε "έξω απ'τα δόντια"... Y.Γ.2 Τα ΤΕΙ κύριοι,παρά την υποχρηματοδότηση (Αναλογία Πανεπιστήμια/ΤΕΙ 5/1),λειτουργούν αξιοπρεπέστατα,έχουν εκμεταλλευτεί στο έπακρο κοινοτικά και Ευρωπαϊκά κονδύλια (πηγαίνετε μια βόλτα από Σέρρες να δείτε τα καινούργια...) και μπορούν να κοιτούν στα μάτια τα αντίστοιχα Πανεπιστημιακά τμήματα... Παρ'όλα αυτά έχουν προβλήματα ακόμα: οι προσλήψεις καθηγητών έχουν μπόλικη γραφειοκρατία (το νομοσχέδιο το διορθώνει) και,το σημαντικότερο για μένα,το ότι συμμετέχουν στο μηχανογραφικό...μπαίνει ο άλλος με 9 κι άντε να τη βγάλει τη σχολή,πέραν του ότι είναι αδιάφορος...αν έδιναν τη δυνατότητα στα ιδρύματα να επιλέγουν αυτά τους φοιτητές,απ'τους 150 π.χ. φετινούς στο τμήμα μου θα έμπαιναν οι 9-10... Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2009 από kostikasre
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα