monokeros Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 γεια σας παιδια.... εχω πολλα ντοκυμαντερ της καθημερινης και αλλων εφημεριδων και ολα ειναι σε μορφη vcd !!! ξερετε καποιο προγραμμα η τροπο να τα μετατρεψω σε .avi η σε x264 ;;;; ευχαριστω
parsifal Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Είναι που είναι άθλια η ανάλυση του VCD (352x288), θα τα συμπιέσεις και περαιτέρω; Γνώμη μου είναι να τα μετατρέψεις σε αρχεία mpg χωρίς επανασυμπίεση (με το VCDGear π.χ.) και να τα γράψεις σε Data DVD...
monokeros Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 τα αρχεια ειναι γυρω στα 600 μβ οποτε δεν θελω να τα συμπιεσω .... ισα ισα δεν εχω κανενα προβλημα εαν εχω ενα αρχειο με καλυτερη αναλυση και μεγεθος γυρω στα 1.2-1.5 γβ !!!
accipio Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Δεν έχει νόημα να αυξήσεις την ανάλυση, δεν κερδίζεις σε ποιότητα. Κράτα τα όπως είναι, απλώς αν θέλεις άλλαξέ τους την κατάληξη από .dat σε .mpg, ώστε να παίζουν παντού χωρίς πρόβλημα (και σε επιτραπέζια players).
parsifal Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 τα αρχεια ειναι γυρω στα 600 μβ οποτε δεν θελω να τα συμπιεσω... Χμ, άλλο εννοούσα αλλά δεν έχεις και άδικο που μπερδεύτηκες. Έπρεπε να πω «επανακωδικοποιήσεις» (reencode), αντί για «συμπιέσεις» (recompress). Στα αρχεία audio και video, η συμπίεση/επανακωδικοποίηση δεν έχει ακριβώς την έννοια της μη απωλεστικής συμπίεσης των zip, rar κλπ. Το τελικό μέγεθος του αρχείου καθορίζεται κυρίως από το μέσο bitrate με το οποίο θα κωδικοποιηθούν. Κατά τα άλλα, ο accipio σωστά τα λέει, το να επανακωδικοποιείς ήδη συμπιεσμένα αρχεία είναι σαν το «σπασμένο τηλέφωνο». Ό,τι έχει χαθεί αρχικά σε ποιότητα λόγω συμπίεσης στο αρχικο format(VCD), δεν επανέρχεται ποτέ με επανακωδικοποίηση, όσο κι αν αυξήσεις την ανάλυση/μέγεθος του τελικού αρχείου. Μπορείς να κάνεις ένα πείραμα, αν θέλεις. Πάρε ένα mp3 που έχεις και ξανακωδικοποίησέ το σε mp3 στα 32Kbps. Άκουσέ το και σύγκρινέ το με το αρχικό. Πιστεύεις ότι αν πάρεις τώρα αυτό το mp3 των 32Kbps και το επανακωδικοποιήσεις σε 256 ή 320Kbps, θα αποκατασταθεί η ποιότητά του... ;
kastel Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2007 γεια σας παιδια....εχω πολλα ντοκυμαντερ της καθημερινης και αλλων εφημεριδων και ολα ειναι σε μορφη vcd !!! ξερετε καποιο προγραμμα η τροπο να τα μετατρεψω σε .avi η σε x264 ;;;; ευχαριστω Δε χρειάζεται καμία μετατροπή. Κάνεις Open το VCD (όχι Run). Ανοίγεις το φάκελο MPEGAV και αντιγράφεις το αρχείο με την κατάληξη .DAT που θα βρεις μέσα (π.χ. AVSEQ01.DAT), στο σκληρό σου. Μετονομάζεις την κατάληξη από .DAT σε .avi. Πλέον το αρχείο έχει όλες τις ιδιότητες του avi.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.