therock Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Υπαρχει καποιος αυτοματοποιημενος τροπος να χωριζεις στω word τις προτασεις ωστε να εχουν το ιδιο μηκος,και οπου η λξη κοβεται να βαζει την παυλα και να συνεχιζει απο κατω οπως και στο συμβατικο γραψιμο? Η επιλογη που εχει παντως για πληρη στοιχιση δεν μου κανει,γιατι λογω δυσανολογου μηκους εμφανιζονται δυσαναλογα κενα αναμεσα στις λεξεις και δεν το βρισκω αισθητικα αποδεκτο.
panagos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Απο όσο ξέρω δεν υπάρχει αυτό που λες. Αυτό με την πλήρη στοίχιση πάντως λειτουργεί καλά. Παίξε λίγο με το μέγεθος της γραμματοσειράς και θα στα βγάλει ωραία κάποια στιγμή. Αυτό κάνω εγώ όπως και το να αλλάζω λέξεις για να φαίνεται αισθητικά πιο όμορφο (πχ αν μια λέξη έχει πολλά γράμματα και χαλάει την εικόνα, την αλλάζω με μια με λιγότερα χωρίς να χαλάει το νόημα της πρότασης)
accipio Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Αν εφαρμόσεις αυτόματο συλλαβισμό, το Word θα "κόψει" τις μεγάλες λέξεις που βρίσκονται στο τέλος της γραμμής ώστε να μη δημιουργούνται μεγάλα κενά ανάμεσα στις λέξεις. Μπορείς επίσης να βάλεις χειροκίνητα σημείο συλλαβισμού μέσα σε μια λέξη, πατώντας Control + παύλα.
therock Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Πως εφαρμοζεις ομως αυτοματω συλλαβισμο?Ειναι μια εργασια 20σελιδη που εχω να παραδωσω και θελω να ειναι και εμφανισιμη. Περα απο ορθογραφικο ελεγχο και στοιχιση υπαρχουν αλλα εργαλεια στο word για να λουστραρω την εργασια?
accipio Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Θα πας Tools > Language > Hyphenation (Εργαλεία > Γλώσσα > Συλλαβισμός) και θα τσεκάρεις την πρώτη επιλογή Automatically hyphenate document (Αυτόματος συλλαβισμός εγγράφου) > ΟΚ. Πρέπει βέβαια να έχεις το ελληνικό Word ή αν έχεις το αγγλικό να έχεις εγκαταστήσει τα εργαλεία γλωσσικού ελέγχου-συλλαβισμού. Πρέπει επίσης να προσέξεις να μην υπάρχουν ορθογραφικά λάθη, το μέγεθος της γραμματοσειράς (να μην είναι ψείρες τα γράμματα), τον τύπο της (ευανάγνωστη), να υπάρχουν τα κατάλληλα κενά ανάμεσα στις ενότητες και τα κεφάλαια, σωστή χρήση έντονων και υπογραμμισμένων χαρακτήρων, κατάλληλα περιθώρια, αρίθμηση σελίδων κτλ.
therock Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2007 Οκ θα τα κάνω όλα αυτά και οτιδήποτε προκύψει θα αναφερώ εδώ,ευχαριστώ πολύ.
therock Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2007 Α)To hyphenation τελικα δεν λειτουργει,εχω αγγλικα office,αλλα εχω περασει τα proofing tools 2003.Εννοω οτι αρχικα μου ελεγε οτι δεν εβρισκε proofing tools και με το που τα περασα απλως δεν κανει καμμια απολυτως αλλαγη στο εγγραφο,εχοντας σαφως ενεργοποιημενο το automatically. EDIT:Ακυρο το ερωτημα αυτο,τελικα αφου εκλεισα το word και το ξανανοιξα τωρα δουλευει... Β)Μετά από κόμμα αφήνω ένα κενό ή απευθείας γραφω την επόμενη λέξη?Επειδη στο speeling check μου το βγαζει συνεχως σαν λαθος. Γ)Απο γραμματοσειρες ποιες ειναι πιο επισημες,ετσι κυριλε και ευπαρουσιαστες.Εγω συνηθως με arial kai times new roman δουλευω.Το παρον ειναι times new roman,αν και δεν μ'αρεσει ιδιαιτερα η γραμματοσειρα αυτη.
accipio Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Μετά από κόμμα και γενικά σημείο στίξης πάντα αφήνουμε ένα κενό. Από γραμματοσειρές, η Times New Roman και η Arial που αναφέρεις είναι οι κλασικές. Τα Vista και το Office 2007 έφεραν όμως αρκετές καινούριες, και η Cambria είναι μια απ' αυτές (αντικαταστάτρια της Times New Roman) που τη θεωρώ αρκετά καλή, αν μπορείς βρες τη.
therock Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Άλλες προτασεις γραμματοσειρων για να ψαξω?Αυτη που ανεφερες εμπεριεχεται δηλαδη σε word 2007. Επισης στις διαφορες ενοτητες στις παραγραφους,αφήνα μια σειρά κενό για να φαινετο πιο τμηματική η εργασία,αντι να σηματοδοτο την παράγραφω με την πρώτη λεξη να ξεκινα ολίγον δεξιότερα. Πάντως οκ την εχω μαζεψει σε ικανοποιητικό βαθμο και ειναι σχεδον ετοιμη προς εκτυπωση.
dimokritos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 νομίζω ότι η πιo επίσημη για μια παρουσίαση είναι η arial.
therock Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Προσωπικα την θεωρω ομως ακομψη. Επισης proofing tools 2003 θα δουλευουν σε 2007,ή θα απαιτείται πιο καινουρια έκδοση?
dimokritos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Επισης proofing tools 2003 θα δουλευουν σε 2007,ή θα απαιτείται πιο καινουρια έκδοση? δεν πρέπει να χρειάζεται καινούρια έκδοση. σε μένα δούλεψαν κανονικά.
therock Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Αν σε καποιο λαθος εχω πατησει ignore πως μπορω να το επαναφερω στην αναζητηση του ορθογραφικου ελεγχου? Επειδη θελω να διορθωσω ολα τα σημεια όπου μετα απο κόμμα η τελεία δεν αφησα κενο.
accipio Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Αυτό δεν το ξέρω, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Replace (Edit > Relace...) σε δύο βήματα: α) Στο Find what γράφεις την τελεία και στο Replace with γράφεις την τελεία με ένα κενό μετά και πατάς Replace All (αντικαθιστά κάθε τελεία στο κείμενο με τελεία ακολουθούμενη με κενό). β) Στο Find what γράφεις τελεία με δύο κενά και στο Replace with την τελεία με ένα κενό και μετά Replace All. Έτσι αν υπάρχει τελεία με δύο κενά μετά θα αντικατασταθεί από τελεία με ένα κενό μετά. Επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία με το κόμμα. Προσοχή: αν υπάρχουν τελείες και σε άλλα σημεία εκτός του τέλους των περιόδων, θα επηρεαστούν κι αυτές (π.χ. τρεις τελείες: ...).
therock Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Τελος υπαρχει κατι που να ελεγχει τα σημεια στιξης και να βαζει κομμα και τελειες οπου χρειαζεται. Εχω κανη χρήση της ανω τελειας σε 2 σημεια και θα ηθελα την γνωμη σας για το αν στεκει. ...το οποίο μέχρι και την στιγμή την οποία συντάσσεται η παρούσα εργασία˙ και φαινομενικά για πολύ καιρό ακόμα,παραμένει άλυτο,το πρόβλημα των πρώτων αριθμών. Δηλάδη στην περίπτωση που δεν μπορεί να παραγοντοποιηθεί˙να γραφτεί σαν γινόμενο μικροτέρων παραγόντων (ακεραίων αριθμών). Εδώ πως θα μπορούσα να τοποθετηθώ σε άποψη του βιβλίου (την εχω εσωκλείσει ανάμεσα στις παυλες ετσι στα πρόχειρα... ...πράγμα που το βιβλίο δικαιολογεί -και βρίσκω απολύτως λογικό- πως ... Λαμβάνοντας αυτες τις διευκρινισεις πιστευω πως κλεινει αυτο το ζητημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.