Προς το περιεχόμενο

Ερωτησούλα για Word

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ θα τα έγραφα ως εξής:

...το οποίο μέχρι και τη στιγμή κατά την οποία συντάσσεται η παρούσα εργασία - και φαινομενικά για πολύ καιρό ακόμα - παραμένει άλυτο, το πρόβλημα των πρώτων αριθμών.

Δηλαδή, στην περίπτωση που δεν μπορεί να παραγοντοποιηθεί, να γραφτεί ως γινόμενο μικροτέρων παραγόντων (ακεραίων αριθμών).

...πράγμα που το βιβλίο δικαιολογεί -και κατά τη γνώμη μου απολύτως λογικά (ή: δικαιολογημένα)- πως ...

Δημοσ.

Στην δευτερη περιπτωση ετσι το σκεφτηκα και εγω με τα κόμματα, αλλα δεν νομιζω πως στεκει γιατι προκειται για δευτερο δηλαδη.

Η προταση ουσιαστικα εχει την εννοια δηλαδη δεν μπορει να παραγοντοποιηθει, δηλαδη να γραφτει...

Εξηγω οτι η προηγουμενη προταση σημαινει οτι δεν μπορει να παραγοντοποιηθει και κατ επεκτασει κανο λογο του τι σημαινει αυτο...

ειναι περιεργη περιπτωση...

Δημοσ.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντί του "δηλαδή" τη φράση "με άλλα λόγια", ώστε να αποφύγεις την επανάληξη.

Και κάτι άλλο, η σωστή άνω τελεία είναι αυτή: · (αν τελικά τη χρησιμοποιήσεις).

Δημοσ.

Το με "αλλα λογια" πιστευω πως ειναι η καλυτερη λυση στην περιπτωση αυτη.

Την τελεια που την βρηκες?Εγω εψαξα απο το insert symbol και το μονο που βρηκα ειναι αυτη που χρησιμοποιησα στις προτασεις.

Επίσης στα "ψιλά γράμματα" τα τελευτεα σφάλματα στα οποία καταλήγω είναι

....ποτε δεν προυπήρξε ή προύπαρξε (εγραψα το πρώτο το word προτείνει το δεύτερο)

εφ'οσον = εφόσον?

παρ'όλα = παρόλα?

απ'αυτά = απαυτά?

επίσης μου βγάζει check σε 3 τονισμούς.

ορίζοντων/οριζώντων

μικρότερων/μικροτέρων

ανώτερων/ανωτέρων

και τέλος 2 λεξεις.

συμπέσουν (σωστό)

ανθρωπίνος ή ανρωπίνως (δυνατό)

Για την αυτοματη προσθηκη κομμλατων σε μεγάλες προτάσεις δεν υπάρχει κάτι έ?

Δημοσ.

Τα σωστά είναι:

προϋπήρξε

εφ' όσον ή εφόσον

παρ' όλα

απ' αυτά

οριζόντων

μικρότερων

ανώτερων

συμπέσουν

ανθρωπίνως

Αυτόματη προσθήκη κομμάτων φυσικά δεν υπάρχει, είναι πολύ πέρα απ' τις δυνατότητες ακόμα και του Word.

Να συμπληρώσω ότι την άνω τελεία μπορείς να τη βρεις στον Πίνακα Χαρακτήρων: (σε XP) Έναρξη > Όλα τα προγράμματα > Βοηθήματα > Εργαλεία Συστήματος > Πίνακας Χαρακτήρων.

Δημοσ.

Βασικα ειχα την εντυπωση πως το Insert symbol περιεχει ολους τους χαρακτηρες που υπαρχουν και στο character map.

Τεσπα,σ'ευχαριστω για ολα φιλε μου.

Δημοσ.

Ωπ σορρυ φιλε μου αλλα 3 τελευτεα πραμματακια που προεκυψαν.(Βασικα φιλολογος εισαι)?Εγω δυστυχως δεν τα πηγαινα καλα με τα φιλολογικα και τωρα τα βρισκω μπροστα μου που δεν μπορω να εκφραστω οπως θα ηθελα!

Πως αλλιως μπορω να εκφρασω το ωρες ωρες ωστε ναναι πιο επισημο?

Επισης εχω ενα σημειο που γραφω κ.ο.κ. και ενα κ.τ.λ. τα οποια ειναι πιο ελευθερης αποδοσης,μπορω να κανω κατι με αυτα?Να τα γραψω ολοκληρα πχ ουτω καθεξης,και τα λοιπα?

Οταν ενα πειραμ εχει διεξαχθει απο καποιον,λεμε ο ταδε διεξηγαγε το πειραμε ή αυτο σημαινει πως το διεξηγαγε κατα ακολουθια (πανω απο μια φορα)?Για να πεις πως τελιωτικα (μια και εξω) το διεξηγαγε στεκει?

Επισης ψαχνω ενα ενναλακτικο σην λεξει "Χαρακτηριστικα".Πολλες φορες οταν πραγματοποιησα αναφορες στο βιβλιο,χρησιμοποιησα την εκφραση ...οπως το βιβλιο χαρακτηριστικα αναφερει.

Εχω συνθεσει 20 σελιδες τις οποιες βρηκα υπερ αρκετες και κοπιαστικες και μου πηραν πολυ χρονο,αλλα οταν μιλησα με μοια κοπελα που μου ειπε πως πηρε 8 με 40-45 σελιδες εργασια αποθαρρυνθηκα τελειως!Εχω κανει πολυ υπευθυνη δουλεια και σκοπευα για 9+ αλλα τωρα δεν ξερω τι να περιμενω...

Δημοσ.

• Ώρες ωρες: ενίοτε / κάποιες φορές / μερικές φορές / κάποτε / πότε πότε (από το επίσημο στο λιγότερο επίσημο).

• Τα κ.ο.κ. και κ.τ.λ. δε χρειάζεται να τα γράφεις ολόκληρα.

• - Το πείραμα διεξήχθη (ή: διεξάχθηκε) από τον τάδε (εννοούμε ότι έγινε μία φορά).

- Ο τάδε διεξήγαγε το πείραμα (πάλι εννοούμε ότι το έκανε μία φορά).

- Αν το έχει κάνει πολλές φορές, θα το πούμε με ανάλογη φράση, π.χ. διεξήγαγε το πείραμα εξακολουθητικά, κατ' επανάληψη, επανειλημμένα κτλ.

• Εναλλακτική λέξη για το "χαρακτηριστικά" μου είναι δύσκολο να βρω. Αναγκαστικά αυτή θα χρησιμοποιείς, έστω κι αν φτάνεις σε επανάληψη (καλό θα είναι βέβαια να την αποφεύγεις όπου δεν είναι απαραίτητη). Ίσως θα μπορούσες να χρησιμοποιείς το "εξάλλου" ή το "άλλωστε" αντί για το "χαρακτηριστικά", μόνο που δεν έχουν ακριβώς την ίδια σημασία.

• Όσο για τον αριθμό των σελίδων, πάντα θεωρούσα ότι το περιεχόμενο και όχι η ποσότητα μετράει περισσότερο. Αφού όπως λες έκανες καλή δουλειά, μην απογοητεύεσαι, τουλάχιστον από τώρα!

Δημοσ.

Ας ελπισουμε πως η αλλη κοπελα εγραψε σαλτσες και πηγε στις 40 σελιδες,εγω αλλωστε προσπαθουσα να την κρατησω μαζεμενη και συνοπτικη για να μην χαθει η ουσια,και εκανα αναφορες οπου θεωρησα απαραιτητο,απο κει και περα θα δειξει.

Παντως χωρις πλακα εχεις καποιο ιδιαιτερο ενδιαφερον με τα φιλολογικα?

EDIT:Α και το τελευταιο των τελευταιων!Να εκφρασω τις ιδεες και τις εντυπωσεις μου με εναν οσο το δυνατον υπευθυνο και δημιουργικο τρόπο ή σε ενα οσο το δυνατον υπευθυνο και δημιουργικο αποτέλεσμα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...