Προς το περιεχόμενο

HP Pavilion dv9300 HDMI πρόβλημα με τον ήχο


@ntonios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συνδέω την έξοδο HDMI του DV9362ea με HDMI cable (3m-equip) σε Samsung 26" 26R86BD και ενώ έχω άψογη εικόνα δεν έχω καθόλου ήχο.

Για την αναπαραγωγή των video χρησιμοποιώ media player classic 6.4.9.0+ και το AC3 για ήχο - δοκίμασα κ χωρίς το ac3 αλλά τα ίδια...

 

Υπάρχει περίπτωση να φταίει το καλώδιο ?

 

Στις εισόδους της tv υπάρχει κ 2ο HDMI που "συνοδεύεται" από 2 RCA audio in DVI. Όμως κ εδώ δεν έχω ήχο όταν συνδέω την audio out (miniplug-->rca cable) του laptop.

 

os: Vista Home premium.

 

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πρόβλημα εντοπίζεται είτε στο καλώδιο, είτε στην θυρα του υπολογιστή σου (και κατ' επέκταση στην κάρτα ήχου). Προσπάθησε να συνδέσεις μία άλλη συσκευή μέσω HDMI στην τηλεόραση σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χτες αγόρασα κι εγώ ένα HDMI καλώδιο και ο ήχος από τον HP μου ακούγεται από τα ηχεία του υπολογιστή μου και όχι από τα ηχεία της τηλεόρασης. Μάλλον η HDMI έξοδος δεν βγάζει και ήχο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διαβάστε απάντηση από την υποστήριξη πελατών της HP:

"Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η HDMI θύρα του laptop σας δουλεύει κανονικά.

Έχει παρατηρηθεί ότι το πρωτόκολλο HDMI δεν συμβαδίζει με συσκευές όπως τηλεόραση, παιχνιδομηχανές και γιʼαυτό δεν σας βγάζει ήχο .'

Εν ολίγοις, σας δουλεύουμε κανονικά κ σας τα παίρνουμε χοντρά πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Επειδή στο villabahalo της HP ακόμη ψάχνονται και επειδή ούτε ΙΔΕΑ έχουν (απίστευτες απαντήσεις από το customer service!!!!), και επειδή ΤΖΑΜΠΑ πληρώνονται....

 

ένα απλό ψάξιμο σε ανάλογα forums του εξωτερικού κ Ιδού η λύση:

 

Control panel> Ηχος> δεξί κλικ > Διασύνδεση SPDIF > ορισμός ως προεπιλεγμένης συσκευής.

Restart Vista (απαραίτητο!!!)

 

Ψηφιακός 'Ηχος & Video σε LCD tv μ' ΕΝΑ μόνο καλώδιο HDMI, (προς Θεού μην δώσετε παραπάνω από 10-12 ? e-shop/plaisio καθώς δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο στην ποιότητα).

Μιλάμε φυσικά για τεράστια διαφορά σε σύγκριση με VGA+minijack-audio, μηδενική παραμόρφωση ήχου από τα ηχεία της LCD (στη ίδια ένταση) καθότι αναλαμβάνει ο εσωτερικός DAC, άψογη εικόνα σε σημείο που χρησιμοποιώ την LCD ακόμη κ για το Photoshop και φυσικά για το διάβασμα των εφημερίδων κ ebooks σε .pdf, αγοράστε κ ένα ασύρματο notebook mouse κ δεν θα σηκωθείτε ξανά από τον καναπέ.

Όσοι το σκεφτόσασταν (PC σύνδεση σε LCD ) αλλά δεν το αποφασίζατε ειλικρινά θα τρίβετε τα μάτια σας, τέρμα το "κάψιμο" σε δισκάκια, τέρμα οι μετατροπές avi2dvd/convx2dvd, τα προβλήματα με ελληνικούς υπότιτλους σε divx κ συμβατά dvd players. Τώρα όλα -μα όλα- τα αρχεία ήχου & εικόνας που κατεβάζετε παίζουν αμέσως στην οθόνη LCD με πολύ καλύτερη ποιότητα απ΄ότι στην οθόνη του notebook ή σε εξωτερικό monitor. Κατεβάστε κ κανένα HD video (ακόμη κ sample) κ ειλικρινά θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό ιδίως εάν διαθέτετε full 1080.

8-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 7 μήνες μετά...

Παιδια γεια σας! Εχω ενα παρομοιο προβλημα...σχετικα! Αγορασα κ γω λοιπον ενα καλωδιο 3 μετρων HDMI για να συνδεσω laptop με 32'' LCD και ενω στην αρχη μου εδειχνε εικόνα χωρις ηχο, τωρα πλεον μου βγαζει τελειο ηχο αλλα απο εικονα τιποτα...παρα μονο το background της επιφανειας εργασιας!

 

Το πιο κουφο ειναι οτι τη στιγμη που συνδεω πλεον το καλωδιο μου ριχνει τα χρωματα στα 16 bits και το οποιο δεν αλλαζει για τα 32 bits παρα μονο οταν αποσυνδεσω το καλωδιο κ κανω reboot στο λαπτοπ! Και σαν να μην εφταναν ολα αυτα, ΠΛΕΟΝ συνδεσω δε συνδεσω το καλωδιο το λαπτοπ ανοιγει με βάθος χρωματων στα 16 bits αναγκαζοντας με καθε φορα που μπουταρω να το αλλαζω μονος μου για να απολαμβανω τα aero!

 

Εχετε κατι υποψιν σχετικα με αυτο το προβλημα?

Ευχαριστω προκαταβολικα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...