Προς το περιεχόμενο

Microsoft Office Files In Use Problem


themos_e

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αντιμετωπίζω εδώ και κάποιες μέρες το εξής πρόβλημα το οποίο δεν έχω καταλάβει αν όντως είναι πρόβλημα:

 

Όταν κάποιος χρήστης προσπαθεί να ανοίξει ένα αρχείο το οποίο βρίσκεται πάνω σε Server Win2003 R2 Sp2 και το δουλεύει ήδη κάποιος άλλος χρήστης τοπικά(όχι με terminal services),κανονικά πρέπει να βγάλει μήνυμα από το ίδιο το Excel πχ ότι χρησιμοποιείται από άλλον και είναι read only.

Αυτό το μήνυμα εμφανιζόταν κανονικά εώς και την προηγούμενη βδομάδα,μέχρι που μου αναφέρανε μερικοί users ότι τα αρχεία excel συγκεκριμένα ανοίγουν από 2ο χρήστη χωρίς warning και δέχονται τις αλλαγές.

Βέβαια όταν το έχει ανοίξει 2ος user και στο τέλος πατάει save για το αποθηκεύσει βγάζει μήνυμα ότι το αρχείο έχει δεχτεί αλλαγές από άλλο user και αν θέλουμε να γίνει ovewrite ή να αποθηκευτεί κάπου αλλού.

Όταν πάω στο computer management την ώρα που κάποιος έχει ανοίξει ένα αρχείο και το ξανανοίξω,δεν μου βγάζει ότι το έχει ανοίξει και 2ος user.

Να σημειώσω ότι ο Server δεν έχει εγκατεστημένο Office οπότε τα αρχεία οι χρήστες τα διαχειρίζονται με το το τοπικό τους Office.

 

Όταν όμως υπάρχει ένα αρχείο Excel τοπικά σε κάποιο user και είναι shared τότε αν πάει να το ανοίξει 2ος τότε βγάζει το σωστό μήνυμα ότι το αρχείο χρησιμοποιείται και είναι read only.

 

Οπότε καταλαβαίνετε τι γίνετε όταν το χρησιμοποιούν ταυτόχρονα 2 users!

 

Καμιά ιδέα?

Έχω ψάξει όλο το google και δεν βρίσκω τίποτα :confused:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...