Προς το περιεχόμενο

Βασεις δεδομενων κ sql.Βοηθεια


pigos23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδια

Συντομα θα ξεκινησω μια καινουρια δουλεια σε επιχειρηση,στο τμημα μηχανογραφησης,το οποιο κατα 90% ασχολειτε με βασεις δεδομενων κ sql.

Μιας κ οι γνωσεις μου ειναι σε βασικο επιπεδο απο την περιοδο που ημουν φοιτητης στο TEI,τι δρομο θα μου προτεινατε για να φτασω γρηγορα σε ενα ικανοποιητικο επιπεδο??

Θα μπορουσατε να μου προτεινατε βιβλιογραφια (κατα προτιμηση ελληνικη),καποια internet helps κ faqs καθως κ τα καταλληλα προγραμματα για να ξεκινησω??

 

Ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ή Mysql , ή Oracle ή MIcrosft Sql Server.

Θα πρότινα Mysql γιατί είναι free.

Για τι χρήση όμως θές την βάση δεδομένων;

Θες να φτίαξεις κάποιο πρόγραμμα το οποίο θα κάνει ερωτήσεις στην βάση;

Τώρα από βιβλία ελληνικά δεν ξέρω και πολλά.Ο Γκιούρδας βγάζει ωραία βιβλία που τα μεταφράζει από ξένες βιβλιογραφίες.

Αν με βοηθήσεις πεισσότερο γιατί και εγώ δεν ξέρω και πόλλα ίσως μπορέσω να σε βοηθήσω περισσότερο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχην ευχαριστω για το ενδιαφερον??

Ποια η διαφορα sql,my sql,Sql Server??Δεν εχω καταλαβει??

Στην εταιρεια μου ειπαν οτι εχουν 2 παρομοια προγραμματα κ οτι ασχολουνται με sql κ δουλευουν πολυ με querakia(αν τα γραφω σωστα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασε και αυτό αν εσύ θες , είναι πιο για αρχάριους http://www.w3schools.com/sql/default.asp αν και αυτό που πρότινε το παιδί φαίνεται πολύ καλό αλλά παίζει να σε δυσκολέψει γιατί τα κάνεις όλα μόνος σου γράφοντας κώδικα. Τα 3 αυτά όνομάτα είναι server βάσεων δεδομένων οι οποίοι διαχηρίζονται , ας το πούμε έτσι , διαφορετικά την γλώσσα SQL.Το πως αποθηκέυουν τα δεδομένα στον πίνακα, τον τρόπο με τον οποίο στα φέρνουν κτλ.Επείδη δεν ξέρω και πολλά ας με διορθώσει κάποιος κάνω λάθος.Υπάρχουν προγράμματα τα οποία σε βοηθάνε να φτιάχνεις πίνακες, να βάζεις κλειδία χώρις να γράφεις τίποτα σε Sql απλά με το ποντίκι.Όταν όμως θα χρειάστεις να κάνεις ερωτήσςις στην βάση σου θα πρέπει να την κάνεις με ερώτηση SQL που θα πρέπει και να μάθεις , τουλάχιστον τα βασικά.Ενα τέτοιο πρόγραμμα είναι το Navicat για Mysql.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οτι RDBMS και να εχουν στην εταιρια, καλη ιδεα ειναι να κατεβασεις το SQLDeveloper της Oracle. Ειναι IDE για SQL, δωρεαν και δουλευει εκτος απο oracle, και με MySQL και SQL Server.

Αν και κομματακι βαρυ, (πληρως γραμμενο σε java) ειναι καταπληκτικο.

 

Τουλαχιστον με Oracle που το δουλευω εγω δεν παρουσιαζει προβληματα. Με τις αλλες βασεις, που η sql αλλαζει λιγο, δεν ξερω ποσο καλα συνεργαζεται, αλλα για τα απλα πραγματα θα πρεπει να εισαι ΟΚ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...