Προς το περιεχόμενο

EXCEL Ερώτηση


antreaslam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν, απευθείας στο ψητό...

τη χρήση της vlookup συνάρτησης την ξέρω,και με έχει σώσει.

η ερώτηση είναι, αν υποθέσουμε ότι έχω, 1 κωδικό στο 1ο φύλλο, έστω τον ΧΧΧ, και στις στήλες δίπλα του έχουμε περάσει δεδομένα, είναι πολύ εύκολο αν έχουμε σε 2ο φύλλο τον κωδικό ΧΧΧ, να διαλέξουμε ποιας στήλης δεδομένα από το 1ο φύλλο και την γραμμή του ΧΧΧ θα φέρουμε από το 2ο φύλλο.

Αν όμως στο 1ο φύλλο, έχουμε σε 14 γραμμές τον ΧΧΧ, και στο δεύτερο, θέλουμε να σουμάρουμε όλα τα δεδομένα του 1ου φύλλου και του κωδικού ΧΧΧ σε μια γραμμή, ποια συνάρτηση,και με ποιον τρόπο χρησιμοποιούμε?

(ελπίζω να έγινα κατανοητός! Αυτό που κυριολεκτικά ψάχνω, είναι αν υπάρχει μια ....πολλαπλή vlookup ή κάτι παρόμοιο)!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και 2η ερώτηση, συναφής με την 1η,και πάλι σχετική με vlookup.

Έχοντας 2 αρχεία, με 10.000 κωδικούς το καθένα, όταν δεν υπάρχει ο κωδικός Α στο άλλο αρχείο, φέρνει #N/A, και δεν επιτρέπει έτσι να κάνεις αθροίσματα μετά!

Υπάρχει τρόπος, όταν δε βρίσκει τίποτα, να φέρνει το νούμερο ΜΗΔΕΝ?

(χωρίς όμως να χαθεί η φόρμουλα που έχουν τα κελιά, έτσι αποκλείουμε τη λύση, copy, paste special, και μετά replace all "#n/a, με το 0).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έστω ότι στο 1ο φύλλο έχεις τους κωδικούς στην περιοχή Α1:Α14 και π.χ. την τιμή για κάθε κωδικό στην περιοχή Β1:Β14. Στο 2ο φύλλο έχεις τον κωδικό για τον οποίο θέλεις να βρεις το άθροισμα των τιμών, στο κελί Α1. Στο Β1 εισάγεις τον τύπο =SUMIF(Φύλλο1!$A$1:$A$14;A1;Φύλλο1!$B$1:$B$14)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

bilco, THANK YOU, δουλεύει!!!! πολύ καλή ιδέα! (αν έχεις όρεξη, απαντησε κ στο 2ο, που φαντάζομαι ότι είναι κάποια ρύθμιση , αλλά με ζορίζει ελαφρώς να τη βρω)!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς το πρόβλημα αλλά με την ISNA πρέπει να μπορείς να το χειριστείς. Αν δηλαδή το Α1 είναι αυτό που μπορεί να πάρει την τιμή #Ν/Α τότε μπορείς να πάρεις την τιμή μέω ενός τρίτου κελιού με τον τύπο =IF(ISNA(A1);0;A1) που δίνει 0 όταν η τιμή του A1 είναι #N/A

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

bilco,thanks, απλά θέλω να μείνει η φόρμουλα μέσα στο κελί , να ξέρει ο κάθε χρήστης τι έχω χρησιμοποιήσει, οπότε αν περάσω άλλη κολώνα με τη συνάρτηση που μου λες, θα φαίνεται η συνάρτηση isna, και όχι η συνάρτηση vlookup. Σκέψου ότι ετοιμάζω πρότυπα αρχεία , που θα τα χρησιμοποιούν χρήστες που πρέπει να ξέρουν από που βγαίνει το κάθε νούμερο (δε μου αρέσει ως λύση να κάνω hide κολώνες).

Και το πρόβλημα μου είναι, ότι όταν βγάζει η vlookup αποτέλεσμα #n/a, δε μπορεί να γίνει άθροιση! Ίσως να μην γίνεται ,να μην υπάρχει ρύθμιση στο excel , αλλά φανταζομουν ότι αν υπήρχε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να οριστεί μέσα από κάποια γενικότερα options (πχ, μη φέρνεις #n/a, ή το άλλο: #name?,ή το #DIV/0!,αλλά να μου φέρνει σε αυτές τις περιπτώσεις το νούμερο μηδέν κλπ)!

πάντως,και πάλι ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...