Προς το περιεχόμενο

Πληροφορίες για διαγωνισμό ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών


Sirina

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκεφτομαι να δωσω Ασεπ Φιλολογων το 2008. Ξερεις κανεις να μου δωσει πληροφοριες για την υλη, ποια βιβλια ειναι καλα να διαβασουμε κτλ. Πηγα να ρωτησω σε ενα φροντιστηριο(Θεσσαλονικη) αλλα δεν μου δωσανε επαρκεις πληροφοριες.

 

Ευχαριστω εκ των προτερων..:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Sirina,

είμαι συνάδελφος σου και διορίστηκα φέτος με το ΑΣΕΠ. Ελπίζω πως τα επόμενα χρόνια η μαζική έξοδος γυναικών συναδέλφων από τον εργασιακό βίο λόγω ασφαλιστικού θα κάνει αρκετά πιο εύκολη (αλλά όχι εύκολη) υπόθεση το διορισμό.

Για το διαγωνισμό θα χρειαστείς πρώτα απ'όλα κουράγιο και αφοσίωση. Φροντιστήριο δεν πήγα ούτε κανείς απ'όσους γνωρίζω να διορίζονται. Δεν τους έχεις ανάγκη. Οργάνωσε μόνη σου την ύλη και το χρόνο σου. Άλλωστε φέτος τα φροντιστήρια έχασαν και το φύλο συκής. Τρία διαφορετικά φροντιστήρια έδιναν διαφορετικές απαντήσεις. Μάλιστα υπήρξε ερώτηση στην οποία ενώ συμφωνούσαν μεταξύ τους, το ΑΣΕΠ έδινε άλλη ορθή απάντηση. Με άλλα λόγια, δεν έχεις ανάγκη κανένα φροντιστήριο.

Η ύλη θα ανακοινωθεί πολύ αργότερα, μάλλον κατά τον Σεπτέμβριο. Μπορείς να ξεκινήσεις με αυτά που δεν αλλάζουν. Οι εισαγωγές των Νέων Ελληνικών και τα βιβλία της Γλώσσας, προσοχή: και τα βιβλία κατεύθυνσης, καθώς και οι εισαγωγές των αρχαίων Ελληνικών είναι πάντοτε μέσα, όπως και η γραμματική και το συντακτικό. Για την Ιστορία είναι καλύτερα να περιμένεις, γιατί μάλλον θα αλλάξει το βιβλίο της Γ΄ Λυκείου. Κάνε μπόλικο χώρο στη βιβλιοθήκη σου, πήγαινε στο αγαπημένο σου βιβλιοπωλείο και πάρε κάθε βιβλίο γλωσσικού μαθήματος για το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Διάβασε τα προσεκτικά και σε κάθε κεφάλαιο προσπάθησε να βγάλεις τις πιθανές ερωτήσεις. Για τα παιδαγωγικά δε μπορώ να σου πω και πολλά πράγματα. Τα μεγάλα βιβλιοπωλεία λίγο πριν το διαγωνισμό εμφανίζουν πολλά σχετικά βιβλία, αλλά κοίταξε τα με κριτικό πνεύμα. Συνήθως είναι σαβούρες. Θα χρειαστείς σίγουρα το βιβλίο του καθηγητή και δώσε ιδιαίτερη βάση στην αξιολόγηση και στα σχέδια μαθημάτων. Ξέρω πως αρχικά τα παιδαγωγικά και η ειδική διδακτική φαίνονται βουνό, αλλά στην πραγματικότητα είναι μάλλον πιο εύκολα από το γνωστικό.

Νομίζω πως είναι νωρίς να ξεκινήσεις τη μελέτη σου.Εγώ διάβαζα καθημερινά από το Μάιο μέχρι τις εξετάσεις. Μοιάζει με ένα μαραθώνιο σε ρυθμό δρόμου ταχύτητας. Αν αφοσιωθείς και κατέχεις το αντικείμενο σου θα πας καλά. Ελπίζω να αυξηθούν και οι θέσεις διορισμού, ώστε να γίνει πιο εύκολο. Αν μπορώ κάπως να σε βοηθήσω, είμαι στη διάθεση σου.

Καλό κουράγιο και καλή επιτυχία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...