Προς το περιεχόμενο

mpeg-2 einai to avi?


thanosgen

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν δεν κάνω λάθος, το mpeg2 είναι ένας αλγόριθμος συμπίεσης κινούμενης εικόνας ενώ το avi είναι ένα πρότυπο οργάνωσης αρχείων ήχου-εικόνας (στα αγγλικά αναφέρεται σαν "container", για όποιον ενδιαφέρεται).

 

Για να το πω με ένα παράδειγμα:

 

ένα αρχείο avi μπορεί να εμπεριέχει εικόνα-βίντεο κωδικοποιημένη κατά divx ή mpeg2 ή ότι άλλο θες, μαζί με τον ήχο κλπ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

mpeg-2 einai to avi?

Οχι δεν είναι το ίδιο

Avi είναι το αρχείο ασυμπίεστου εικόνας-ήχου

Mpeg-2 είναι το αρχείο συμπιεσμένου εικόνας-ήχου (το format του DVD)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kyros, τo AVI δεν ειναι ασυμπιεστο. Στο 99% των περιπτωσεων χρησιμοποιειται ενα codec συμπιεσης, οπως DivX-XviD-MJPEG κλπ.

 

Σωστά. Πάντως απ` ότι έχω δει τα περισσότερα σχεδόν πρότυπα χρησιμοποιούν κάποιον codec συμπίεσης καλύτερο ή χειρότερο κτλ. (WMA, Mp3, AAC κτλ.) εκτός όμως από το πρότυπο WAV έτσι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανονικά τα mpeg είναι πρότυπα, είναι μέτρα σύγκρισης αν θες. Συνηθίζουμε όμως όταν μιλάμε για DVD να λέμε ότι είναι mpeg2. Αυτό κανονικά σημαίνει ότι το format του είναι ποιότητας mpeg2. Το avi όπως πολύ σωστά είπαν πιο πάνω τα παιδιά είναι container, δηλαδή είναι ένα αρχείο που περιέχει συμπιεσμένο ήχο και εικόνα. Ο ήχος και η εικόνα που περιέχει ένα αρχείο avi μπορεί να είναι συμπιεσμένα με διάφορους τρόπους κάθε φορά, οπότε αλλάζει και η κατηγορία mpeg που εντάσσεται το συγκεκριμένο αρχείο. Για παράδειγμα, αν ένα αρχείο avi περιέχει εικόνα συμπιεσμένη σε divx ή xvid κώδικα που είναι το πιο συνηθισμένο για ταινίες, και ήχο σε mp3 ή ac3, τότε το συγκεκριμένο αρχείο avi είναι ποιότητας mpeg4. Ελπίζω να βοήθησα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...