Προς το περιεχόμενο

Δωρεάν προβολή "Star Trek: New Voyages" στο Τριανόν


georgeadams

Προτεινόμενες αναρτήσεις

stnv.gif

Ο κινηματογράφος Τριανόν Filmcenter και η Cowley Entertainment Company, μας δίνουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουμε τα δύο τελευταία επεισόδια της σειράς "Star Trek: New Voyages" στη μεγάλη οθόνη.

 

Τα επεισόδια "To Serve All My Days" και "Word Enough and Time" θα προβληθούν την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, στις 00:30 μετά τα μεσάνυχτα (ξημέρωμα Σαββάτου) στο Τριανόν Filmcenter. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

stnv-cast.jpg

 

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, στο site του κινηματογράφου:

Το 1966 ξεκίνησε στις Η.Π.Α. ένα 5χρονο ταξίδι που υποσχόταν να μας πάει εκεί που κανένας άλλος άνθρωπος δεν έχει πάει ποτέ. Το όραμα του Gene Roddenberry (1921-1991) έγινε πραγματικότητα στις 8 Σεπτεμβρίου από το δίκτυο του NBC. Ο καπετάνιος Τζέιμς Κερκ, ο μίστερ Σποκ, ο Δρ. Μακόυ και η παρέα τους, ταξίδεψαν με το Έντερπραϊζ στα πέρατα του σύμπαντος, κερδίζοντας τις καρδιές εκατομμυρίων τηλεθεατών.

 

Δυστυχώς, οι μετρήσεις θεαματικοτήτων, πριν τη δεκαετία του ʼ70, δεν γίνονταν δημογραφικά. Παρόλο που η σειρά είχε μεγάλη επιτυχία στις ηλικίες 18 με 35, στο σύνολο, οι δείκτες ήταν πολύ χαμηλοί. Έτσι, μετά από τρία χρόνια οριακής επιβίωσης, το NBC αποφάσισε να ακυρώσει τη σειρά.

 

Ήταν το τέλος της εποχής, όχι όμως το τέλος του μύθου. Το 1979 το Star Trek αναγεννήθηκε με τη μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη. Σήμερα, το όραμα του Roddenberry έχει τον ασύλληπτο απολογισμό έντεκα κινηματογραφικών ταινιών, πέντε τηλεοπτικών σειρών και αμέτρητο αριθμό βιβλίων και κόμικς. Με βεβαιότητα μπορεί κανείς να πει σήμερα ότι η θεματολογία του είναι κορεσμένη.

 

Η αναγέννηση του Star Trek, έφερε μεγάλες επιτυχίες και δις εκατομμυρίων δολαρίων στα ταμεία της Paramount. Όμως, η αίγλη της original σειράς, δεν επέστρεψε ποτέ. Οι παλαιοί οπαδοί μελαγχολούν εκείνα τα χρόνια και δεν ξεχνούν την πίκρα της ακύρωσης. Ο James Cawley είναι ένας από αυτούς. Με μια διαφορά… Αυτός και η παρέα του, τόλμησαν να κάνουν αυτό, που κάνεις άλλος δεν είχε ξανακάνει!

 

Μιμητής του Elvis στο επάγγελμα, αθεράπευτος Trekάκιας στη ζωή του. Ο Cawley συγκέντρωσε ομοιοπαθείς του, για ένα και μόνο σκοπό: Τη συνέχεια των ταξιδιών του Έντερπραϊζ και την ολοκλήρωση της σειράς. Ο Roddenberry υποσχέθηκε πέντε χρόνια. Η ακύρωση, διέκοψε την αποστολή στη τρίτη χρονιά. Τα "Νέα Ταξίδια" συνεχίζουν, εκεί που το NBC σταμάτησε.

 

Με προσωπικούς πόρους και εθελοντική εργασία πολλών οπαδών, ο Cawley έχτισε στην "αποθήκη" του σπιτιού του ένα ακριβές αντίγραφο της γέφυρας του αστρόπλοιου Έντερπραϊζ. Με ιδέες από σενάρια που δεν έγιναν ποτέ επεισόδια, αλλά και πρωτότυπες ιδέες, ξεκίνησε η παραγωγή των νέων ταξιδιών.

 

Η επιτυχία των πρώτων επεισοδίων κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών επωνύμων οπαδών της σειράς που έσπευσαν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στις επόμενες παραγωγές. Ο Walter Koening και ο George Takei ξαναπαίζουν τους ρόλους τους στα "Νέα Ταξίδια". Ο Neil Norman γράφει τη μουσική του επόμενου επεισοδίου. Δεκάδες επαγγελματίες, από διάσημες τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες, προσφέρουν εθελοντικά το ταλέντο τους σε αυτή την προσπάθεια.

 

Το "Star Trek: New Voyages" είναι ανεξάρτητη εθελοντική, μη κερδοσκοπική παραγωγή. Η προβολή στο Τριανόν Filmcenter γίνεται με άδεια της παραγωγού εταιρίας Cowley Entertainment Company. Η είσοδος στην προβολή είναι ελεύθερη. Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά.

 

Ο Κινηματογράφος Τριανόν Filmcenter βρίσκεται στην οδό Κοδριγκτώνος 21 (στο ύψος της Πατησίων 101). Μπορείτε να έρθετε εκεί με ΜΜΜ, κατεβαίνοντας στη στάση Αγγελοπούλου, ή με τον ΗΣΑΠ κατεβαίνοντας στην πλατεία Βικτωρίας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 2108215469 και 2108222702 ή να γράψετε e-mail: στο [email protected].

 

Θα τα πούμε εκεί. Μέχρι τότε… live long and prosper :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...