Προς το περιεχόμενο

AJAX


mike-intosh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τελικά γνωρίζει κανείς κάποια σελίδα που να έχει απλά λόγια για την AJAX, και πάνω απ'όλα να έχει παραδείγματα στηριζόμενα σε απλοποιημένο κώδικα (εκτός απ'την http://www.w3schools.com) ?

 

Επίσης αν υπάρχει κανείς που να ξέρει 2-3 πράματα παραπάνω σχετικά με AJAX ας πει ένα πραγματάκι εδώ να μας φωτήσει λίγο, γιατί είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα τεχνολογία, αλλά επειδή είναι (μάλλον) αρκετά νέα, δεν κατάφερα να βρώ κάτι απλό με τον google.

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω ξεκινήσει σιγά σιγά ήδη :) όταν πρωτο-έμαθα για το AJAX ξεκίνησα να μαθαίνω JavaScript. Δεν αντιμετώπισα δυσκολίες και δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο αυτή η scripto-γλώσσα. Ωστόσο στην διαδρομή είδα οτι εμπλέκονται κι άλλα πράγματα: XML, JSON. Δεν έχω κάποια σπουδαία ιδέα για αυτά.

Για να πώ την αλήθεια, έχω εντυπωσιαστεί με το χάος που βρίσκεται πίσω απο την "μη επανα-φόρτωση της σελίδας".

 

Δεν μπορώ να προβλέψω αν θα ενθουσιαστώ τελικά όταν καταφέρω να δημιουργήσω κάτι που να μην χρειάζεται να ξανα-φορτώσει ύστερα απο τόσες ώρες μελέτης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξεκκίνα απλές σελίδες και ας ξαναφορτώνουν ολόκληρες. Σιγά σιγά μετά προχωράς στο να φορτώνουν κατά τμήματα.

 

Προσωπικά φτιάχνω site χωρίς επαναφόρτωση χρησιμοποιώντας CSS,javascript και iframes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα frames τα αποφεύγω, αλλά τα iframes γιατί να τα αποφύγω;

Ακόμα και το AJAX βασίζεται πολύ στα iframes.

 

iframe = inline frame. Το ίδιο πράγμα με το frame είναι απλά δεν χωρίζεις τη σελίδα σε 2 ή περισσότερα frames και το βάζεις inline.

 

Όσο για την τεχνολογία AJAX, συνήθως χρησιμοποιεί ένα XMLHttpRequest object με το οποίο μεταφέρονται δεδομένα από και προς τον server χωρίς να χρειαστεί reload της σελίδας. Στη Wikipedia αναφέρεται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα iframe αντί του XMLHttpRequest, αλλά μου φαίνεται κάπως ασυνήθιστο.

 

Σχετικά links:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ajax_(programming)

http://en.wikipedia.org/wiki/XMLHttpRequest

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μόνο εύκολο είναι να καταλάβεις πως δουλεύει το AJAX. Το δύσκολο είναι να το υλοποιήσεις γιατί στηρίζεται σε πολλά διαφορετικά πράγματα τα οποία θέλουν τον χρόνο τους για να τα μάθεις. Γι'αυτό κι εγώ θέλησα να μάθω αν υπάρχει κάποια σελίδα που καταφέρνει σε επιθυμητό βαθμό να απλοποιεί (όσο γίνεται) την εκμάθηση του AJAX. Αλλά μάλλον κάτι τέτοιο είναι πολύ ιδανικό για να υπάρχει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...