Bougas Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 εχω συμβαση αοριστου,ειμαι στην δουλεια 18 μηνες,και εχω παρει μονο 16 μερες αδεια.τις υπολοιπες 20 περιπου,τις πληρωνομαι?και αν ναι,θα παρω 20 μεροκαματα στο χερι,η και το ικα για αυτες τις μερες αδειας που θα μου κολαγανε κανονικα? το δωρο χριστουγενων το πληρωνωμαι απο τωρα,η πρεπει να περιμενω μεχρι τα χριστουγενα? συνολικα δικαιουμε το υπολοιπο του μισθου,δωρο χριστουγενων,επιδομα αδειας και αποζημιωση αδειας.κατι αλλο?
Super Moderators Snoob Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 Για τις ημέρες άδειας δεν είμαι σίγουρος πόσες είναι αλλά όσες είναι, ναι, δικαιούσαι να τις πληρωθείς. Σε αυτές δεν υπάρχει υποχρέωση του εργοδότη για καταβολή ΙΚΑ, όπως και στα ημερομίσθια. Επίδομα άδειας και αποζημίωση άδειας έχω την εντύπωση ότι είναι το ίδιο πράγμα. Δικαιούσαι. Όσο για το δώρο Χριστουγέννων, μπορεί ο εργοδότης να σου ζητήσει να περάσεις εκείνο το διάστημα για να το πληρωθείς. Δεν αποκλείεται, βέβαια, να σου το καταβάλλει και άμεσα, αλλά δεν είναι υποχρεωμένος. edit: Διασταυρωμένο, δικαιούσαι 32 ημέρες άδεια συνολικά, οπότε παίρνεις το υπόλοιπο χωρίς ΙΚΑ. Επίσης, ένα επίδομα ίσο με το 1/2 του μισθού σου και ένα επίδομα ίσο με 12 ημερομίσθια. Το επίδομα Χριστουγέννων καταβάλλεται μέχρι την 21η Δεκεμβρίου.
Bougas Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 edit: Διασταυρωμένο, δικαιούσαι 32 ημέρες άδεια συνολικά, οπότε παίρνεις το υπόλοιπο χωρίς ΙΚΑ. Επίσης, ένα επίδομα ίσο με το 1/2 του μισθού σου και ένα επίδομα ίσο με 12 ημερομίσθια. Το επίδομα Χριστουγέννων καταβάλλεται μέχρι την 21η Δεκεμβρίου. τι ειναι αυτο το επιδομα με τα 12 ημερομισθια? εγω ξερω το επιδομα αδειας που ειναι 13 ημερομισθια.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2007 Τις ημέρες άδειας που σου μένουν τις πληρώνεσαι χωρίς καμία κράτηση, εκτός και αν σου βγαίνει φόρος μισθωτών υπηρεσιών, αυτός πληρώνεται. Τώρα, γράφεις ότι είσαι 18 μήνες στη δουλειά: για τους πρώτους δώδεκα μήνες έχεις επίδομα αδείας ίσο με το 1/2 του μισθού σου (ήτοι 13 ημερομίσθια) και για τον "σκάρτο" χρόνο ο νόμος ορίζει 2 ημερομίσθια ανά μήνα και πάντως όχι πάνω από 13. Δηλαδή, αν ήσουν 7 μήνες, 2x7=14, μειώνονται σε δεκατρία. Εφόσον είσαι έξι μήνες, 2x6=12.
mariav Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2007 Για μερες άδειας που δεν πηρες ειτε επειδη παραιτήθηκες είτε επειδη σε απέλυσαν, δικαιουσαι επιδομα αδειας ΚΑΙ αποζημίωση αδειας. Αν αφορα άδειες προηγουμενου ετους, που δεν πηρες απο ευθυνη του εργοδοτη και οχι επειδη δεν τις ήθελες εσυ, υπαρχει και επιπλέον προσαύξηση. Γιατι δεν περνάς απο την ΕΠιθεώρηση που ειναι και τζιμάνια; Σταδιου κατι ειναι τα γραφεια τους. Πηγαινε στο http://www.ypakp.gr και κοιτα διευθυνση. Να συμπληρωσω επισης, οτι αλλο τοε επιδομα αδειας, και αλλη η αποζημιωση αδειας. Επιδομα αδειας, παιρνουμε ολοι καθε φορα που παίρνουμε αδεια. Η αποζημιωση αδειας, δινεται στο τελος της συνεργασίας μεταξυ υπαλλήλου και εργοδοτη και αφορα αδειες που δεν κατεβλήθησαν. ΦΥσικα το επιδομα αδειας υπολογιζεται ξεχωριστά. Ας πουμε εγω στη προηγουμενη δουλεια μου, ειχα αφησει 4 μερες αδειας που δεν ειχα παρει, και στο τελος, στη βεβαιωση αποδοχών, φαινοταν οτι πηρα 4 επιδοματα αδειας και 4 αποζημιωσεις αδειας.
Bougas Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2007 10 μερες τωρα,δεν εχω παει στη δουλεια,χωρις να εχω καποια αναρωτικη. σε αυτην την περιπτωση με απολυουν χωρις αποζημιωση ετσι?τα λεφτα που μου χρωστανε και τα λεφτα του υπολοιπου της αδειας τα παιρνω ετσι? ταμειο ανεργιας μπαινω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.