Προς το περιεχόμενο

on board 5.1 κάρτες ήχου + line in + mic


babylonx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και η ερώτηση είναι:

 

Πλέον αυτές οι κάρτες είναι σχεδόν όλες HD που σημαίνει ότι από απόδοση τουλάχιστον είναι αρκετά καλές. Πότε θα λάβουν σοβαρά οι κατασκευαστές υπόψιν οτι μερικοί άνθρωποι θέλουμε και 5.1 υποστήριξη και Line In και Microphone In υποστήριξη και όλα αυτά ταυτόχρονα;

 

Δε μπορώ να αντιληφθώ πόσο ανώμαλος είναι ένας κατασκευαστής που προσφέρει και τις 3 δυνατότητες με τη διαφορά οτι όταν ενεργοποιείς τη μία δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις την άλλη. Μιλάω φυσικά για τις κάρτες ήχου που έχουν 3 υποδοχές που χρησιμοποιούν διαφορετικά ανάλογα με τη χρήση δηλαδή ή και οι 3 για σύνδεση 5.1 ή οι 2 για quadraphonic και 1 για Line In ή 1 για ηχεία, 1 Line In και 1 Mic In. Θα μου πείτε πολλά ζητάω για μια κάρτα που πήγε τσάμπα μαζί με το σύστημά μου! Έτσι είναι μέχρι ένα σημείο. Δεν είναι όμως χαζό, ενώ μπορείς να συνδέσεις εσωτερικό rack και να κερδίσεις άλλες δύο υποδοχές να μή σου δίνει το software αυτή τη δυνατότητα;

 

Πιo συγεκριμένα αναφέρομαι στην on board κάρτα Sigmatel STAC9227. Η κάρτα έχει 3 υποδοχές και μπορείς να βγάλεις και άλλες δύο με rack πάνω από το board. Όταν γυρνάς την κάρτα σε 5.1 οι 3 υποδοχές γίνονται οι έξοδοι των ηχείων ενώ οι άλλες 2 γίνονται Headphones και Mic In! Ποιός τους είπε οτι χρειάζομαι έξοδο Headphones; Γιατί να μη μπορώ να αλλάξω την υποδοχή και να την κάνω Line In; Την κάρτα τηλεόρασης μου που τη συνδέω αν θέλω να έχω 5.1; Είναι προφανής η απάντηση που θα πάρω;;; :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η απάντηση που θα πάρεις είναι προφανής:

 

"Όποιος έχει απαιτήσεις, θα πρέπει να πληρώσει!"

 

Επίσης, μπορεί πλέον οι ενσωματωμένες να "βαφτίζονται" high definition, επειδή και μόνο υποστηρίζουν αναπαραγωγή κομματιών σε ανάλυση 192kHz/24bit, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν καλή ποιότητα ή υψηλό signal to noise ration στην αναπαραγωγή τους... Να μην μιλήσω για την εγγραφή ήχου, που οι επιδόσεις είναι συνήθως άθλιες.

 

Επομένως, φίλε μου, η μόνη λύση είναι είτε η έρευνα αγοράς πριν την αγορά της μητρικής σου, είτε η αγορά μιας κάρτας ήχου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά προσωπικά έχω μια Soundblaster Live 5.1 που είναι και κάμποσων ετών. Η ερώτηση δεν ήταν με σκοπό να λύσω το δίκο μου ζόρι αφού η παλιά μου καρτούλα με υπερκαλύπτει. Απλά αναρωτιέμαι: Είναι δυνατόν μια κάρτα ήχου 5+ χρονών να στέκεται σαφώς καλύτερη από μια σημερινής τεχνολογίας; και ας είναι και on board η σημερινή! Δηλαδή το χρήστη που έχει αυτή την απαίτηση (5.1 + line in + mic in) για να μπορεί να συνδέσει την κάρτα τηλεόρασης του και να μπορεί να μιλήσει και στο Skype σαν άνθρωπος δε μπορείς να τον εξυπηρετήσεις; Αφού τις έχεις τις υποδοχές δωσ'τες! Δηλαδή βάζεις επάνω σε μια κάρτα χίλια δύο χαζά (όπως ας πούμε DSP που βγάζει ηχητικά εφέ) τα οποία είναι εντελώς άχρηστα και δε δίνεις την απλή και βασική δυνατότητα! Ποιο πολύ τεχνολογικός προβληματισμός είναι παρά προσωπικό πρόβλημα όπως βλέπεις! ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οι onboard κατρες ηχου εξηπηρετουν αυτους που δεν εχουν απαιτηση για ποιοτικο ηχο,λογιστικα γραφεια π.χ. ολοι οι υπολοιποι ΠΡΕΠΕΙ να αγορασουμε καρτα.οσο για την Soundblaster Live 5.1 καλα κρατει...μονο που στα (s)vista θα ζοριστεις πολυ να την σεταρεις,να ειναι 5.1.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού τις έχεις τις υποδοχές δωσ'τες! Δηλαδή βάζεις επάνω σε μια κάρτα χίλια δύο χαζά (όπως ας πούμε DSP που βγάζει ηχητικά εφέ) τα οποία είναι εντελώς άχρηστα και δε δίνεις την απλή και βασική δυνατότητα! Ποιο πολύ τεχνολογικός προβληματισμός είναι παρά προσωπικό πρόβλημα όπως βλέπεις! ;)

 

Τα DSP και το λογισμικό είναι πάρα πολύ φθινά, και θα ενσωματωθούν στο cd Με τους drivers της κάρτας ήχου (δηλαδή στο cd της μητρικής) και τελείωσε το θέμα, ενώ το λαμάκι έχει κόστος (πλαστικό + μέταλο + καλωδιοταινία)... τα pins επάνω στη μητρική τα θεωρώ δεδομένα. Γι' αυτό συνήθως υπάρχει αυτό το πρόβλημα.

 

Προφανώς οι onboard κάρτες δεν είναι για πολλά, αν και η ενσωματωμένη κάρτα ήχου (C-Media 8738) της δικής μου μητρικής (Chaintech 7NJS Zenith) είναι πολύ καλή, έχει εκτός από λαμάκι με 2 επιπλέον υποδοχές και 2ο λαμάκι με 2 optical, μία για In μία για Out. Αλλά τι να το κάνεις... με την Audigy (η οποία έχει 6 υποδοχές, 3 για τα 5.1/6.1/7.1 κανάλια, 1 για μικρόφωνο, 1 line in και 1 digital out) απλά δεν συγκρίνονται!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...