Προς το περιεχόμενο

Ποιο blog-site na διαλέξω κ γιατί..


Martini

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέραααααα.. Οπως καταλάβετε λέω να κανω blog κι εγώ. Διάβασα δίαφορα αρθρα κτλ ειδα όλα αλλα δε ξερω ποιο να διαλέξω... Pathfinder, blogger h wordpress??? Βρηκα ενα συγκριτικό αλλα το κατα ποσο ειναι αξιοπιστο δε ξέρω ----> http://blogs.pathfinder.gr/?compare=1

 

1)Εσεις ποιο προτείνετε και γιατί???

2)Ποιο έχει περισσότερο λαό γενικά??? και ειδικότερα έλληνες..

3)Το blogger δίνει απεριόριστο χώρο???

4)Γενικά μερικά υπέρ και κατά αν ξέρετε (π.χ. για widgets και add-ons )

 

5)Στο blogger δεν γίνετε να βλέπω στατιστικά όπως στα άλλα δύο?? ποσοι επισκέφτηκαν την σελίδα, απο που κτλ???

 

 

6)Επίσης εχω μια αλλη απορια... Αν ειμαι γραμμενος στο blogger μπορώ να αφήνω τα σχολια μου και σε blog του wordpress και του pathfinder??? η μονο ως ανωνυμος???

 

Thanks :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μην πας με τπτ pathfinder

 

+1 απο μενα στο blogger,το wordpress δεν το εχω δοκιμασει.

 

ενα αρνητικο που βρισκω ομως στο blogger ειναι οτι δεν σου επιτρεπει να ανεβεσεις custom template

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. Εγώ θα σου προτείνω το Wordpress. Γιατί είναι Open Source, για την ακρίβεια το CMS Wordpress. Γιατί έχει πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης, είναι ανοικτού κώδικα, και έχει τέλεια υποστήριξη Ελληνικών.

2. Το Blogger

3. Oxi

4. Κοίτα στο (1)

5. Δεν είμαι 100% σίγουρος, αλλά μάλλον όχι.

 

Σημαντικό: Δεν έχει σημασία το network που χρησιμοποείς ποστάρεις σχόλια παντού, χωρίς log in (εκτός και αν προβλέπεται ειδικά) με το όνομα σου όπως το θες. Επείσης δεν έχει ιδιαίτερη σημασία πιο δίκτυο χρησιμοποιούν οι επισκέπτες σου, δεν είναι κλουβί το Blogger, ή το κάθε άλλο.

 

Αυτά από εμένα, ελπίζω να σου λύσουν απορίες :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Turbojuend to wordpress mou fainetai pio wraio alla den exei kan epilogh ellinikwn mes to site (px gia ti mpara sou ktl ). Parola auta mou fainete oti exei pio kalh emfanish kai epishs mou aresei poli pou xei Statistika... To blogger den exei :(

 

Ap tin alli empisteuomai para poli th google kai nomizw oti tha anaptuxthei poli perrisotero. tha dhmiourgithoun polla nea themes ktl pou twra den exei sxedon tp....

Apo oti akousa to wordpress den exei kai javascript..

me widgets thelw na mathw ti paizei...

 

A kai to blogger prepei na dinei 1 gb enw to wordpress mono 50 mb... :/ swsta?

 

dld an enas blogger tou wordpress thelei na postarei sto blogger postarei me to nick tou sto wordpress??? auto ennousa oxi san anwnumos ktl

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1)Εσεις ποιο προτείνετε και γιατί???

Αλλο ειναι το wordpress σαν λογισμικό (cms ή weblog software) και αλλο το wordpress.com σαν χώρος φιλοξενίας (weblog hosting).

 

Το λογισμικό wordpress του ειναι καλύτερη επιλογή γιατι ειναι ελευθερο, ανοιχτό, για επεμβασεις, αλλαγες, και για να το εγκαταστήσεις στον υπολογιστή σου ή στην εταιρεία σου -αν εχεις τέτοια σχέδια και γνώσεις. ή σε άλλον host εκτός wordpress.com

Σαν host ομως, το wordpress.com, εφόσον σε ενδιαφέρει μονο το δωρεάν , φαινεται να έχει περισσότερους περιορισμούς απο το blogger.

 

Το λογισμικό του Blogger.com ειναι propietary, δικό τους, της Google, και (αν δεν κάνω λάθος) δεν μπορεις να το χρησιμοποιήσεις σε δικο σου σερβερ.

Αρα, τα συν και πλην, software kai host πάνε μαζί.

εχει λιγοτερες επιλογές, οπως το πάρεις. Αλλοι με τις επιλογές βλέπουν "ελευθερία", άλλοι βλέπουν "πολυπλοκότητα".

το blogger.com ειναι η πιο απλή λύση.

 

Αν δεν εχω blog, για τη είσοδο στο χώρο, θα προτιμουσα το wordpress. να μάθω και 5 θεματα τεχνικά, στην πορεία.

αλλα εγώ ειμαι και ψιλοgeek. Ενας για άλλον που ενδιαφέρεται πρωτα για το περιεχόμενο (τι θα γράφει καθε μερα) και οχι για παρουσίαση, exports, widgets, backups, migration, open source, kai customιές, αυτα τα "συν" του wordpress software δεν τον ενδιαφέρουν.

 

 

2)Ποιο έχει περισσότερο λαό γενικά??? και ειδικότερα έλληνες..

Δεν εχει σημασια ποιο εχει περισσότερο λαό και ειδικότερα Έλληνες. Αρκει να έχει πάνω απο ενα Χ αριθμό χρηστών, μερικες χιλιαδες, απλα για να ξερεις οτι ειναι δοκιμασμενο χωρις σοβαρα bugs, και οτι δεν θα κλεισει ξαφνικά, και οτι εμφανιζονται σωστα τα ελληνικά. Αυτο ισχυει για ολα τα δημοφιλή.

 

Δηλαδή επειδή μπαινουν χιλιαδες καθε μερα να διαβάσουν μερικά δημοφιλή blogs επωνύμων, νομιζεις οτι θα μπουν και στο δικό σου επειδή "συστεγάζεται" στον ίδιο σερβερ; "ειδα-φώς-και-μπήκα" style? :)

 

Oι αναγνώστες σου θα αυξηθουν αν μπαινεις σε Blogs άλλων, γραφεις σχολιο, (ενδιαφέρον σχόλιο), και υπογράφεις με ενα username και link προς το δικό σου blog.

 

3)Το blogger δίνει απεριόριστο χώρο???

300 mb for images.

Size of Pages: Individual pages (the main page of your blog, or your archive pages) are limited to 1 MB in size.

 

Α ανεβασεις 300 μεγκα, σε φωτο, δεν ειναι πια blog ή κακώς το απαιτεις απο free blog service. ειτε πληρώνεις, ειτε τα βαζεις σε image hosting.

Με τα κείμενα, δεν γεμιζει ευκολα ο χώρος.

 

http://pulsed.blogspot.com/2007/07/blogger-wordpress-chart.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Milame gia free panta opote oxi gia to logismiko wordpress!!! Opote auta sigkrinw!!!

 

-Otan paw na kanw add mia foto sto blogger mou leei pantws 1024 mb left...

Eisai sigouros pou les 300???

Genika ennow ton xwro pou sou dinei gia videakia, fotos!!! An kai bebaia mporeis na ta baleis ki allou opote ok..

 

-Epishs dinw megalh shmasia sto poio exei perrisotera widgets, add-ons themata ktl wste na prostheteis diafora pragmatakia... h na xeis na dialekseis apo para polla themata gia emfanish ktl!!! ektos an einai to idio. ap oti akousa to wordpress den dexetai javascript :/

 

Skeftika oti perissoteros kosmos=perrisotera pragmata perissotera add-ons perissotera themata kai perrisotera pragmatakia tetoia

 

Sto blogger de deixnei statistika ktl??? H kanw lathos??? giati m arese tou stil na blepw posoi mpikan apo pou kai tetoia pou xei to wordpress...

Epishs m aresei pou mporeis na dhmiourghseis selides sto wordpress enw nomizw sto blogger oxi...

 

De kserw :/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@Martini, το cms Worpress όχι μόνο είναι δωρεάν αλλά και OpenSource... άρα χρήματα δεν πάιζουν.

 

Τώρα αν μιλάς για το hosting υπάρχει και free... από την άλλη βέβαια έχεις την διαφήμιση... Όπως και να έχει τα ζυγίζεις όλα και βγάζεις συμπέρασμα. Πάντως πρέπει να έχεις υπόψη σου πως κάθε blog σε directory είναι φύσην περιορισμένο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

-gia pes kai kana kalo site me free hosting an thes... basika de kserw se poio ap ta dio na ksekinisw :/

-to cms Wordpress to katebazeis sto pc??? einai san programma dld kai apla anebazeis tis selides ktl meta?

 

-de kserw thn google tin empisteuomai kai vlepontas perrisotero kosmo na to xrisimopoiei fantazomai tha ekselixthei ki allo me perssiotera themes widgets kai eukolies.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα, όπως σου είπα, ανάλογα με το πόσο θες να ασχοληθείς, πρέπει να διαλέξεις, το blogger/pathfinder etc θα σε περιορίσουν, αν όμως δεν πρόκειται να σε εμποδίζει σε τίποτα από αυτά που έχεις στο μυαλό σου διαλέγεις ένα.

 

Αν πάλι έχεις αποφασίσει να ασχοληθείς πολύ σοβαρά με το bloggin' τότε ίσως να είναι καλύτερο να στραφείς σε κάποιο host. Πολλοί θα έχουν το fantastico, οπότε το Wordpress το εγκαθιστάς από εκεί. Αν δεν το έχουν, τότε ακολουθείς την λογική των CMS, κατεβάζεις, ανεβαζείς και κάνεις τις ρυθμίσεις... Για περισσότερες πληροφορίες, εδώ. Για hosting δεν έχω υπόψη κάποιο δωρεάν που θα συνειστούσα σε οποιονδήποτε, αλλά με λίγο googling και λίγο ψάξιμο ίσως βρεις κάτι που να ταιριάζει με τις ανάγκες σου.

 

Τώρα από ότι καταλαβαίνω είναι η πρώτη σου απόπειρα στο bloggin' και είναι πιθανό να θέλεις απλώς να διατηρείς ένα προσωπικό ιστολόγιο, σε αυτή την περίπτωση όλα όσα είπα, είναι απλώς γενικές γνώσεις, καθώς ένα blogger blog θα σε καλύψει απόλυτα. Όπως πάντα με κάποιους συμβιβασμούς, αλλά θα τους συνηθήσεις. Συγνώμη για το εκτενές του ποστ, απλά ζήτησες πληροφορίες, και είναι χρήσιμη μια πληρέστερη εικόνα, για αυτό έβαλα στην κουβέντα τα CMS :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...