Th3Beh0ldeR Δημοσ. Σάββατο στις 12:50 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:50 πμ 1 ώρα πριν, majunior είπε Ναι, το αν θα σου αφήσει άλατα το βλέπεις με τη σκληρότητα. Αν θες φιλτράρισμα για όλο το σπίτι βάζεις στην κεντρική παροχή. Αυτό σημαίνει βέβαια ότι φιλτράρεις το 100% της κατανάλωσης που κάνεις άρα θα πας σε πιο ακριβό φίλτρο και θα το ξεκάνεις και πιο γρήγορα. Να φανταστώ ότι εκτός της κουζίνας θες και στο χώρο που είναι το πλυντήριο. Στις υπόλοιπες βρύσες γιατί θες φιλτράρισμα; Έχω θέμα με το χλώριο στο νερό (ή κάτι άλλο που με ενοχλεί, δεν μπορώ να το ξέρω 100%) και το δέρμα, το οποίο ξεκίνησε μόλις μετακόμισα σε καινούργια πόλη. Το έχω λύσει αρκετά με φίλτρο για το ντουζ, αλλά και αυτό έχει ένα κόστος οπότε πιστεύω θα είναι η μία ή η άλλη αν το βγάλω και βάλω ένα στην κεντρική παροχή. Αν δω ότι είναι πολύ πιο ασύμφορο θα αρκεστώ με το φίλτρο του ντουζ. Σ αυτή την περίπτωση μόνο για την κουζίνα με ένα κάτω πάγκου είμαι καλυμμένος;
majunior Δημοσ. Σάββατο στις 11:02 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:02 πμ 10 ώρες πριν, Th3Beh0ldeR είπε Έχω θέμα με το χλώριο στο νερό (ή κάτι άλλο που με ενοχλεί, δεν μπορώ να το ξέρω 100%) και το δέρμα, το οποίο ξεκίνησε μόλις μετακόμισα σε καινούργια πόλη. Το έχω λύσει αρκετά με φίλτρο για το ντουζ, αλλά και αυτό έχει ένα κόστος οπότε πιστεύω θα είναι η μία ή η άλλη αν το βγάλω και βάλω ένα στην κεντρική παροχή. Αν δω ότι είναι πολύ πιο ασύμφορο θα αρκεστώ με το φίλτρο του ντουζ. Σ αυτή την περίπτωση μόνο για την κουζίνα με ένα κάτω πάγκου είμαι καλυμμένος; Ναι, με το φίλτρο κάτω πάγκου θα είσαι οκ. Με το χλώριο έχεις θέμα μόνο στη νέα πόλη; Έχεις κάνει ανάλυση υπολειμματικού χλωρίου να δεις τη συγκέντρωση; 1
Th3Beh0ldeR Δημοσ. Σάββατο στις 04:25 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:25 μμ 5 ώρες πριν, majunior είπε Ναι, με το φίλτρο κάτω πάγκου θα είσαι οκ. Με το χλώριο έχεις θέμα μόνο στη νέα πόλη; Έχεις κάνει ανάλυση υπολειμματικού χλωρίου να δεις τη συγκέντρωση; Όχι γιατί δεν ξέρω αν είναι από το χλώριο ή κάτι άλλο. Ίσως να είναι και οι σωληνώσεις του σπιτιού. Το κατάλαβα από όταν πήγα σε άλλη πόλη για λίγο καιρό. Πάντως το καινούργιο σπίτι είναι στην ίδια περιοχή, οπότε η ποιότητα του νερού δεν νομίζω να αλλάξει, γ αυτό το σκεφτόμουν για φίλτρο κεντρικής
majunior Δημοσ. Σάββατο στις 04:37 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:37 μμ Καλό θα ήταν να βρεις τι ακριβώς φταίει πάντως. Θα σε βοηθήσει στο κόστος και στη σωστή επιλογή φίλτρου.
Th3Beh0ldeR Δημοσ. Δευτέρα στις 12:03 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:03 μμ Στις 13/9/2025 στις 4:37 ΜΜ, majunior είπε Καλό θα ήταν να βρεις τι ακριβώς φταίει πάντως. Θα σε βοηθήσει στο κόστος και στη σωστή επιλογή φίλτρου. Δυστυχώς πολύ δύσκολο να βρω την ουσία. Το πιο πιθανό είναι το χλώριο που γενικά προκαλεί δερματικά προβλήματα στον περισσότερο κόσμο (φαγούρα-κοκκινίλες), αλλά ίσως και η αυξημένη σκληρότητα που έχει εδώ η περιοχή-ή οι κακές σωληνώσεις του σπιτιού. Αλλεργία δεν έχω κάπου, το πρόβλημα δημιουργείται μόνο όταν κάνω μπάνιο για πολλές συνεχόμενες μέρες-βδομάδες με αυτό το νερό. Πάντως για να μειώνεται με ένα απλό φίλτρο ντουζ, το πιο πιθανό είναι το χλώριο.
anikologr Δημοσ. Δευτέρα στις 01:07 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:07 μμ (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Ψάχνω για φίλτρο κάτω πάγκου δύο σταδίων με ένα βασικό προφίλτρο να κρατάει τα χοντρά σωματίδια, σκουριά κτλ και ένα δεύτερο ενεργού άνθρακα για χλώριο κτλ. Επειδή έχω κυριολεκτικά χαθεί από την πληθώρα πληροφορίας έχω σκεφτεί σαν βάση μια Διπλή συσκευή βαρέως τύπου Pentair 2G SLIMLINE WHITE αλλά δεν ξέρω ποια δύο φίλτρα να επιλέξω στην συνέχεια γιατί δίνει άπειρους συνδυασμούς και εκεί το χάνω. Θέλω πολύ βασικά πράγματα. Σκέφτομαι για: 1) προφίλτρο πολυπροπυλενίου 5 micron 2) purewater cl 2510 0,5 μm ή paintair αντίστοιχο? Έχετε να προτείνεται κάτι διαφορετικό? Θα δουλέψει ο παραπάνω συνδυασμός? Πόσο θα κοστίζουν αυτά σαν ανταλλακτικά φίλτρα? Επεξ/σία Δευτέρα στις 01:09 μμ από anikologr 1
dioz Δημοσ. Τρίτη στις 02:34 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:34 μμ Σχετικα με τα φιλτρα ενεργου ανθρακα της Pentair....υπαρχει πισω απο το φιλτρο η παρακατω αναφορα California Proposition 65 Warning (δειτε συνημμενη εικονα) Τι εννοει ο αμερικανος ποιητης..??
majunior Δημοσ. Τετάρτη στις 10:08 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:08 πμ 19 ώρες πριν, dioz είπε Σχετικα με τα φιλτρα ενεργου ανθρακα της Pentair....υπαρχει πισω απο το φιλτρο η παρακατω αναφορα California Proposition 65 Warning (δειτε συνημμενη εικονα) Τι εννοει ο αμερικανος ποιητης..?? Είναι ένας νόμος της California για πράγματα που μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα υγείας. Δυστυχώς ο τρόπος που έχει γραφτεί ο νόμος αφήνει μόνο δύο δρόμους: είτε κάνεις πάρα πολλά τεστ σε μια προσπάθεια να αποδείξεις ότι το προϊόν σου δεν προκαλεί καρκίνο (ακόμα και με μη σωστή χρήση!) ή αλλιώς βάζεις το P65 warning. Δε σημαίνει αυτόματα ότι το προϊόν προκαλεί καρκίνο. Το αποτέλεσμα είναι ότι σχεδόν τα πάντα που κυκλοφορούν στην California, το έχουν. 2 1
dioz Δημοσ. Τετάρτη στις 11:14 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:14 πμ Επανερχομαι σε προηγουμενη ερωτηση μου για αντικατασταση φιλτρου ανω παγκου λογω μειωμενης ροης του κεραμικου Doulton Να επιλεξω το παρακατω? Υπαρχει εναλλακτικη ? https://www.filtrato.gr/p/filtro-neroy-ano-pagkoy-pentair-ct-10-leyko-10-me-antal-2 1
maxsal1995 Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες Καλησπέρα, έχω νοικιάσει σπίτι το οποίο έχει το συγκεκριμένο φίλτρο κάτω πάγκου που φαίνεται στη φωτογραφία. Θέλω να αλλάξω τα φίλτρα, γνωρίζει κάποιος το μάρκα είναι ή κάποιον επαγγελματία να απευθυνθώ?
mariosnik_ Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 5 ώρες πριν, maxsal1995 είπε Καλησπέρα, έχω νοικιάσει σπίτι το οποίο έχει το συγκεκριμένο φίλτρο κάτω πάγκου που φαίνεται στη φωτογραφία. Θέλω να αλλάξω τα φίλτρα, γνωρίζει κάποιος το μάρκα είναι ή κάποιον επαγγελματία να απευθυνθώ? Δεν αναγράφει πουθενά κάποια μάρκα; Αμα δεν βρεις το brand, δύσκολα τα πράγματα. Μήπως είναι universal η θήκη;
Geoka1982 Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 6 ώρες πριν, maxsal1995 είπε Καλησπέρα, έχω νοικιάσει σπίτι το οποίο έχει το συγκεκριμένο φίλτρο κάτω πάγκου που φαίνεται στη φωτογραφία. Θέλω να αλλάξω τα φίλτρα, γνωρίζει κάποιος το μάρκα είναι ή κάποιον επαγγελματία να απευθυνθώ? Δεν παίζει ρόλο η μάρκα ξεβιδωνεις και αλλάζεις
9-11 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες On 04/09/2025 at 12:45, dioz said: Είχα παλιά Toray πριν αλλάξει η εταιρεία τα φίλτρα. Το θέμα πλέον είναι ότι τα νέα φίλτρα ρίχνουν κι αυτά την πίεση μετά από 20 μέρες χρήσης... Άλλη επιλογή άνω πάγκου υπάρχει; π.χ. Pentair; Τα 1500άρια που διατίθενται στο ιαπωνικό Amazon (και στοιχίζουν ΛΙΓΟΤΕΡΟ από αυτά της ελληνικής αγοράς) δεν παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα - τουλάχιστον σε εμένα. Έχω παραθέσει links σε προηγούμενα μηνύματα. Κρίμα είναι να ταλαιπωρήστε... Τα ξαναβάζω για κάθε ενδιαφερόμενο: 東レ トレビーノ 浄水器 カートリッジ 交換用 2個入 カセッティシリーズ 標準タイプ MKC.2J ホワイト 2 ζευγάρια (4 συνολικά) μου στοίχισαν ¥11.233 (εξαργύρωσα και κάτι πόντους από προηγούμενες αγορές). €69,91 με την τότε ισοτιμία (τέλη περασμένου Μαΐου) 2
majunior Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 15 ώρες πριν, Geoka1982 είπε Δεν παίζει ρόλο η μάρκα ξεβιδωνεις και αλλάζεις Δεν ισχύει 100% αυτό. Το φίλτρο μπορεί να χωράει αλλά να υπάρχουν διαφορές στο σημείο που πατάει, ειδικά αν η βάση είναι παλιά. Για την πρώτη φορά μπορείς να πάρεις το παλιό σου φίλτρο και να πας σε κάποιο σχετικό κατάστημα για να βρεις σίγουρα ένα που ταιριάζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα