bpel86 Δημοσ. 15 Αυγούστου Δημοσ. 15 Αυγούστου Μπορώ να βρω κάπου όλα τα φίλτρα που ταιριάζουν για να δω χαρακτηριστικά. Εχεις να προτείνεις κάποιο;
Raki-meze Δημοσ. 25 Αυγούστου Δημοσ. 25 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Για Αγία Παρασκευή Αττικής, σε πολυκατοικία με σωληνώσεις του 1980, έχει νόημα το διπλό φίλτρο κάτω πάγκου ή μπορώ να βάλω και μονό; Δεν μας ενοχλεί η γεύση του νερού, ούτε έχει κάποιο εμφανές πρόβλημα. Το θέλω για καλύτερη ποιότητα και ασφάλεια. Αλλάζω το post γιατί έψαξα το νήμα και είδα για πιστοποιημένα συστήματα τελικά. Βρήκα αυτό για θήκη (αν δεν χρειάζεται διπλό φίλτρο τελικά) https://www.filtrato.gr/p/filtrothiki-kato-pagkoy-10-pentair-2g-slimline-white-paroxi-12-1 35€ (+ ένα σπιράλ που θα αγοράσω γιατί δεν έχουν μέσα) Και είμαι ανάμεσα σε αυτά τα φίλτρα 1. https://www.filtrato.gr/p/antallaktiko-filtro-sympagoys-energoy-anthraka-pentair-1 18€ (CBC 0,5m) 2. https://www.filtrato.gr/p/antallaktiko-filtro-sympagoys-energoy-anthraka-pentair-2. 25€ (CBR2 0,5m) 3. https://www.filtrato.gr/p/pentair-floplus-10-0-5mm-antallaktiko-filtro-sympagoys. 40€ (FLOPLUS 0,5m) 4. https://www.filtrato.gr/p/antallaktiko-filtro-sympagoys-energoy-anthraka-pentair. 41,70€ (CFB-PB 0,5m) Βγαίνει στα ίδια λεφτά με Primato , αλλά έχει πιστοποίηση η θήκη και όλα τα φίλτρα που έχω βάλει εδώ. Αν μπορεί κάποιος να πει μια γνώμη Επεξ/σία 25 Αυγούστου από Raki-meze
vilfer Δημοσ. 26 Αυγούστου Δημοσ. 26 Αυγούστου Καλησπέρα, παιδιά. Μένω στην Πάτρα, και όπως οι περισσότεροι, έτσι κι εμείς χαλάμε μια περιουσία σ' εμφιαλωμένα νερά. Πριν μία εβδομάδα μετακόμισα στο Ακταίο, στο Ρίο, κι έχω την εντύπωση ότι το νερό εδώ έχει ακόμα περισσότερα άλατα. Αν βάλετε και τις πρόσφατες πυρκαγιές στην εξίσωση, ενδέχεται το νερό της βρύσης να έχει επιβαρυνθεί κι από άλλα στοιχεία. Επομένως, σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγορά φίλτρου, αλλά είμαι εντελώς άσχετος με το θέμα. Ποιο φίλτρου θα με συμβουλεύατε να πάρω; Όσα διαφημίζονται (camelot, olympus, κλπ) αξίζουν ή να μην τα πλησιάσω; Τέλος, επειδή έχουμε και γάτα, θα ήθελα το φίλτρο να αφαιρεί αποτελεσματικά τα άλατα, ώστε να μην αντιμετωπίσει το γατί πρόβλημα στο μέλλον. Σας ευχαριστώ πολύ.
Geoka1982 Δημοσ. 27 Αυγούστου Δημοσ. 27 Αυγούστου Στις 25/8/2025 στις 11:38 ΠΜ, Raki-meze είπε Για Αγία Παρασκευή Αττικής, σε πολυκατοικία με σωληνώσεις του 1980, έχει νόημα το διπλό φίλτρο κάτω πάγκου ή μπορώ να βάλω και μονό; Δεν μας ενοχλεί η γεύση του νερού, ούτε έχει κάποιο εμφανές πρόβλημα. Το θέλω για καλύτερη ποιότητα και ασφάλεια. Αλλάζω το post γιατί έψαξα το νήμα και είδα για πιστοποιημένα συστήματα τελικά. Βρήκα αυτό για θήκη (αν δεν χρειάζεται διπλό φίλτρο τελικά) https://www.filtrato.gr/p/filtrothiki-kato-pagkoy-10-pentair-2g-slimline-white-paroxi-12-1 35€ (+ ένα σπιράλ που θα αγοράσω γιατί δεν έχουν μέσα) Και είμαι ανάμεσα σε αυτά τα φίλτρα 1. https://www.filtrato.gr/p/antallaktiko-filtro-sympagoys-energoy-anthraka-pentair-1 18€ (CBC 0,5m) 2. https://www.filtrato.gr/p/antallaktiko-filtro-sympagoys-energoy-anthraka-pentair-2. 25€ (CBR2 0,5m) 3. https://www.filtrato.gr/p/pentair-floplus-10-0-5mm-antallaktiko-filtro-sympagoys. 40€ (FLOPLUS 0,5m) 4. https://www.filtrato.gr/p/antallaktiko-filtro-sympagoys-energoy-anthraka-pentair. 41,70€ (CFB-PB 0,5m) Βγαίνει στα ίδια λεφτά με Primato , αλλά έχει πιστοποίηση η θήκη και όλα τα φίλτρα που έχω βάλει εδώ. Αν μπορεί κάποιος να πει μια γνώμη Αν ψάχνεις για να το συνδέσεις στην κρύα παροχή η φίλτροθήκη της pentair από την στιγμή που έχει και πιστοποίηση nsf είναι πολύ καλή επιλογή, για φίλτρο από αυτά που προτείνουν μέσα εδώ θα σου έλεγα το 4 Στις 26/8/2025 στις 3:07 ΜΜ, vilfer είπε Καλησπέρα, παιδιά. Μένω στην Πάτρα, και όπως οι περισσότεροι, έτσι κι εμείς χαλάμε μια περιουσία σ' εμφιαλωμένα νερά. Πριν μία εβδομάδα μετακόμισα στο Ακταίο, στο Ρίο, κι έχω την εντύπωση ότι το νερό εδώ έχει ακόμα περισσότερα άλατα. Αν βάλετε και τις πρόσφατες πυρκαγιές στην εξίσωση, ενδέχεται το νερό της βρύσης να έχει επιβαρυνθεί κι από άλλα στοιχεία. Επομένως, σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγορά φίλτρου, αλλά είμαι εντελώς άσχετος με το θέμα. Ποιο φίλτρου θα με συμβουλεύατε να πάρω; Όσα διαφημίζονται (camelot, olympus, κλπ) αξίζουν ή να μην τα πλησιάσω; Τέλος, επειδή έχουμε και γάτα, θα ήθελα το φίλτρο να αφαιρεί αποτελεσματικά τα άλατα, ώστε να μην αντιμετωπίσει το γατί πρόβλημα στο μέλλον. Σας ευχαριστώ πολύ. Αν θέλεις να σου αφαιρεί και τα άλατα μάλλον θα χρειαστείς αντίστροφη ώσμωση τα υπόλοιπα δεν αφαιρούν τα άλατα. 1
Vstromrider Δημοσ. 27 Αυγούστου Δημοσ. 27 Αυγούστου 35 λεπτά πριν, Geoka1982 είπε Αν θέλεις να σου αφαιρεί και τα άλατα μάλλον θα χρειαστείς αντίστροφη ώσμωση τα υπόλοιπα δεν αφαιρούν τα άλατα. εχεις να προτεινεις καποια συγκεκριμενη ? αυτη βλεπω και καποιες αντιστοιχες νομιζω στο ιδιο site. https://www.qwaterfilters.com/product/φίλτρο-ro-με-αντλία-και-uv-λάμπα/?_gl=1*sud3m2*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=CjwKCAjw2brFBhBOEiwAVJX5GMgrhgbUsZFG-Wzpboyyo-qnSp9aG8YS0Fe3ftG2PSdsOuR60VnfuBoCuwwQAvD_BwE&gbraid=0AAAAADkv6_5u0BkGG3sVncfihD9frb6aZ
majunior Δημοσ. 28 Αυγούστου Δημοσ. 28 Αυγούστου 2 ώρες πριν, Geoka1982 είπε Αν ψάχνεις για να το συνδέσεις στην κρύα παροχή η φίλτροθήκη της pentair από την στιγμή που έχει και πιστοποίηση nsf είναι πολύ καλή επιλογή, για φίλτρο από αυτά που προτείνουν μέσα εδώ θα σου έλεγα το 4 Αν θέλεις να σου αφαιρεί και τα άλατα μάλλον θα χρειαστείς αντίστροφη ώσμωση τα υπόλοιπα δεν αφαιρούν τα άλατα. Φαντάζομαι να μειώσει τα άλατα θέλει, όχι να τα εξαφανίσει. Υπάρχουν διάφορα φίλτρα που το κάνουν αυτό, δε χρειάζεται να μπλέξει με αντίστροφη όσμωση. Στις 26/8/2025 στις 3:07 ΜΜ, vilfer είπε Τέλος, επειδή έχουμε και γάτα, θα ήθελα το φίλτρο να αφαιρεί αποτελεσματικά τα άλατα, ώστε να μην αντιμετωπίσει το γατί πρόβλημα στο μέλλον. Σας ευχαριστώ πολύ. Η γάτα τι πρόβλημα έχει με τα άλατα; Σίγουρα δεν το μπερδεύεις με το αλμυρό νερό (πχ. θαλασσινο) 1
Geoka1982 Δημοσ. 29 Αυγούστου Δημοσ. 29 Αυγούστου Στις 28/8/2025 στις 12:46 ΠΜ, majunior είπε Φαντάζομαι να μειώσει τα άλατα θέλει, όχι να τα εξαφανίσει. Υπάρχουν διάφορα φίλτρα που το κάνουν αυτό, δε χρειάζεται να μπλέξει με αντίστροφη όσμωση. Η γάτα τι πρόβλημα έχει με τα άλατα; Σίγουρα δεν το μπερδεύεις με το αλμυρό νερό (πχ. θαλασσινο) Τι φίλτρο εννοείς να βάλει για να μειώσει τα άλατα; Χρησιμοποιείς κάποιο;
majunior Δημοσ. 31 Αυγούστου Δημοσ. 31 Αυγούστου Στις 29/8/2025 στις 4:57 ΜΜ, Geoka1982 είπε Τι φίλτρο εννοείς να βάλει για να μειώσει τα άλατα; Χρησιμοποιείς κάποιο; Υπάρχουν διάφορα φίλτρα για μείωση αλάτων. Ion-exchange, χαλαζία κ.α. Εγώ δεν έχω σκληρό νερό, οπότε δε χρησιμοποιώ σε παροχή. Για την καφετιέρα μόνο έχω κανάτα με φίλτρο που συγκρατεί κάποια άλατα.
dioz Δημοσ. 31 Αυγούστου Δημοσ. 31 Αυγούστου Τον τελευταιο χρονο εχω βαλει το παρακατω φιλτρο ανω παγκου Doulton https://www.allwater.gr/el/filtra-nerou/filtra-nerou-ano-pagkou/set-me-filtra-nerou-ano-pagkou/mona/doulton-water-filters-syskevi-filtrou-nerou-ano-pagkou-d-cs-inox-filtro-energou-anthraka-biotect-ultra-m12-0-5mm-doulton_188532/ Το μεγαλο προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι η μειωμενη ροη του φιλτραρισμενου νερου μετα απο 15-20 μερες λειτουργιας (Αθηνα/Βορεια Προαστια). Αν και το καθαριζω συχνα με ενα σφουγγαρακι υπαρχει μικρη βελτιωση στη ροη αλλα μετα απο μερικες μερες παλι χειροτερευει. Εχετε να προτεινετε καποιο αλλο φιλτρο ανω παγκου που να μην μειωνει τοσο πολυ τη ροη του φιλτραρισμενου νερου?
stylish Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) On 31/08/2025 at 21:28, dioz said: Τον τελευταιο χρονο εχω βαλει το παρακατω φιλτρο ανω παγκου Doulton https://www.allwater.gr/el/filtra-nerou/filtra-nerou-ano-pagkou/set-me-filtra-nerou-ano-pagkou/mona/doulton-water-filters-syskevi-filtrou-nerou-ano-pagkou-d-cs-inox-filtro-energou-anthraka-biotect-ultra-m12-0-5mm-doulton_188532/ Το μεγαλο προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι η μειωμενη ροη του φιλτραρισμενου νερου μετα απο 15-20 μερες λειτουργιας (Αθηνα/Βορεια Προαστια). Αν και το καθαριζω συχνα με ενα σφουγγαρακι υπαρχει μικρη βελτιωση στη ροη αλλα μετα απο μερικες μερες παλι χειροτερευει. Εχετε να προτεινετε καποιο αλλο φιλτρο ανω παγκου που να μην μειωνει τοσο πολυ τη ροη του φιλτραρισμενου νερου? Έχουμε το ίδιο. Πέφτει η πίεση με το φιλτρο οπότε ειναι σχετικά λογικό και αν γενικά εκει που εισαι δεν εχεις και καλή πίεση όπως εγώ ειναι πιο δυσμενές. Έχεις το 0,5μm? Επίσης προτείνεται να γεμίσεις το φιλτρο μεχρι ένα σημείο, με νερό για να μην έχει αέρα 100%. Και άλλο ενα τιπ μετά απο το σφουγγαρακι ξεπλυμα με νερό. Το δικό μου οταν το ειχα αφήσει πριν την αλλαγή: Θα ήθελα και τα φώτα σας. Εχουμε την παρακάτω συσκευή της Doulton επίσης, η οποια μετά απο 4.5 χρόνια "ανοιξε" μεταξυ των 2 υλικών στην βάση, με αποτέλεσμα να χάνει νερό απο εκει και να ειναι για πέταμα. Η ερώτηση ειναι να ξαναπάρουμε την ιδια συσκευή, περιπου 100€ ή με τα ίδια χρήματα να παρουμε απο τον προμηθευτή μια Inox ιδια συσκευή (παίρνει τα φίλτρα της doulton) αλλά ΧΩΡΙΣ καμία πιστοποίηση συσκευής; Η inox είμαι σιγουρος οτι δεν θα χαλάσει οπως η πλαστική της doulton αλλά το προβλημα ειναι οτι δεν εχει πιστοποιηθεί. Και κάτι ακομα, η doulton εχει πιστοποίηση για μικροπλαστικά; Μηπως γνωρίζει κάποιος; Ευχαριστώ Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου από stylish
manthosapos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Καλημέρα, θέλω να βάλω φίλτρο για τα άλατα στην κεντρική παροχή. Η σκληρότητα της περιοχής μου είναι 285 mg/l Για τα άλατα βρήκα αυτά: Doulton Ανταλλακτικό Φίλτρο Νερού Άνω και Κάτω Πάγκου από Ενεργό Άνθρακα 10" Ultracarb SI 0.5 μm W9331114 | Skroutz.gr Eiger Ανταλλακτικό Φίλτρο Νερού Κεντρικής Παροχής 10" Water Softening | Skroutz.gr Θα δω διαφορά ή τσάμπα ασχολούμαι ? Έχω ήδη ένα για χώματα και ιζήματα. Αν αποφασίσω, πρέπει να το βάλω πριν ή μετά του 1ου φίλτρου ?
madnifestah Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου On 31/08/2025 at 21:28, dioz said: Τον τελευταιο χρονο εχω βαλει το παρακατω φιλτρο ανω παγκου Doulton https://www.allwater.gr/el/filtra-nerou/filtra-nerou-ano-pagkou/set-me-filtra-nerou-ano-pagkou/mona/doulton-water-filters-syskevi-filtrou-nerou-ano-pagkou-d-cs-inox-filtro-energou-anthraka-biotect-ultra-m12-0-5mm-doulton_188532/ Το μεγαλο προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι η μειωμενη ροη του φιλτραρισμενου νερου μετα απο 15-20 μερες λειτουργιας (Αθηνα/Βορεια Προαστια). Αν και το καθαριζω συχνα με ενα σφουγγαρακι υπαρχει μικρη βελτιωση στη ροη αλλα μετα απο μερικες μερες παλι χειροτερευει. Εχετε να προτεινετε καποιο αλλο φιλτρο ανω παγκου που να μην μειωνει τοσο πολυ τη ροη του φιλτραρισμενου νερου? δές τα φίλτρα της toray.. δεν είναι παγκου αλλα βρύσης, παρ'ολα αυτά έχουν πολύ καλή φιλρανση με 2λτ το λεπτό ( για 1500λτ η 4000λτ ) και 0.1 Micron
dioz Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου On 03/09/2025 at 07:54, stylish said: Έχουμε το ίδιο. Πέφτει η πίεση με το φιλτρο οπότε ειναι σχετικά λογικό και αν γενικά εκει που εισαι δεν εχεις και καλή πίεση όπως εγώ ειναι πιο δυσμενές. Έχεις το 0,5μm? Επίσης προτείνεται να γεμίσεις το φιλτρο μεχρι ένα σημείο, με νερό για να μην έχει αέρα 100%. Και άλλο ενα τιπ μετά απο το σφουγγαρακι ξεπλυμα με νερό. Ναι το 0,5μm εχω. Κανω ακριβως οτι αναφερεις παραπανω αλλα η πιεση παραμενει χαμηλη. Οταν βαζω καινουριο για καμια 10αρια μερες τρεχει καλα....αλλα μετα τα ιδια χαλια Νομιζω ειναι χαρακτηριστικο των κεραμικων φιλτρων να πεφτει τοσο πολυ η πιεση.... 49 minutes ago, madnifestah said: δές τα φίλτρα της toray.. δεν είναι παγκου αλλα βρύσης, παρ'ολα αυτά έχουν πολύ καλή φιλρανση με 2λτ το λεπτό ( για 1500λτ η 4000λτ ) και 0.1 Micron Ειχα παλια toray πριν αλλαξει η εταιρια τα φιλτρα. Το θεμα πλεον ειναι οτι τα νεα φιλτρα ριχνουν κι αυτα τα πιεση μετα απο 20 μερες χρησης... Αλλη επιλογη ανω παγκου υπαρχει? π.χ. Pentair?
Th3Beh0ldeR Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Παιδιά καλησπέρα. Έχω μία ερώτηση που ίσως έχει ξαναπαντηθεί. Είμαι σε διαδικασία μετακόμισης στο καινούργιο σπίτι και θέλω να βάλω ένα φίλτρο νερού στην κεντρική παροχή που να μειώνει τα άλατα και εννοείται και το χλώριο και ότι άλλο υπάρχει που πρέπει να μην φθάνει στο στόμα αλλά και στο δέρμα από το πλύσιμο. - Αρχικά άλατα και σκληρότηρα νερού είναι το ίδιο πράγμα; - Επίσης εφόσον θέλω φίλτρο για όλο το νερό του σπιτιού ψάχνω για φίλτρα που λέμε κάτω πάγκου ή αυτά είναι απλά πάλι για την βρύση της κουζίνας (απλά είναι κάτω να μην φαίνονται) και στην πράξη χρειάζομαι φίλτρο, όπως διαβάζω σε κάποια site, κεντρικής παροχής; - Έχω πάθει πονοκέφαλο με όλες τις εταιρείες και τους τύπους που κυκλοφορούν. Πρέπει να κοιτάω κάποιον συγκεκριμένο τύπο φίλτρου για την χρήση που το θέλω; Ευχαριστώ
majunior Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 5 ώρες πριν, Th3Beh0ldeR είπε Παιδιά καλησπέρα. Έχω μία ερώτηση που ίσως έχει ξαναπαντηθεί. Είμαι σε διαδικασία μετακόμισης στο καινούργιο σπίτι και θέλω να βάλω ένα φίλτρο νερού στην κεντρική παροχή που να μειώνει τα άλατα και εννοείται και το χλώριο και ότι άλλο υπάρχει που πρέπει να μην φθάνει στο στόμα αλλά και στο δέρμα από το πλύσιμο. - Αρχικά άλατα και σκληρότηρα νερού είναι το ίδιο πράγμα; - Επίσης εφόσον θέλω φίλτρο για όλο το νερό του σπιτιού ψάχνω για φίλτρα που λέμε κάτω πάγκου ή αυτά είναι απλά πάλι για την βρύση της κουζίνας (απλά είναι κάτω να μην φαίνονται) και στην πράξη χρειάζομαι φίλτρο, όπως διαβάζω σε κάποια site, κεντρικής παροχής; - Έχω πάθει πονοκέφαλο με όλες τις εταιρείες και τους τύπους που κυκλοφορούν. Πρέπει να κοιτάω κάποιον συγκεκριμένο τύπο φίλτρου για την χρήση που το θέλω; Ευχαριστώ Ναι, το αν θα σου αφήσει άλατα το βλέπεις με τη σκληρότητα. Αν θες φιλτράρισμα για όλο το σπίτι βάζεις στην κεντρική παροχή. Αυτό σημαίνει βέβαια ότι φιλτράρεις το 100% της κατανάλωσης που κάνεις άρα θα πας σε πιο ακριβό φίλτρο και θα το ξεκάνεις και πιο γρήγορα. Να φανταστώ ότι εκτός της κουζίνας θες και στο χώρο που είναι το πλυντήριο. Στις υπόλοιπες βρύσες γιατί θες φιλτράρισμα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα