Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εν τέλη τζίφος.Δέν κατάφερα να βρω το site όσο και αν έψαξα και δέν θυμάμαι ακριβώς με τι key words το έβρισκα μέσω google.

Απο ευρωπαϊκά,μου φάνηκαν αξιόλογα κάποια κομμάτια στα Samurai Sword Shop (Βέλγιο) και Thaitsuki (Uk branch του αντίστοιχου Αμερικάνικου).

Πραγματικά ψήνομαι πολύ να πάρω ένα,δέν μπορώ όμως να είμαι σίγουρος για τίποτα σε αυτήν τη χώρα.Δέν είναι για τα χρήματα,είναι για την ταλαιπωρία που μπορεί να μπώ επειδή κάποιοι καρεκλοκένταυροι κουβαλάνε κολλημένα μυαλά.

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Εν τέλη τζίφος.Δέν κατάφερα να βρω το site όσο και αν έψαξα και δέν θυμάμαι ακριβώς με τι key words το έβρισκα μέσω google.

Απο ευρωπαϊκά,μου φάνηκαν αξιόλογα κάποια κομμάτια στα Samurai Sword Shop (Βέλγιο) και Thaitsuki (Uk branch του αντίστοιχου Αμερικάνικου).

Πραγματικά ψήνομαι πολύ να πάρω ένα,δέν μπορώ όμως να είμαι σίγουρος για τίποτα σε αυτήν τη χώρα.Δέν είναι για τα χρήματα,είναι για την ταλαιπωρία που μπορεί να μπώ επειδή κάποιοι καρεκλοκένταυροι κουβαλάνε κολλημένα μυαλά.

http://www.blades-uk.com/

http://www.swords-and-more.com/shop/catalog/index.php/cPath/6/language/en

Aπό τα παραπάνω site έχω αγοράσει εγώ ο ίδιος , χωρίς πρόβλημα.

Απο το Αγγλικό με καρτά και απο το Γερμανικό αντικαταβολή.

Είναι και τα 2 καλά site.

όπως και το http://www.samurai-sword-shop.com/

καλό και φτηνό ειναι το http://www.rgwhandforgedkatanas.co.uk/index.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Δεν έχει σημασία εάν είναι κανονικά σπαθιά ή διακοσμητικά. Αρκεί να έρχονται απο εντός Ε.U.

ναι ξερεις οι εκπροσωποι του ιαπωνικου σχολειου απο EU ηρθαν....:P

-----Προστέθηκε 6/2/2009 στις 02 : 59 : 24-----

Ή tanto,αν μιλάμε για το ακόμα πιο μικρό.

αυτο ειναι dagger.....:P

-----Προστέθηκε 6/2/2009 στις 03 : 05 : 12-----

το μικρό λέγεται wakizashi :P

δεν το ηξερα. τετοιο ηταν παντως. ωραιο πακετο :-)

daishoset005.jpg.w560h271.jpg

Επεξ/σία από FarCry
Αυτόματη ένωση μηνυμάτων
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η εισαγωγή σπαθιών απο οποιαδήποτε χώρα απαιτεί αδεια απο την γενική αστυνομική διευθυνση σύμφωνα με τον νόμο 2168 του 1993.Η διαδικασία είνα τόσο πολυπλοκη και χρονοβόρα που ακόμα και αν σας δώσουν την αδεια απο την αστυνομια πραγμα πολυ δυσκολο(προσωπικη εμπειρια) το τελωνειο θα εχει βαλει το αντικειμενο στα αζητητα και θα εχει παρελθει στην ιδιοκτησια ελληνικου δημοσιου.

Επεξ/σία από Senior Chief
Δημοσ.
ναι ξερεις οι εκπροσωποι του ιαπωνικου σχολειου απο EU ηρθαν....:P

Οι εκπροσωποι του ιαπωνικου σχολειου δεν είναι E-SHOP , είναι ιδιώτες που φέραν ένα δώρο στα μπαγκάζια τους , και μάλιστα ως επίσημοι αντιπρόσωποι ενός ιδρύματος.

Άρα είναι άσχετη περίπτωση με το θέμα μας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ?

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΑ!

... δεν περνάει οποιαδήποτε χώρα απο τελωνείο.

Αυτά με το τελωνείο τα έχω περάσει κι εγώ. Αλλά Π Ο Τ Ε απο χώρα εντός E.U

Το συμπέρασμα είναι μην αγοράζεις απο Μαλαισία.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ρε παιδια επειδή με ενδιαφέρει να αγοράσω ένα καλό κατάνα μήπως ξέρετε αν υπαρχουν μαγαζια που να πουλάνε κατανα απο γνήσιο ιαπωνικό ατσαλι????(παντα ευρώπη φυσικά)

Ευχαριστω!!!

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Πήρα το φτυάρι σήμερα!

Βρήκα αυτό για όποιον θέλει και έχει αρκετά καλές τιμές!

Και αυτό από ξένα και συνεργάζεται και με το trueswords.

Από το trueswords τους ρώτησα και μου είπαν ότι εάν θέλω κάτι από το trueswords και δεν το έχει το swordcompany να τους στείλω email για να το προσθέσουν.

Στέλνουν με UPS και Fedex.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επειδή σκοπεύω να πάω Ιαπωνία σε κανα-δύο χρόνια, ξέρει κανείς αν χρειάζεται κάποια άδεια ή καμια συγκεκριμένη διαδικασία για να φέρει κανείς katana από εκεί?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Πήρα το φτυάρι σήμερα!

Βρήκα αυτό για όποιον θέλει και έχει αρκετά καλές τιμές!

Και αυτό από ξένα και συνεργάζεται και με το trueswords.

Από το trueswords τους ρώτησα και μου είπαν ότι εάν θέλω κάτι από το trueswords και δεν το έχει το swordcompany να τους στείλω email για να το προσθέσουν.

Στέλνουν με UPS και Fedex.

ο ibiscus πουλαει ρεπλικες μονο, διακοσμητικα σπαθια που τα βρισκεις παντου. και πρεπει να ειναι και ολιγον τι ασχετοι (bakijaji??? (wakizashi), "επαγγελματικη" katana? wtf?)

edit: εχει και μερικα paul chen απ'οτι βλεπω, αν και αρκετα τσιμπημενα..

Επειδή σκοπεύω να πάω Ιαπωνία σε κανα-δύο χρόνια, ξέρει κανείς αν χρειάζεται κάποια άδεια ή καμια συγκεκριμένη διαδικασία για να φέρει κανείς katana από εκεί?

ΑΝ εισαι συλλεκτης και εχεις τα τρελλα κονε με αστυνομιες για αδειες και τελωνεια και εχεις και τις δεκαδες εως εκατονταδες χιλιαδες που μπορει να κοστισει μια αυθεντικη χειροποιητη katana (λεπιδα μονο..) ισως...οι αμερικανοι ειναι πιο τυχεροι σε αυτα, δυστυχως..αν θες ενα καλο αντιγραφο με folded steel κλπ τα e-shop που ανεφερε ο Mistdancer εχουν καποια ομορφα κομματια απο CAS/ Hanwei /WKC κλπ. Δε θα ρισκαρα παντως να σκασω 2 χιλιαρικα και καταληξει στα χερια της αστυνομιαςκ αι γω μπλεγμενος. μου φαινεται πολυ περιεργο που τα στελνουν ετσι απλα. Mistdancer, με κουριερ σου ηρθαν?

Επεξ/σία από duende
Δημοσ.

Εγώ πήρα ένα copy απο το σπαθί που είχε ο Nathan Algren στο The last samurai 50 euro απο ρόδο (όταν είχα πάει)

japanese-katana-M_00-7X56.jpg

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ΑΝ εισαι συλλεκτης και εχεις τα τρελλα κονε με αστυνομιες για αδειες και τελωνεια και εχεις και τις δεκαδες εως εκατονταδες χιλιαδες που μπορει να κοστισει μια αυθεντικη χειροποιητη katana (λεπιδα μονο..) ισως...οι αμερικανοι ειναι πιο τυχεροι σε αυτα, δυστυχως..αν θες ενα καλο αντιγραφο με folded steel κλπ τα e-shop που ανεφερε ο Mistdancer εχουν καποια ομορφα κομματια απο CAS/ Hanwei /WKC κλπ. Δε θα ρισκαρα παντως να σκασω 2 χιλιαρικα και καταληξει στα χερια της αστυνομιαςκ αι γω μπλεγμενος. μου φαινεται πολυ περιεργο που τα στελνουν ετσι απλα. Mistdancer, με κουριερ σου ηρθαν?

αυτο σχετικά με την τιμή ισχύει??? γιατί εδώ με μία πρόχειρη μετατροπη τα καλα κομμάτια πάνε πρπ στα 14-15 χιλιάδες ευρώ.

σχετικά με την διαδικασία να φέρεις από εκεί έχει κανείς προσωπική εμπειρία??? τί διαδικασία υπάρχει και γιατί να την δυσκολεύουν τόσο ρε γμτ...:mad: πληρώνεις και τελωνείο? ισχύει οτι αν δεν είναι αντίκα όπως αναφέρθηκε, δύσκολα βγαίνει εκτος ιαπωνίας??

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...