Προς το περιεχόμενο

Ποιο μέρος του εγκεφάλου χρησιμοποιείτε;

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το αλογο το καταφερνω.. το βλεπω και απτις δυο μεριες.. :P και στο βιβλιο χημειας 3ης λυκειου ειχε 2 τετοιες πιξ. μια ηταν μια ομοργη γυναικα που κοιταζει στο πλαι-γρια προφιλ και η αλλη λαγος-πελεκανος αλλα δεν ειμαι σιγουρος. τα εβλεπα και τα 4. στη κοπελα που γυριζει δε μπορω πραγματικα. αφου το πελμα της γυριζει δεξιοστροφα πως να το δω αριστεροστροφα? :(

• Απαντ. 210
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βασικά, δεν είναι άλογο, ο σκουμπι ντου είναι με ουρά αλόγου... Από αναλογίες ο καλλιτέχνης δεν τα πήγαινε και πολύ καλά...

Όσο για την μπαλαρίνα, δεν είναι τρικ στο αρχείο, αλλά δεν κατανοώ την εμμονή σας να τη δείτε και από τις δύο πλευρές. Είναι φανερό πως αν συγκεντρωθείς στον άξονα περιστροφής μπορείς να δεις και την αντίθετη κίνηση, αλλά νομίζω πως το σημαντικό είναι τι βλέπετε με τη "μία".

Δημοσ.
Όσο για την μπαλαρίνα, δεν είναι τρικ στο αρχείο, αλλά δεν κατανοώ την εμμονή σας να τη δείτε και από τις δύο πλευρές. Είναι φανερό πως αν συγκεντρωθείς στον άξονα περιστροφής μπορείς να δεις και την αντίθετη κίνηση, αλλά νομίζω πως το σημαντικό είναι τι βλέπετε με τη "μία".

Ναι αυτο ενδεχομένως εξυπηρετεί τους σκοπούς του ερευνητή , αλλά επι πλέον το να μπορείς να διακρίνεις και την αντίεθτη προοπτική έχει πολλές θετικές προεκτάσεις σχετικά με την αντίληψη και τις αισθήσεις.

Οι αισθήσεις εξάλλου καθώς διάβαζα σε κάποιο περιοδικό παλιότερα δεν ειναι 5 , είναι καμια 25 αρια .... :-D , τουλάχιστον με την ταξηνόμηση που είχε κάνει ο εν λόγω αρθρογράφος. Οχι δεν ήταν το τρίτο μάτι το περιοδικό :P , ή science illustrated ή το geo ή το discovery δεν θυμάμαι τώρα ..

Δημοσ.
Η "μαγκιά" είναι να καταφέρεις να το δεις και απο τις δυό πλευρες. Να την βλέπεις να περιστρέφεται δηλαδή και αριστερά και δεξιά.

Δεν υπάρχει "μαγκιά". Η μανία να κάνουν οι άνθρωποι οποιοδήποτε διαχωριστικό τεστ, τεστ ικανότητας. Είναι σαν να λες ότι αυτοι που χρησιμοποιούν και τα δυο χέρια με ίδια άνεση είναι πιο "μάγκες" από τους δεξιο/αριστερόχειρες.

Δημοσ.

Αν προσέξετε λίγο καλύτερα το σχήμα από τη μέση και κάτω μπορείτε να ελέγξετε συνειδητά προς τα που θα γυρνάει η κοπέλα. Φοβερό και πολύ καλό για brain exercise!!!

Δημοσ.

Στην αρχή δεν μπορούσα να την δώ να γυρνάει αριστερά.Μετά όμως επικεντρώθηκα στα πόδια της και ξαφνικά άλλαξε φορά!!

Δημοσ.
Στην αρχή δεν μπορούσα να την δώ να γυρνάει αριστερά.Μετά όμως επικεντρώθηκα στα πόδια της και ξαφνικά άλλαξε φορά!!

+1 κ απο μενα! ειναι πολυ καλη οφθαλμαπατη:-)

Δημοσ.

Ουτε εγω μπορω να την δω σε αριστεροστροφη κινηση! Το αλογο απ την αλλη ειναι γελοιο. Ουτε σκιες , ουτε οτι και να δοκιμασα δεν βγαινει να γυριζει αριστεροστροφα.

Το μονο που μπορω να κανω ειναι να ορισω σημειο αναφορας τετιο ωστε η δεξιοστροφη κινηση να γινεται αριστεροστροφη τοτε :P

Δημοσ.

Εγω παλι βλεπω να γυρναει και αριστερα και δεξια. Εξαρταται απο το ποδι της που παταει κατω. Αν προσεξετε, τη στιγμη που παταει κατω και αλλαζει κατευθυνση ειναι σαν να στριβει το ποδι 360° μεχρι το υψος της λεκανης...

Δημοσ.

Αν την ανοίξετε με το windows picture and fax viewer πάει πολύ πιο αργά και είναι πολύ πιο εύκολο να δείτε την αλλαγή περιστροφής.

Δημοσ.
Εγω παλι βλεπω να γυρναει και αριστερα και δεξια. Εξαρταται απο το ποδι της που παταει κατω. Αν προσεξετε, τη στιγμη που παταει κατω και αλλαζει κατευθυνση ειναι σαν να στριβει το ποδι 360° μεχρι το υψος της λεκανης...

αφου ειναι ξεκαθαρο ποιο ποδι παταει..φαινεται η σκια!! κι εγω μονο δεξιοστροφα το βλεπω οσο κι αν το παλεψα...:rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...