Προς το περιεχόμενο

EE: Προ των πυλών οι αλλαγές σε τηλεπικοινωνίες


ATG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προ των πυλών βρίσκεται ο λειτουργικός διαχωρισμός των πρώην κρατικών τηλεπικοινωνιακών μονοπωλίων της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και ο ΟΤΕ.

 

Στις 13 Νοεμβρίου αναμένεται να δοθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ?πράσινο φως? στις ρυθμιστικές αρχές των κρατών-μελών, προκειμένου να προχωρήσει η διάσπαση των υποδομών από τις υπηρεσίες, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις της επιτρόπου για την Κοινωνία της Πληροφορίας, κ. Βίβιαν Ρέντινγκ, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη σύνοδο εργασίας της ομάδας των Ευρωπαίων Ρυθμιστών.

 

Η κα Ρέντινγκ τόνισε ότι ο λειτουργικός διαχωρισμός των τηλεπικοινωνιακών οργανισμών, σε μια εταιρεία με δραστηριότητες χονδρικής και μια δεύτερη με δραστηριότητες λιανικής, μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την τόνωση του ανταγωνισμού.

 

Σύμφωνα με την ίδια, στις 13 Νοεμβρίου, οπότε και προγραμματίζεται να ανακοινωθεί το τελικό προσχέδιο για την αναπροσαρμογή του ρυθμιστικού πλαισίου της ευρωπαϊκής αγοράς τηλεπικοινωνιών, η κατεύθυνση που θα δοθεί θα είναι η ενίσχυση της περαιτέρω ανεξαρτησίας των ευρωπαϊκών επιτροπών τηλεπικοινωνιών.

 

Η κα Ρέντινγκ στήριξε παράλληλα την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ), δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι ?στηρίζουμε την εξαιρετική δουλειά της ΕΕΤΤ? χρειαζόμαστε ισχυρές και ανεξάρτητες ρυθμιστικές αρχές?.

 

Source.png Πηγή: Euro2day

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκτός απο τις ανεξάρτητες αρχές βλέπουμε ότι οι παραινέσεις και νόμοι της Ε..Ε έχουν εφαρμογή όπως με την μείωση των τελών περιαγωγής. Αλλά θέλει ακόμα αρκετή δουλειά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...