Προς το περιεχόμενο

Ηdd life pro->0% disc health!


kostas_theo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα, χρησιμοποιώ το πρόγραμμα Ηdd life pro που δείχνει την "υγεία" των σκληρών δίσκων.

Ενώ πρίν λίγες μέρες μου έδειχνε και τους 2 μου δίσκους κομπλέ (πάνω απο 90% health) σήμερα ξαφνικά ήχησε ο συναγερμός του προγράμματος και έκπληκτος είδα ότι ο hdd0 (wd 250gb) είχε πέσει στο 0% ενώ η θερμοκρασία του είναι σε φυσιολογικά επίπεδα! Να σημειώσω ότι ο δίσκος λειτουργεί κανονικά και χωρίς να κολάει ούτε να αργεί καθολου! Eπίσης το πρόγραμμα σχεδόν πάντα ήταν ακριβές και μια φορά που είχα βάλει έναν "τελειωμένο" δίσκο τον έβγαζε γύρω στο 25% αλλά αυτός φαινόταν, δεν λειτουργούσε κανονικά...

Αναρωτιέμαι τώρα, υπάρχει περίπτωση να κάνει λάθος το πρόγραμμα;

Τι ακριβώς υπολογίζει; Τα bad sectors?

Eπειδή έχω εξαιρετικά πολύτιμα αρχειά μέσα, θα έπρεπε να ανησυχώ;

Θα κάνω back up εννοείται αλλά με 0% δεν θα γινόταν ούτε dvd να γράψω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν λειτουργεί όπως το HDD Life* που χρησιμοποιούσα σε Windows, θέλει «εκπαίδευση» για να δώσει αξιόπιστες ενδείξεις. Κάθε δίσκος που πρωτοσυνδέεται ξεκινάει από το 25% και με τον καιρό αρχίζει να ανεβαίνει. Βουτιά στο 0 ξαφνικά όμως είναι σίγουρα κάτι ύποπτο και πρέπει να το ελέγξεις με το κατάλληλο utility από το site της W.D.

 

 

*EDIT: Αν κάτι δε σας κολλάει καλά, είναι γιατί εννοούσα το HDD Health!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγώ πάντως δεν το πολυεμπιστεύομαι το συγκεκριμένο πρόγραμμα. έχω την pro έκδοση, και σε έναν καινούριο seagate 320, (μόλις που τον είχα βάλει επάνω και του είχα κάνει format) μου έδειχνε health 63% στο surface του σκληρου.

ελπίζω δλδ να μην είναι και πολύ ακριβές το πρόγραμματάκι, καθώς άλλο ένα Bug που μου δείχνει, είναι στο σκληρό που έχω στο κατεβαστήρι μου, έναν samsung 20άρη,δείχνει health 255% !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατέβασα ενα tool από την wd και ήθελε ενεργοποίηση του HDD S.M.A.R.T.

Πήγα, λοιπόν, στο BIOS και το ενεργοποίησα, μου έβγαλε όμως το εξής μήνυμα στο επόμενο boot:

Ιnternal Phy SATA 3 Hard Disc S.M.A.R.T Status Bad. WARING: Immediate back-up your data and replace your hard disc drive. A failure nay be imminent.

Τι ακριβώς κάνει το ΗDD S.M.A.R.T? Πόσο απαραίτητο είναι;

Από ότι καταλαβαίνω δεν θα ζήσει ακόμα πολύ ο δίσκος ε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Self Monitoring Analysis and Reporting Technology είναι αν σου βαράει και το Smart κανε backup και περίμενε μέχρι να βαρέσει ο δίσκος να τον αλλάξεις αν έχεις εγγύηση αλλιώς πήγαινε αγόρασε έναν άλλον γρήγορα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν σου έβγαλε τέτοιο μήνυμα το S.M.A.R.T τρέχα να κάνεις backup τον δίσκο. Μην περιμένεις να αποτελειώσει, γιατί έτσι όπως τα λέει δεν είναι και πολύ μακριά. Είναι σε εγγύηση ο δίσκος?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οκ με λιγο ψάξιμο βρήκα τι παίζει... Ολος ο υπολογιστής έχει εγγυηση 3 χρόνια και τον πήρα πέρυσι αλλά είναι αγορασμένος από το e-direct.gr, οπότε λίγο δύσκολα... Λέτε στην αν απευθυνθώ στην αντιπροσωπία της wd να βρω άκρη; Έτσι και αλλίως θα έπαιρνα καινούριο μεγαλύτερο δίσκο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...