Προς το περιεχόμενο

YouTube: φιλτράρει τα βίντεο με νέα τεχνολογία


privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το YouTube, το μεγαλύτερο βιντεοsite του διαδικτύου, ανακοίνωσε ότι θα θέσει σε εφαρμογή μια νέα τεχνολογία για αυτόματο φιλτράρισμα των βίντεο έτσι ώστε να εντοπίζονται βίντεο που δεν τηρούν τους νόμους πνευματικής ιδιοκτησίας.

 

Τα προβλήματα πνευματικής ιδιοκτησίας αποτελούν μόνιμο πονοκέφαλο για το YouTube και αντικείμενο δικαστικής διαμάχης ενώ η νέα τεχνολογία αναμένεται εδώ και καιρό από εταιρείες παραγωγής κανάλια και δισκογραφικές.

 

Τα νέα εργαλεία φιλτραρίσματος του site δίνουν τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των βίντεο που έχουν τα πνευματικά δικαιώματα να μην επιτρέπουν την εμφάνισή τους στο YouTube. Επιπλέον η νέα τεχνολογία επιτρέπει στους χρήστες να τοποθετούν διαφημίσεις γύρω από το υλικό τους και να κερδίζουν χρήματα.

 

Το YouTube χρησιμοποιεί ήδη ξεχωριστά εργαλεία φιλτραρίσματος από την Audible Magic Corp για να βρίσκει και να διαγράφει μουσική με πνευματικά δικαιώματα.

 

Στόχος πρώτης επιλογής

 

Η έλλειψη λογισμικού που προστατεύει το υλικό με πνευματικά δικαιώματα οδήγησε τη Viacom στα δικαστήρια. Ο μεγάλος Αμερικανικός κολοσσός των media ζητά από τη Google, στην οποία ανήκει το YouTube, 1 δισεκατομμύριο δολάρια για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων και διαφυγόντα κέρδη.

 

Η επιτυχία του YouTube έχει μετατρέψει το site σε στόχο πρώτης επιλογής για τις εταιρείες παραγωγής, τα κανάλια και τις δισκογραφικές που βλέπουν στο διαδίκτυο βίντεο με πνευματικό υλικό που τους ανήκει και δεν μπορούν να επωφεληθούν από τα κέρδη. Η Google δέχθηκε έντονη κριτική για την έλλειψη προγράμματος φιλτραρίσματος των βίντεο.

 

Νέα τεχνολογία φιλτραρίσματος

 

Η Google υποσχέθηκε πριν από 6 μήνες ότι θα εφαρμόσει λογισμικό που θα εντοπίζει και θα διαγράφει υλικό με πνευματικά δικαιώματα.

 

Το YouTube τώρα ζητά τη συνεργασία όσων έχουν πνευματικά δικαιώματα σε ένα βίντεο για τη σωστή λειτουργία του φιλτραρίσματος. Το νέο σύστημα απαιτεί αντίγραφα των βίντεο που πρέπει να προστατευθούν. Αυτό σημαίνει ότι η κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία πρέπει να υποβάλλουν στη Google εκατομμύρια βίντεο που θέλουν να προστατέψουν έτσι ώστε να συγκριθούν με τα βίντεο που έχουν ήδη ανέβει στο YouTube και στη συνέχεια τα παράνομα βίντεο να διαγραφούν.

 

Χωρίς τη βοήθεια των εταιρειών, στις οποίες ανήκουν τα βίντεο, δεν υπάρχει τρόπος η Google να γνωρίζει ποια βίντεο σέβονται την πνευματική ιδιοκτησία και ποια όχι.

 

Source.png Πηγή: e-go.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλα οταν ειναι αυτοτελες το βιντεο, πχ ενα βιντεοκλιπ συγκεκριμενης διαρκειας.Οταν ομως προκειται για αποσπασματα, πως θα τα διακρινουν?

 

Πχ 10' απο μια ταινια?Ελεος, υπευθυνο για την προστασια ειναι το YouTube και οχι οι εν δυναμει θιγομενοι.Απλα μετακυλιει τις ευθυνες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλα οι εταιρεις τι νομιζουν οτι θα καταφερουν? Αν υπαρχουν αποσπασματα θα τους κανουν διαφημιση και θα εχουμε συνοπτικη εικονα ενος βιντεο η μιας ταινιας. Εκτος αν θελουν να ελεγχουν- η νομιζουν οτι θελουν- και το διαδικτυο αντι να συμμετεχουν ενεργα σε αυτο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

YouTube: The Big Copyright Lie

 

youtube-logo-parody.png

Now think back through all the videos you've watched on YouTube. How many of them contained any original content? Let's see. Recently I've linked to the faux Machete trailer from Grindhouse, a classic Kids in the Hall skit (and another one), a surreal computer animated skit called Bingo the Clown-O, and the Writer's Award intro from the 2007 Emmys. Notice anything in common here? That's right. Virtually everything of interest on YouTube is copyrighted content.

 

(απίστευτα τα βιντεάκια... ειδικά o machetas kai o head crusher :-D :lol: :mrgreen: )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...