Προς το περιεχόμενο

Nlite και διάφορες απορίες για εγκατάσταση windows XP


profitis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ όλους τους συνφορουμίτες...

 

Μετά απο καιρό ήρθε η ώρα για ένα φρεσκάρισμα στα λειτουργικά και στο software cofiguration των μηχανημάτων μου.

 

Εχω αποφασίσει, αν και σίγουρα δεν ειναι το πιο ασφαλες, να φτιάξω τις εγκαταστάσεις windows που χρειάζομαι με το nlite.Εχω κατεβάσει όλα τα hotfixes και security updates.Εχω δύο cdακια windows,ένα DSP που το έχω για το σταθερό και ένα lg recovery disk για το laptop.

 

Απορίες:

 

Eνδέχεται να μην γίνεται το nlite να κάνει "slipstreaming" και integrated στοιχεία στο recovery disk για το lg;

 

Βρήκα ένα προγραμματάκι,που τσεκάρει πια Updates και features των windows έχεις εγκατεστημένα στο pc σου και σου δίνει την δυνατότητα να κατεβάσεις service packs,updates,hotfixes κτλ. Ειναι το windows updates downloader, το έχετε ακουστα ή ειναι αμφιβόλου προελεύσεως;Κάπου official υπάρχουν μαζεμένα ωστε να μπορείς να τα κατεβάσεις σαν ανεξάρτητα αρχεία;

 

Υπάρχει και η δυνατότητα ενσωμάτωσης τόσο drivers ενος αρχείου ( *.inf) όσο και φακέλων...Φαντάζομαι πως καλύτερα ειναι να τα περάσω χειροκίνητα οταν εγκαταστήδω τα win,τι άποψη έχετε;

 

Αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ και να κάνω ανεξάρτητο swap partition για τα win;Θα κερδίσω χρόνο ή δεν ειναι μεγάλη διαφορα;

 

Απο την αρχική εγκατάσταση των windows,πέρα απο τις περιττές γλώσσες τι μπορώ να πετσοκόψω για να ελαφρώσει λιγάκι η εγκατάσταση;Μπορώ να απενεργοποιήσω κάποιες λειτουργίες που ενδεχομένως συνοδεύονται απο services που δεν χρειάζοτναι και κατασπαταλουν την RAM;Τον internet explorer και το outlook express να τα βγάλω ή υπάρχει κίνδυνος για το λειτουργικο;Mε τον windows media τι γίνεται;Θέλω αν ειναι εφικτο να έχω ένα προγραμμα που να είναι για όλα τα media και να υποστηρίζει όλους του codecs και τις μορφές αρχείων!(το ξέρω οτι ζητάω πολλα αλλα έχω βαρεθεί προγράμματα και κόντρα προγράμματα και κόντρα codecs...)

 

Οποιαδήποτε συμβουλή για φρέσκια εγκατάσταση windows αλλα και βελτιστοποίηση των επιδόσεων ειναι ευπρόσδεκτη

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχην πηγαινε εδω

http://www.ryanvm.net/msfn/updatepack.html

 

Ιδιαιτερα το section με τα torrents, γιατι απο το ιδιο το site δεν κατεβαινει τιποτα.

Αυτο το προγραμμα σε βοηθαει να κανεις sliptream updates και μερικα χρησιμα utilities. Νομιζω ειναι καλυτερη λυση απο το να τα κανεις χειροκινητα. Οταν τελειωσεις με αυτο, περνας στο nlite.

 

Μεσα το nlite εχει επιλογες να βγαλεις οτιδηποτε θες και αμα κατι απο αυτα ενδεχεται να προκαλεσει προβλημα σε προειδοποιει. Εγω βγαζω παντα και οτιδηποτε εχει να κανει με upgrade from nt4 η αλλα windows, το search assistant (ενοχλητικο σκυλι του search), accesibility.

Support tools και dotnet που περιλαμβανονται μπορεις να τα βγαλεις αν δεν τα θες.

 

Δεν ξερω αν μπορεις να βγαλεις τον IE αλλα δεν θα το προτεινα. Ποτε δεν ξερεις τι δεν θα τρεχει καπου και θα τον απαιτει.

 

Δες επισης στο google για driverpacks, να προσθεσεις extra drivers. Γινεται και με το nlite αλλα οι τυποι τα εχουν πιο οργανωμενα

 

Μην κανεις παρτισιον για swap file. Απλα θεσε σταθερο μεγεθος αμεσως μετα την εγκατασταση για να μη γινει fragmented.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου και τις συμβουλες...

 

Αυτο για να θέσω σταθερό μέγεθος swap πως γίνεται;Φαντάζομαι πως δεν θα ειναι και ιδιαίτερα δύσκολο.Το μέγεθος του swap πόσο πρέπει να ειναι;Οσο ειναι η RAM Χ2;

 

Το .NET τι στο καλο ειναι;Να το αφαιρέσω;Σε ένα how-to για το Nlite έλεγε οτι αυτο που χρειαζόμαστε ειναι ένα αρχείο που σχετιζόταν με το dotnet...Πραγματικά δεν είχα καταλάβει το ακριβώς ήταν.Να το προσθέσουμε,να το χρησιμοποιήσουμε για να παίξει το nlite...Δεν κατάλαβα!

 

http://www.e-pcmag.gr/forum/index.php?showtopic=3722

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Control panel - system - advanced - performance - advances - virtual memory

To ιδανικο λενε οτι ειναι 1.5χ RAM

 

Το .NET ειναι βιβλιοθηκες που χρειαζονται για να τρεχεις προγραμματα γραμμενα σε .ΝΕΤ (πχ προγραμματα γραμμενα σε C#). Υπαρχει .ΝΕΤ 1.1 και 2.0 και τα θες και τα 2 γιατι δεν ειναι πληρως συμβατα!

Το nlite εχει και αυτο γραφτει σε .ΝΕΤ περιβαλλον και απαιτειται .ΝΕΤ για να τρεξει.

Εγω εχω ενα batch file που τα κανει αυτοματα install μαζι με αλλα πραγματα αμεσως μετα την εγκατασταση. Αν σε ενδιαφερει και αυτο, δες πληρεις οδηγιες εδω:

http://unattended.msfn.org/unattended.xp/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 εβδομάδες παλύεω να ολοκληρώσω το ιδανικό CD! μήπως υπάρχει πλήρης οδηγός για το nlite? τα προγράμματα μέσω runonce πως τα περνάμε? πάντως μέχρι στιγμής έχω ήδη φτάσει το 1GB με όλους τους drivers κ τα updates φορτωμένα γιατι μη ξεχνάμε οτι πρέπει να ενσωματωθούν SATA drivers ωστε να μην εχουμε προβλημα σε μελλοντικες εγκαταστάσεις!

 

thnx

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...