Προς το περιεχόμενο

php vs jsp


tzwka

Προτεινόμενες αναρτήσεις

me SQL

:shock: :shock:

με SQL τι εννοείς? ολες οι σχεσιακές βασεις με SQL δουλευουν.

ms sql server? έλεος.

 

ολες οι διαδεδομένες γλώσσες ειναι συμβατές με ολες τις διαδεδομένες βάσεις.

οποτε η php παιζει και με mysql, ms sql, oracle, κλπ.. και οι jsp's (δηλαδή η Java) παιζει με όλες τις γνωστές db's.

 

Αν δεν γνωρίζεις καμια γλώσσα, και η επιλογή σου ειναι μονο μεταξύ αυτων των δύο (γιατι άραγε), πιασε την php. θα σου φανει πιο εύκολη. Πιό άμεσα αποτελέσματα, πιο εύκολο το συνολικό configuration server, και εφαρμογών.

 

αλλα... μεταξύ δυο προγραμματιστών που ξέρουν άριστα ο ενας php, και ο άλλος java, βάζω στοίχημα οτι ο δεύτερος θα βρίσκει πιο εύκολα δουλειά, και θα πληρώνεται πολύ καλύτερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H PHP ειναι μια χαρα συμβατη με τις περισσοτερες βασεις δεδομενων. Δεν χρειαζεται καν να μαθεις διαφοπρετικες εντολες για να χρησιμοποιεις καθε ειδος database. Μπορεις να χρησιμοποιησεις μια abstraction class, δηλαδη εναν "διαμεσολαβητη", ο οποιος, με κοινες εντολες στο προγραμμα σου, να το κανεις συμβατο με ολες τις database types που υποστηριζει. Το καλυτερο για εμενα, ειναι το ακολουθο:

http://adodblite.sourceforge.net/

 

με SQL τι εννοείς? ολες οι σχεσιακές βασεις με SQL δουλευουν.

ms sql server? έλεος.

Μονο ελος; Για να χρησιμοποιησεις τον SQL server της Microsoft, θες εναν dedicated server τουλαχιστον, μονο για τη βαση δεδομενων. Τον χρησιμοοποιουμε μονο για μεγαλα εταιρικα sites, για να πεισουμε τον πελατη οτι χρειαζεται να πληρωσει παραπανω εξοπλισμο. Δηλαδη κανει ονο για μαρκετινκ σε εταιρια, για τιποτε αλλο. Οτιδηποτε αλλο μπορει να γινει με απειρως μικροτερο hardware και resources, δε διαφωνο οτι πιθανον να μην εχει την ευκολια και τους αυτοματισμους του sql server της microsoft (αν και οι τελυταιες εκδοσεις της mysql γ$#$#$#), αλλα ο καλος προγραμματιστης καθεται και κανει optimize τον κωδικα και δε βασιζεται σε object-oriented λυσεις.

 

 

Τοσο, οσον αφορα το τι να επιλεξεις... εξαρταται.

PHP, αν:

- Θες να εισαι "ανεξαρτητος" ή να κανεις μια μικρη εταιρια ή να δουλεψεις σε μια μικρη εταιρια που ασχολειται με εφαρμογες διαδικτυου, web developing κτλ που στοχευει σε πολλαπλους πελατες, δηλαδη αν στοχευει πχ να φτιαξει ενα προγραμμα και να πουλαει αδειες. Ο λογος απλος: Το μεγαλυτερο μερος των εξυπηρετητων παγκοσμιως εχει εγκατεστημενη την PHP, οποτε το πιθανο πελατολογιο αυξανει. Ο καθενας μπορει να νοικιασει σημερα, οπουδηποτε, dedicated server ή shared hosting με PHP/Mysql.

- Java, μονο αν πας για δουλεια σε "μεγαλη" εταιρια, που ασχολειται αποκλειστικα με "μεγαλους" πελατες και συγκεκριμενους πελατες και βασιζεται σε δικες τις πλατφορμες για σχεδιασμο online εφαρμογων και εργαλειων. Δυστυχως, η ευρεση μιας τετοιας εργασις ειναι περισσοτερο δυσκολη και θελει καλυτερο βιογραφικο και προϋπηρεσια, αλλα υποσχεται συνηθως πολυ καλυτερο μισθο. Η "Java" ειναι η το περισσοτερο "corporate" παιδι του προγραμματισμου. Και η γλωσσα που θα εχει, κατα τη γνωμη μου, το μεγαλυτερο χρονο ζωης, γιατι βασιζεται και υποστηριζει πλατφορμες που δουευονται απο πολυεθνικες.

H PHP αναμφισβητητα καποια στιγμη θα "πεθανει" ή θα "μεταλλαχτει", οταν βρεθει κατι πιο γρηγορο, πιο ασφαλες και πιο ευκολο.

Παντως, δεν εχει να ζηλεψει τιποτε απο καμια γλωσσα και οχι μονο για Web, πραγμα πιυ οι περισσοτεροι υποστηριζουν οτι προοριζεται. Μπορεις να κανεις τα παντα και, με την επεκτασιμοτητα που εχει, το οριο ειναι ονο η φαντασια σου.

Ο λογος που δεν προτιμαται απο τις μεγαλες εταιριες ειναι κυριως επειδη δεν εχει απο πισω καμια Sun, και επειδη παραειναι free, για να δικαιλογει τα κοστη εταιρικων εφαρμογων σε τετοιο περιβαλλον. Και επι πλεον επειδη η Jana ειναι (τι να κανουμε) καλυτερη για embedded εφαρμογες, πανω σε συστηματα, πλακετες, κινητα κτλ.

 

αλλα... μεταξύ δυο προγραμματιστών που ξέρουν άριστα ο ενας php, και ο άλλος java, βάζω στοίχημα οτι ο δεύτερος θα βρίσκει πιο εύκολα δουλειά, και θα πληρώνεται πολύ καλύτερα

Στο εξωτερικο ισως. Εδω, αμφιβαλλω. Οτι θα πληρωνεται πολυ καλυτερα, σχεδον σιγουρα ναι. Αλλα να βρει ευκολοτερα δουλεια, δε νομιζω.

 

Γενικα, δεν ειναι θεμα γλωσσας, Οποιος ξερει να προγραμματιζει, ξερει. Η PHP εχει αποκτησει κακο ονομα, οσον αφορα την ασφαλεια κυριως αλλα και την ταχυτητα, επειδη παρα πολλοι χρησιμοποιουν open source software αμφιβολου ποιοτητας. Και πολυ τετοιο software kykoloforei ευρεως. Αλλα αυτο δεν ισχυει. Αναμεσα σε μια TOP εφαρμογη PHP και JSP, για διαδικτυο, γραμμμενη απ΄τους καλυτερους του ειδους, που να απευθυνεται σε μαζικο κοινο (πχ Youtube) η PHP kerdizei στα σημεια (μαζι με την Python, ισως). Σε ποιο "tight" και "corporate" εφαρμογες, παιζει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φυσικα. Και η κατασταση δεν ειναι πλεον σαν τις παλιες καλες εποχες (οσοι απο τους παλιοτερους θυμουνται), που, οταν ειχες ενα προβλημα, κατεληγες να το λυνεις μονος σου, επιπονα, και μετα εγραφες και κανα-δυο tutorials, που τα δημοσιευες, online, τσαμπα. Σημερα υπαρχουν ΑΠΕΙΡΑ resources, υποστηριξη, δωρεαν προϊοντα και υπορεσιες, αξιολογα βιβλια κ.ο.κ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εντάξ' με τα "free resources"...

δηλ, αν θες να ρωτήσεις κατι, ή να βρεις έτοιμο κώδικα σε .ΝΕΤ ή Java θα πληρώσεις; κι εκει εχει τσάμπα όσα θες. και forum, και blogs, και άπειρα ebooks στους "θείους".

Για Oracle, να πεις, που ασχολούμαι, ΟΚ, ειναι μερικά πράγματα που θα τα βρεις εύκολα στο επι πληρωμή support site τους, αλλιως πρεπει να ψαχνεις μια μερα ολοκληρη μεταξυ google και forum μπας και πετύχεις την απάντηση.

 

και.. για το κόστος μηχανημάτων και αδειών χρήσης: Αν ο άλλος χρειάζεται το software για να βγάλει περισσότερα κέρδη, να κανει δουλεια πιο γρήγορα, ή να απασχολεί λιγότερους υπαλλήλους,

το κοστος μερικών σερβερ, οι αδειες χρήσης Windows, ms sql, ή Oracle, και τα λοιπά, ειναι το τελευταίο που τον απασχολεί. Για δέ τα περι open source, και free volunteer communities να μη σου πώ που τα γράφει :)

 

Ξερεις τι θέλει?

εγγυημένη λειτουργία 24x7x365, δέσμεση για επίλυση προβλημάτων σε συγκεκριμένο χρόνο, υποχρέωση να απαντάς σε τεχνικές ερωτήσεις (δηλ. το να βαλει μια ερωτηση σε ενα φορουμ και να περιμένει τον καλό σαμαρείτη δεν του λέει τιποτα).

Ναι, δεν βάζουν όλοι Windows και ms-sql. Aλλα δε σημαινει οτι βάζουν εύκολα και τα free linuxakia.

μπορει να βαλουν oracle βαζουν (πιο βαριά και πιο ακριβή απο ms-sql),

και ΑΙΧ, και red hat, κλπ. Δεν ειναι win, δεν ειναι ms, αλλα δεν ειναι δωρεάν.

 

υγ.. μη βαζεις και στοίχημα, οτι "μεγαλη" εταιρεια, με "μεγαλους" πελάτες,και "βαριές" εφαρμογές, ειναι και μεγαλύτερος μισθός. Πως θα κάνουμε μεταγραφές αν τα δίνουμε στους "μαύρους";

 

υγ2. το "ελεος" το εγραψα, επειδη βαρέθηκα να βλέπω να γραφουν "sql", ενώ εννοούν "ms sql server". 'Ελεος, αν ηταν τουλαχιστον το πρωτο όνομα, να πεις οκ. Σαν να έγραφα ας πουμε "πως κάνουμε το χ στο OS ?", "ποτε βγαινει νεα έκδοση του Λειτουργικού", και να εννοούσα το mac osx :X ή το FreeBSD :shock:.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

random, ένας που έχει τους στόχους που αναφέρεις, θα έμπαινε στο insomnia και στο κάθε insomnia και θα ρώταγε με τι να παίξει;

 

Σε έναν που θα το έκανε (και το έκανε) τι θ' απαντούσες;

 

Μου θυμίζει αυτά τα άλλα 8427562834 τόπιξ με θέμα "τι να μάθω, τζάβα ή σι", που απαντάνε κάποιοι "μάθε σι, η τζάβα είναι αργή". Εκεί είναι να παρακαλάς για έλεος, αν με πιάν'ς :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εντάξ' με τα "free resources"...

δηλ, αν θες να ρωτήσεις κατι, ή να βρεις έτοιμο κώδικα σε .ΝΕΤ ή Java θα πληρώσεις; κι εκει εχει τσάμπα όσα θες. και forum, και blogs, και άπειρα ebooks στους "θείους".

Εχει, συνηθως λιγοτερα σε ποσοτητα, αλλα τις πιο πολλες φορες καλυτερα σε ποιοτητα και συνηθως βρισκεις πιο ευκολα αυτο που ψαχνεις, ακριβως λογω της ελλειψης υπερπληθωρας λυσεων. Για τον ιδιο ομως λογο, μπορει να μη βρεις ευκολα ή και καθολου ακριβως αυτο το οποιο ψαχνεις, το οποιο κατα τη γνωμη μου ειναι καλυτερο. Η PHP μπορει να εχει πολλαπλασια, σε καποιες κατηγοριες free resources, αλλα κυκλοφορει και πολλη "σκαρταδουρα".

 

και.. για το κόστος μηχανημάτων και αδειών χρήσης: Αν ο άλλος χρειάζεται το software για να βγάλει περισσότερα κέρδη, να κανει δουλεια πιο γρήγορα, ή να απασχολεί λιγότερους υπαλλήλους,

το κοστος μερικών σερβερ, οι αδειες χρήσης Windows, ms sql, ή Oracle, και τα λοιπά, ειναι το τελευταίο που τον απασχολεί. Για δέ τα περι open source, και free volunteer communities να μη σου πώ που τα γράφει :)

Ξερω που τα γραφουνε (και καλα κανουνε, επιχειρηματιες ειναι). Οπως γνωριζω και το μεγεθος και την ποιοτητα και το μεγεθος της προσφορας της ελληνικης "open source" κοινοτητας. Οι περισσοτεροι εχουν τη συμπεριφορα γνωστιυ λαου της ερημου, που κατεληξε στη μονη περιοχη της Μεσης Ανατολης χωρις πετρελαιο. Η πλειονοτητα των Ελλαδιτων developers, οταν ειναι να κανει μια δουλεια, θα παει και θα "κλεψει" (με ή χωρις εισαγωγικα) ετοιμα projects, καταπατωντας αδειες χρησης (για εμενα, το παρεις ενα GPL κωδικα και να τον δωσεις για δικο σου, χωρις να συμπεριλαμβανεις την αδεια, ή μη και κωδικοποιωντας τον, ειναι το ιδιο πραγμα σαν να κλεβεις το παγκαρι τηε εκκλησιας της ενοριας) ή θα πληρωσει καναν Ινδο developer 2 κατοσταρικα για δουλεια 1-2 μηνων ή γενικοτερα, θα προτιμησει να τιμησει τα χαρακτηριστικα της νεοελληνικης φυλης, στην εργασια του, παρα να κουραστει να κανει κατι δικο του. Για αυτον το λογο σεβομαι περισσοτερο οσους "φτυνουν" το open source και δουλευουν αποκλειστικα Java, Oracle κτλ. Διοτι, οι πιο πολλοι απ'αυτους ειναι σωστοι επαγγελματιες πανω απ'όλα (τουλαχιστο οσοι εχω γνωρισει) και μπορει μεν να μη θελουν να δωσουν σε "community" free projects (και καλα κανουν, διοτι, για να εισαι εθελοντης, πρεπει πρωτα να 'χεις να φας), αλλα εβονται αυτο που κανουν. Προσωπικα, το εχω μετανιωσει που εχω δωσεις τουλαχιστο κατι εκατονταδες χιλιαδες γραμμες κωδικα τσαμπα ("τσαμπα", τονιζοντας οχι την εννοια του "δωρεαν", αλλα την εννοια της μη αναγνωρισης ή μη και εκμεταλλευσης και καπηλευσης πολλες φορες εργασιων). Εβαλα μυαλο στα 27 μου. Οχι λογω αλλαγης πιστευω ή συνειδησης, αλλα λογω συνθηκων (στην Ελλαδα τουλαχιστον). Καλλιο αργα, παρα ποτε...

 

Ξερεις τι θέλει?

εγγυημένη λειτουργία 24x7x365, δέσμεση για επίλυση προβλημάτων σε συγκεκριμένο χρόνο, υποχρέωση να απαντάς σε τεχνικές ερωτήσεις (δηλ. το να βαλει μια ερωτηση σε ενα φορουμ και να περιμένει τον καλό σαμαρείτη δεν του λέει τιποτα).

Αυτα, μια σοβαρη εταιρια τα καλυπτει στον πελατη, οποιαδηποτε τεχνολογια και αν αχρησιμοποιησει για την υλοποιηση της εργασιας. Η χρηση εμπορικων πακετων/λυσεων/εφαρμογων δε συνεπαγεται αυτοματως την καλυτερη υποστηριξη του πελατη.

 

Ναι, δεν βάζουν όλοι Windows και ms-sql. Aλλα δε σημαινει οτι βάζουν εύκολα και τα free linuxakia.

μπορει να βαλουν oracle βαζουν (πιο βαριά και πιο ακριβή απο ms-sql),

και ΑΙΧ, και red hat, κλπ. Δεν ειναι win, δεν ειναι ms, αλλα δεν ειναι δωρεάν.

Ο,τι βολευει τον καθεναν. Εγω προτεινω συνηθως BSD, εφοσον τα ports που εχουν οοι "αποθηκες" του σε software μπορουν να καλυψουν τις απαιτησεις του πελατη, καθοσον και μελλοντικες απαιτησεις/επεκατσιμοτητα. Ακομα εχω εναν mail server που "τρεχει", με 12 χρονια uptime... και θα τρεχει... μεχρι να του καει η μητρικη!

 

 

υγ.. μη βαζεις και στοίχημα, οτι "μεγαλη" εταιρεια, με "μεγαλους" πελάτες,και "βαριές" εφαρμογές, ειναι και μεγαλύτερος μισθός. Πως θα κάνουμε μεταγραφές αν τα δίνουμε στους "μαύρους";

ΣΥΝΗΘΩΣ ειπα οτι συμβαινει αυτο, οχι παντα. Και φυσικα, στην Ελλαδα, ειναι λιγο "λοττο" η κατασταση.... Μπορει να πεσεις και σε εμπορο οπλων που ξεπλενει χρημα απο εταιρια web υπηρεσιων... :P

 

υγ2. το "ελεος" το εγραψα, επειδη βαρέθηκα να βλέπω να γραφουν "sql", ενώ εννοούν "ms sql server". 'Ελεος, αν ηταν τουλαχιστον το πρωτο όνομα, να πεις οκ. Σαν να έγραφα ας πουμε "πως κάνουμε το χ στο OS ?", "ποτε βγαινει νεα έκδοση του Λειτουργικού", και να εννοούσα το mac osx :X ή το FreeBSD :shock:.

OK... τυγχανει να εχω προσωπικη αποψη για τον sql server της Microsoft. Πες με ξεροκεφαλο. Καλλιο να βαλω Oracle και να χρειαστουν 3 servers, αντι για 1... Δε θα πλακωθουμε κιολας...

 

Το τι θα χρησιμοπιησει καπιος, εξαρταται απ'τον πελατη/target group, το κεφαλαιο που διαθετει ο πελατης, τη διαθεσιμη δυνατοτητα υποστηριξης και τεχνογνωσια πανω σε συγκεκριμενες υπηρεσιες/τεχνολογιες, το κοστος υλοποιησης και τον παραγοντα αποδοσης ($$$) σε σχεση με το κοστος. Και java εχω δουλεψει, και basic εχω προλαβει, πιτσρικας, και Code Editors πανακριβους με εκτεταμενη λειτουργικοτητα και ετοιμα/επεκτασιμα frameworks. Αλλα, οταν θελω να μη με τρεχουν οι ανασφαλειες και να κοιμαμαι ησυχος, θα κατσω να κανω την εφαρμογη πιο πολλες ωρες debugging, απ'οσο χρειαστηκε να τη γραψω και πιθανο να το κανω με εναν απλο code editor/IDE framework...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μου θυμίζει αυτά τα άλλα 8427562834 τόπιξ με θέμα "τι να μάθω, τζάβα ή σι", που απαντάνε κάποιοι "μάθε σι, η τζάβα είναι αργή". Εκεί είναι να παρακαλάς για έλεος, αν με πιάν'ς :D

Νια, ειναι σαν τα fora του esoterica.gr: "Γιαχβέ ή Δία";

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...