Προς το περιεχόμενο

OLYMPUS F230


marios_21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους.

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, μόλις πήρα μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή olympus F230 με ανάλυση 7.1 megapixels και είμαι αρκετά απογοητευμένος θα λεγα.

Oι φωτογραφίες είναι αρκετά θολές σε πολλά σημεία. Το θόλωμα παρουσιάζεται κυρίως όχι στο κέντρο της φωτο αλλά δεξιά και αριστερά, με αποτέλεσμα οι περισσοτερες φωτο να είναι καθαρές στο κέντρο και θολές στα άκρα. Ακούγεται περίεργο αλλά έχω προσπαθήσει να βρώ μια άκρη και δεν βρίσκω. Έχω προσπαθήσει να βγάλω φωτο με όλους τους δυνατούς τρόπου που προσφέρει το μενού της μηχανής αλλά το πρόβλημα παραμένει. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω, υπάρχει περίπτωση να είναι ελλάτωματική η μηχανή?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το οτι κεντραρεις πριν βγαλεις και το οτι ο φακος ειναι καθαρος νομιζω οτι θα πρεπει να τα αποκλεισουμε ετσι? Μπορεις να πας στο καταστημα που την αγορασες και να εξηγησεις το προβλημα σου. Αν ανεβαζες και μια φωτο θα ταν χρησιμο ετσι για να χουμε μια εικονα. Η αναλυση δεν παιζει κανενα ρολο στο προβλημα σου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ανέβασα κάποιες φώτο. Σε όλες είναι καθαρό το κέντρο της φωτογραφίας και στα δεξιά και αριστερά είναι θολές. Τι να πώ? Υπάρχει περίπτωση να μου την αλλάξουν?

Απο το e-shop την πήρα.

 

http://img81.imageshack.us/img81/8873/pa210001fp5.jpg

 

http://img81.imageshack.us/img81/2939/pa170004ab2.jpg

 

http://img81.imageshack.us/img81/5052/pa170007tu6.jpg

 

http://img155.imageshack.us/img155/731/pa170008tl5.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο όπου και να την πήρες εφόσον έχει εγγύηση είναι υποχρεωμένοι να στην αλλάξουν αφού έχει πρόβλημα.

όντως στην 1η φαίνεται πολύ περισσότερο απο τις άλλες και επειδή έχω και εγώ olympus την 750.. στην δικιά μου δεν εμφανίζεται κάτι τέτοιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το λεγόμενο "edge softness" εμφανίζεται σε πολλές μηχανές αυτό οφείλεται στον φακό. Είναι πρόβλημα του συγκεκριμένου μοντέλου και όχι μόνο της δικής σου μηχανής, οπότε και να την αλλάξεις δεν θα κερδίσεις κάτι (εκτός αν πάρεις κάποιο άλλο μοντέλο και έχεις ψάξει προηγουμένως τα reviews).

Δες εδώ...

...However, after viewing them on a PC at 100%, it's a different story. While the exposure was good (especially sky details) and color saturation was nice, I was sad to see that there was moderate edge softness that in some instances looks blurry. The center of the frame is sharp, and when viewed at the typical 23-25% to fill your PC's monitor, the images do look great...
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Την επέστρεψα στο μαγαζί σήμερα και είπαν πως πρέπει πρώτα να την ελέγξει το service και μετά θα δουν τι θα κάνουν. Δύσκολα βλέπω να μου την αλλάζουν μιας και ανοίχτηκε η συσκευασία. Αλλά Το ελπίζω διότι έτσι θα με βγάλουν απο τον κόπο να τρέχω στην αντιπροσωπεία μιας και αυτή τη μηχανή δεν πρόκειται να την κρατήσω. Και απορώ πως έβγαλε στο εμπόριο η olympus μια τέτοια μηχανή. Απο τη στιγμή που βγάζει θολές φώτο είναι ουσιαστικά άχρηστη.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τωρα που τις ειδα καταλαβα τι εννοεις,και κατανοω το ξενερωμα σου στην πρωτη φαινεται πιο πολυ επειδη ολη η φωτογραφια εχει λεπτομερειες δεν ξερω αν ειναι προβληματικος φακος ή φαινομενο που μπορει να εμφανιστει, σε καποια μοντελα φακων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ασχετο,αλλα ποση ωρα σου κανει να περασει τις φωτο απο την μηχανη στον υπολογιστη?

Γιατι εμενα για ενα γκιγκα κανει κανα δεκαλεπτο.

Firmware update εκανες?

Επισης δοκιμασε να βγαλεις φωτο σε χαμηλοτερη αναλυση

Βγαλε φωτο χωρις auto focus.

Η θολουρα οφειλεται κυριως στο τοπιο,κατα την γνωμη μου.

Στην φωτο στο μπαλκονι τα φυτα δεξια ειναι πιο κοντα απο το θεμα που εχεις τραβηξει και εχει κανει φοκους στο κεντρο.

 

Παντως μου φαινεται οτι βγαζει μια χαρα φωτο η μηχανουλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τις περνάει αρκετά γρήγορα 1-2 λεπτά. Τώρα για το αν είναι μια χαρά ή όχι οι φώτο ας το αφήσουμε καλύτερα. Σίγουρα στο κέντρο είναι μιά χαρά αλλά όσο πηγαίνουμε προς στα άκρα χανει σημαντικά απο την ανάλυση της.

 

Δες και εδώ

 

"The centre area of each photo tends to be sharp enough, but in each case there is a noticeable drop off in sharpness as you move away from the centre towards the edges of each shot."

 

http://www.cameras.co.uk/reviews/olympus-fe-230.cfm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...