Προς το περιεχόμενο

Asus P5K Premium


fcmykonos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

pira simera tin asus P5K premium, tis evala panw enan sata II, ton vlepei kanonika se bios alla otan paw na formarw,molis kanei to quick format se ntfs leei kati theories gia siskeueis scsi! eno ego den exo kamia siskeui scsi! me apotelesma na min ginete i egatastasi! ti borei na ftaiei ?

 

euxaristw

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο bios σίγουρα τον βλέπει!! Τα windows (xp ειδικά) θέλουν κάποιες ρυθμίσεις.. Μπές στο bios και βρές τις ρυθμίσεις : controler mode -> IDE , Configure SATA as -> IDE

Έτσι πρέπει να είναι κανονικά. Άν είναι έτσι βάλε να boot-άρει απο το cd της μητρικής φτιάξε μια δισκέττα με τα driver του controller και στην αρχή της εγκατάστασης πάτα F6 για να τους περάσεις.. Άν και αυτό χρειάζεται συνήθως μόνο αν έχεις RAID η κάτι παρόμοιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

djpali έκανα όλα αυτά που είπες.

Στο bios τα settings είναι ακριβώς όπως τα λες.Έφτιαξα δισκέτα με τους drivers την πέρασα,τους εγκατέστησε κανονικά αλλά δεν είδα "φως".

Μάλιστα δοκίμασα άλλες ram, άλλη cpu, άλλο dvd rom και άλλο σκληρό μήπως και είχαν κάποιο πρόβλημα αυτά.

Υπάρχει περίπτωση να είναι το τροφοδοτικό? (άσχετο αλλά λέω μήπως)

 

*η Mobo δεν φταίει σίγουρα μιας και την δοκίμασαν στο κατάστημα που την αγόρασα με cpu p4 3 GHZ, 512 ΡΑΜ, 160 sata 2 και μία κάρτα γραφικών και δούλεψε μία χαρά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πές σε παρακαλώ αν μπορείς ακριβώς τι σου βγάζει? Γιατί μου φαίνεται πολύ περίεργό..

Επίσης αντί να κάνεις format απο τα windows δοκίμασε να κάνεις format απο κάποιο boot cd (hirens boot cd, acronis άν έχεις ακουστά).

Τέλος άλλαξε την θέση του καλωδίου SATA πάνω στην μητρική βρές κατα προτίμηση το SATA_0 Η SATA_1 (το γράφει πάνω στην πλακέτα). Μπές ξανα στο BIOS και ψάξε Στο μενού boot -> Hdd boot priority ( δεν θυμάμαι καλά κάπως έτσι) και επέλεξε πρώτο τον δικό σου δίσκο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά ήταν πρόβλημα του σκληρού.Η πλάκα είναι πως είχα δοκιμάσει και δεύτερο σκληρό αλλά μου έβγαζε το ίδιο πρόβλημα.

Τελικά έβαλα και 3ο και όλα δούλεψαν μια χαρά.

Απλά δεν είχε δώσει σημασία στο θέμα του σκληρού μιας και ο δεύτερος σκληρός ήταν ολοκαίνουργιος και δεν περίμενα να είχε πρόβλημα.

 

Anyway ευχαριστώ για την βοήθεια :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Το συγκεκριμένο board έχει πρόβλημα με τους SATA2 δίσκους. Είναι ένα παγκοσμίως γνωστό πρόβλημα πλέον. Βελτιώνονται τα πράγματα αν βάλλεις το τζαμπεράκι να δουλεύει ως SATA1 ο δίσκος. Επίσης λέγεται ότι οι Seagate ή μερικοί Seagate τα πάνε λίγο καλύτερα. Το έχω και εγώ αυτό το board και δουλεύω τους δίσκους ως SATA1.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...