Προς το περιεχόμενο

netbeans - ξεχωριστά source files


Wise_One

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλό απόγευμα συνάδελφοι (πληροφορικοί εννοώ, όταν βγώ ως προγραμματιστής θα μπορώ να το πώ και κανονικά).

 

Θέλω να ρωτήσω κάτι για το netbeans. Επειδή τώρα τελευταία μου 'χει κολλήσει να δουλεύω με ολοκληρωμένα IDEs, αναρωτιέμαι αν μπορώ να δουλέψω στο netbeans με μεμονωμένα source files. Επειδή ακόμα δεν είμαι στο επίπεδο να δουλεύω με projects, πράγμα που είναι μεγάλο + του netbeans, θα ήθελα να δουλεύω με μεμονωμένα αρχεία τα οποία φυσικά να μπορώ να μεταγλωττίσω και τρέξω.

 

Αλλιώς βέβαια, θα δουλεύω με TextPad & Command Prompt, πράγμα που σίγουρα δε μ' ενοχλεί (απ' την αρχή έτσι μας έμαθαν) αλλά θέλω να ξεφύγω λίγο απ' αυτή τη κατεύθυνση.

 

Εναλλακτικά, μπορώ να δουλεύω με τον JCreator που μπορεί να διαχειρίζεται μεμονωμένα αρχεία, αλλά εγώ προτιμώ το netbeans. Αν μπορεί να γίνει αυτό που θέλω, έχει καλώς. Αν δε μπορεί, δε πειράζει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να γράψεις κάτι σε NetBeans πρέπει να είναι μέρος ενός project.

Αλλά μπορείς να δημιουργήσεις ένα project και να βάζεις μέσα τα μεμονομένα σου αρχεία και να τα τρέχεις ξεχωριστά....δεν σε εμποδίζει σε τίποτα αυτά.

Εγώ πάντως όταν θέλω να γράψω κάτι απλό και μεμονωμένο συνήθως χρισομοποιώ το JCreator όπως είπες και εσύ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Α μάλιστα. δηλαδή μπορώ να κάνω ένα project κι εκεί μέσα να έχω μόνο τα παραδείγματα του βιβλίου ε; Ενα όμως project μπορεί να πάρει πολλά αρχεία που έχουν τη main(); Η θέλει μόνο ένα με τη main() κι όλα τ' άλλα τα θεωρεί υλοποιήσεις μεθόδων, κλάσεων κλπ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

safws kai mporeis na doylepseis sto netbeans (sthn ekdosh 6 mono) xwris na ftiaxneis project (dhladh standalone arxeio java)

apla apo to menu "File" tha epilekseis "Open File" k tha epilekseis to arxeio java poy thes(prepei na proyparxei k as einai adeio to arxeio kathws to netbeans den exei epilogh na ftiaksesi arxeio java xwris ayto na anhkei se kapoio project)...afoy to anoikseis mporeis na grapseis mesa ton kwdika soy k na to kaneis compile mesa apo to menu "Build"...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπα το κάνανε αυτό επιτέλους??

Γιατί στο 5.5 που χρησιμοποιώ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα σε μεμονομένα αρχεία.Μόνο να τα δεις.:-)

 

Και ναι ένα project μπορεί να έχει πολλά αρχεία main (κανονικά όχι αλλά για τις ανάγκες μας τώρα).

Απλά πρέπει να κάνεις compile/run file ή Shift-F6 για να τρέχει μόνο το αρχείο που γράφεις.

Αλλιώς ψάχνει την main τάξη του project.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένα project μπορεί να έχει όσα υπο-projects, με όσα main αρχεία θέλεις, το compile/build/run (και πολλά άλλα) των οποίων μπορείς να μανατζάρεις με όση λεπτομέρεια θέλεις με ant scripts. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ ωραία. Στο κάτω κάτω φτιάχνω κενό αρχείο java και το δουλεύω απλά μέσα απ' το netbeans. Καλή φάση. Η μπορεί και να σουτάρω όλα τα παραδείγματα σε συγκεκριμένο project αφού μπορώ να έχω όσα main() θέλω.

 

Dikemou, δε ξέρω τί είναι τα ant scripts (αν και κάπου τα πήρε το μάτι μου) οπότε τ' αφήνουμε προς το παρόν.

 

Παίδες ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Σήμερα που έχω κανα 4ωρο κενό στη σχολή, θα κάτσω να το ψάξω το θέμα. Ευχαριστώ και πάλι :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...