Προς το περιεχόμενο

Ασύρματο δίκτυο σε 6 χλμ


leukonas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω να κάνω δίκτυο απο ένα μέρος στο άλλο με σκοπό το μοίρασμα dsl.Τα δύο σημεία έχουν απόσταση 6 χλμ μεταξύ τους χωρίς να παρεμβάλονται βουνά.Τι εξοπλισμό χρειάζομαι??Μπορώ να πάρω ένα ρούτερ με ασύρματο δίκτυο και να του βάλω μια κατευθηντική καιραία?? Θα πιάνει καλές ταχύτητες?? Παλαιότερα μου είχε πεί κάποιος πως αν βάλεις κατευθηντική καιραία μπορείς να πειράξεις την τάση του lnb και να πιάνεις καλύτερα.Γίνεται??Ας με βοηθήσει κάποιος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που θες να κάνεις είναι πολύ δύσκολο αν δεν έχεις τις απαραίτητες γνώσεις.

 

1)Πρέπει οπωσδήποτε τα σημεία να έχουν οπτική επαφή. Αν δεν έχουν απλά ξέχνα το

2)Με μια κάρτα και μια κατευθυντική κεραία δεν γίνεται. Επίσης ξέχνα το. Χρειάζεσαι pc στην ταράτσα (αν φυσικά υπάρχει οπτική επαφή) Με κατάλληλη κάρτα mini-pci με δυνατότητα ρύθμισης ισχύος για να είσαι και νόμιμος και να μην ξεσκίζεις την μπάντα.

3)Θέλεις πιάτα τουλάχιστον 1 μετρο καλύτερα 1,20 για καλύτερη κατευθυντικότητα και ενίσχυση του σήματος.

4)Τα μόνο link που γίνονται σε τέτοιες αποστάσεις για να μην προκαλείς πολύ θόρυβο είναι σε b (2.4GHz) και σε a (5Ghz). Όλα τα άλλα είδη που υπάρχουν ξέχασε τα. Καλύτερα να κάνεις σε α που τα πηγαίνει καλά σε μεγάλες αποστάσεις διότι με β μπορεί να έχεις και πρόβλημα.

 

Όπως βλέπεις είναι αρκετά δύσκολο. Αν έχεις τον χρόνο το χρήμα και την όρεξη και πιστεύεις ότι σου είναι απαραίτητο προχώρα. Υπολόγιζε ότι αν είσαι αθήνα οι παρεμβολές στην μπάντα είναι πολύ περισσότερες. Όπως κατάλαβες δεν είναι απλά παίρνω μια κάρτα και μια κεραία τα βάζω και παίζει. Θέλει δουλειά πολύ. Είναι τεράστια η απόσταση που ζητάς

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπτική επαφή έχουν τα δυο σημεία γιατί είναι σε κάμπο(είμαι απο επαρχία).Δεν με νοιάζει τόσο η νομιμότητα γιατί κανείς δεν πρόκειτε στο συγκεκριμένο μέρος να πάει και να ελέξγει.Εγώ απλά θέλω να δουλεύει.Για τι κόστος μιλάμε??Το pc γιατί να είναι στη ταράτσα???Δεν μπορώ να τραβήξω καλώδιο??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μπορείς να τραβήξεις καλώδιο αλλά σίγουρα όχι πάνω από 10 μέτρα (και 10 είναι πολλά) για θα έχεις σημαντικές απώλειες στο σήμα. αν δεν θέλεις να βάλεις pc στην ταράτσα υπάρχουν και λύσεις με Access Points για 802.11b και routerboards για το a.

Προσωπικά θα σου πρότεινα να πας σε a για αυτήν την απόσταση. Απλά πρέπει να βρεις κάποιον να σε βοηθήσει και το πιο κατάλληλο μέρος είναι το http://www.awmn.net :)

το συνολικό κόστος εξαρτάται από τη λύση και ξεκινάει από 250-300? και ανέβαινε και για τους 2 κόμβους αλλά είναι μια κ'έξω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Link σε απόσταση 6 χλμ γίνεται άνετα εφόσον υπάρχει οπτική επαφή.

Θα χρειαστείς:

1. Ασύρματο acces point στο οποίο να μπορεί να συνδεθεί εξωτερική κεραία.(ενδεικτική τιμή 60,00€)

2. Πιάτο δορυφορικό 1 μέτρο, μπορεί να δουλέψει και 80άρη, που να μπορεί να στοχεύσει οριζόντια. (ενδεικτική τιμή 30,00)

3. feeder για τους 2.4gb (ενδεικτική τιμή 32,00)

4. Pigtail για σύνδεση του acces point με το feeder (τιμή 10,00)

5. καλώδιο δικτύου για σύνδεση υπολογιστή-acces point, καθώς και καλώδιο ρεύματος για την τροφοδοσία του acces point.

6. Στύλος για κεραιοσύστημα, το ύψος του εξαρτάται από την ταράτσα του κτιρίου.

7. Πλαστικό ηλεκτρολογικό αδιάβροχο κουτί για το acces point (10,00)

 

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΌΣΤΟΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 150,00 €. (για τον καθένα).

Βέβαια εναλακτικά μπορεί να στηθεί και υπολογιστής στην ταράτσα (ένας παλιός κάνει δουλειά) με 24ωρη λειτουργία και ασύρματη κάρτα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες στο site του http://www.awmn.net, όπου τα link χιλιομέτρων στην μπάντα των 2,4 και των 5gb είναι εκατοντάδες.

 

Ο εξοπλισμός πρέπει να είναι κατάλληλος για μακρινά link γι΄αυτό θέλει προσοχή στην επιλογή του.

Mε αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δίνεται δίκτυο και internet και σε άλλους φίλους σας εφόσον το θέλετε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...