Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με το installation της oracle10g2


mstavra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα,

 

Έχω ένα πρόβλημα με το installation της oracle10g2 σε linux. Το linux το έχω στήσει με το vmware workstation και η έκδοση του λειτουργικού είναι η Red hat Enterprise Linux 5.

 

Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν πάω να τρέξω τον installer λέγοντάς μου ότι δεν βρίσκει το πακέτο libXp. Το πακέτο αυτό το βρήκα μέσα στο source disk που μας είχαν δώσει, αλλά όταν πάω να το τρέξω, το installation σταματάει βγάζοντας το παρακάτω μήνυμα:

 

Public key for libXp is not installed.

 

Έχει κανείς την παραμικρή ιδέα για πιο λόγο μου βγάζει αυτό το λάθος? Το installation το κάνω σαν root.

 

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να πιστοποιηθεί ότι έχουν κατέβει από έναν server που επέλεξες εσύ και εμπιστεύεσαι, τα πακέτα υπογράφονται με ένα PGP κλειδί που αντιστοιχεί στον server. Οπότε για εγκαταστήσεις το libXp έχεις τις παρακάτω επιλογές:

 

  • Να εγκαταστήσεις το public key του server από τον οποίο κατέβηκε το libXp. Σίγουρα θα υπάρχει διαθέσιμο κάπου στην αρχική δομή καταλόγων του http ή ftp server του. Αφού βρεις που υπάρχει, μπορείς να το εγκαταστήσεις ως εξής:
     
    ># rpm --import http://server.com/RPM-GPG-KEY.txt


     
     

  • Να απενεργοποιήσεις το GPG key verification από το YUM, πειράζοντας το configuration file του. Δες στο documentation ή τη man page του yum.conf σχετικά. Το Yum δε θα σε ξανααπασχολήσει για κλειδιά, όμως θα είσαι ανοικτός στο ενδεχόμενο κάποιος να ξεγελάσει το server σου (π.χ. μέσω DNS poisoning) ώστε να κατεβάσει από μια δική του πηγή και να εγκαταστήσει κάποιο πακέτο που έχει τροποποιήσει ύποπτα.
     
    >$ man 5 yum.conf


     
     

  • Να κατεβάσεις το πακέτο και να το εγκαταστήσεις χειροκίνητα με την RPM, λέγοντας στην rpm να μην κάνει key verification π.χ.
     
    ># rpm -Uvh --nosignature paketo.rpm

 

Προφανώς η σωστή λύση είναι η πρώτη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρήκα το gpg key μέσα στο installation cd και κατάφερα να τρέξω το πακέτο χώρις να έχω πλέον πρόβλημα με το public key. Μου βγαλε όμως τώρα ένα άλλο πρόβλημα...

 

Στο transcaction test μου βγάζει το εξής μήνυμα:

 

Transcaction check error: libXp package is intented for a ppc architecture.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το βρήκα τελικά. Χρησιμοποιούσα λάθος πακέτο. Έπρεπε να βρω το libXp.i386 το οποίο υπήρχε μέσα σε ένα από τα cd του installation του linux.

 

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια καθώς επίσης και για την περιγραφικότητα του post σου το οποίο με βοήθησε να κατανοήσω μερικά πράγματα :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...