darkelric Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 με μαμησια ψύκτρα είναι στους 52 βαθμους κελσίου, άλαξα πάστα και ακόμη εκεί τι άλλο μπορεί να φταίει?
Shineboy Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 1) με ποιο τρόπο μετράς τη θερμοκρασία; απο το bios; με κάποιο προγραμμα (ποιο); 2) Η θερμοκρασία είναι idle ή full Load; 3) Μήπως δεν έχεις καλό εξαερισμό στο κουτί; εχεις ανεμιστήρες να εισάγουν μπρος φρέσκο αέρα & να εξάγουν πίσω το ζεστό αέρα; ακόμα και τώρα το χειμώνα αυτό είναι πρόβλημα ειδικά αν έχεις κάποια κάρτα γραφικών που ζεσταίνεται πολύ (π.χ ati 2900, nvidia 8800)
darkelric Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 χρησιμοποιώ το coretemp και είναι idle 52-54C και full 64C, έχω ανεμιστήρες και το δοκιμάσα και με τελείως ανοιχτό το κουτι και πάλι το ίδιο, κάρτα γραφικών είναι asus 7950gt επισεις στο cpu-z μου δείχνει τον πολλαπλασιαστή 6 αντί για 7
Shineboy Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Καταρχάς ο πολλαπλασιαστής αλλάζει από τη μητρική για να κατεβάζει τη συχνότητα όταν είναι idle η cpu ώστε να καίει λιγότερο ρεύμα=ζεσταίνεται λιγότερο, αν σε ενοχλεί μπορείς να το απενεργοποιήσεις από το bios αν και αφου είναι ήδη ζεστή η cpu σου καλύτερα να το αφήσεις όπως είναι. Ρώτησα 1 φίλο στη δουλειά και μου ειπε ότι με τον 6400 του έχει idle 37-40 και full load 45-50 συμφωνα με το coretemp, ανάλογα και τη θερμοκρασία στο δωμάτιο, μήπως έχεις τη μητρική να κατεβάζει στροφές στη ψύκτρα όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από μια τιμή; συνήθως εκει στους 50 βαθμους είναι το όριο, αν ναι χαμήλωσε το π.χ στους 45 αλλιώς ίσως δεν πατά καλά η ψήκτρα μήπως δε κούμπωσε καλά δε ξέρω τι άλλο να σου πω.
Vatos_locos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2007 πατάει καλά η ψήκτρα σου ? από ρεύματα στο Βίος είναι με stock η του έχεις δώσει τίποτα στο κεφάλι και παραπονιέσαι ? αν όλα είναι ok τότε μάλλον έχεις Bad IHS αν δεν σε πειράζει να χάσεις την εγγύηση υπάρχει λύση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.