Προς το περιεχόμενο

e6300 στους 52C

darkelric

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1) με ποιο τρόπο μετράς τη θερμοκρασία; απο το bios; με κάποιο προγραμμα (ποιο);

2) Η θερμοκρασία είναι idle ή full Load;

3) Μήπως δεν έχεις καλό εξαερισμό στο κουτί; εχεις ανεμιστήρες να εισάγουν μπρος φρέσκο αέρα & να εξάγουν πίσω το ζεστό αέρα; ακόμα και τώρα το χειμώνα αυτό είναι πρόβλημα ειδικά αν έχεις κάποια κάρτα γραφικών που ζεσταίνεται πολύ (π.χ ati 2900, nvidia 8800)

Δημοσ.

χρησιμοποιώ το coretemp και είναι idle 52-54C και full 64C, έχω ανεμιστήρες και το δοκιμάσα και με τελείως ανοιχτό το κουτι και πάλι το ίδιο, κάρτα γραφικών είναι asus 7950gt

επισεις στο cpu-z μου δείχνει τον πολλαπλασιαστή 6 αντί για 7

Δημοσ.

Καταρχάς ο πολλαπλασιαστής αλλάζει από τη μητρική για να κατεβάζει τη συχνότητα όταν είναι idle η cpu ώστε να καίει λιγότερο ρεύμα=ζεσταίνεται λιγότερο, αν σε ενοχλεί μπορείς να το απενεργοποιήσεις από το bios αν και αφου είναι ήδη ζεστή η cpu σου καλύτερα να το αφήσεις όπως είναι.

Ρώτησα 1 φίλο στη δουλειά και μου ειπε ότι με τον 6400 του έχει idle 37-40 και full load 45-50 συμφωνα με το coretemp, ανάλογα και τη θερμοκρασία στο δωμάτιο, μήπως έχεις τη μητρική να κατεβάζει στροφές στη ψύκτρα όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από μια τιμή; συνήθως εκει στους 50 βαθμους είναι το όριο, αν ναι χαμήλωσε το π.χ στους 45 αλλιώς ίσως δεν πατά καλά η ψήκτρα μήπως δε κούμπωσε καλά δε ξέρω τι άλλο να σου πω.

Δημοσ.

πατάει καλά η ψήκτρα σου ? από ρεύματα στο Βίος είναι με stock η του έχεις δώσει τίποτα στο κεφάλι και παραπονιέσαι ? αν όλα είναι ok τότε μάλλον έχεις Bad IHS :-( αν δεν σε πειράζει να χάσεις την εγγύηση υπάρχει λύση

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...