Προς το περιεχόμενο

Διαμοιρασμός bandwidth σε 2 connections (vista+xp)


ncckl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Διαβασα σχεδόν όλα τα Topics αλλα δεν μπορεσα να βοηθηθώ, αν και θέλω να κάνω μάλλον κατι απλό.

Έχω adsl γραμμή 2ΜΒps, 1 ασυρματο fritz router και θέλω να μοιρασω την ταχύτητα σε 2 desktops ανισομερώς (1,2Mbps στον PC1-'vista' με USB και 0,8ΜBps στον PC2-'xp' με μια ασυρματη netgear). Η διαχείριση αυτή θέλω να γίνεται μόνο απο τον PC1 (ο PC2 θα χρησιμοποιειται από άλλον χρηστη με περιορισμενη εξουσιοδοτηση απο εμενα)...

Τα PCs βλεπουν κανονικα το router και συνδεονται στο internet, αλλα δεν έχω καταφερει τον διαμοιρασμό του bandwidth. Κατεβαζουν αβερτα, ανάλογα με τη ζητηση καθε pc.

1. Διαβασα για το netlimiter2, το εγκατεστησα στο PC1 αλλά μάλλον θέλει τα 2 pcs να ειναι σε ΜΕΤΑΞΥ τους δικτυο για να εφαρμοσει περιορισμούς (εγώ ΔΕΝ θελω μεταξύ τους δίκτυο). Κανω λάθος;

2. Μπορώ να διαχειριστώ το bandwidth για όλα τα connections του router, με κάποιο λογισμικό; Απο τα settings του fritz δεν βρηκα καμια τετοια δυνατότητα. ( QoS; )

 

Ευχαριστώ και περιμένω όλους τους καλούς Σαμαρείτες να βοηθησουν.

 

;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το netlimiter που λες, οτι πρεπει να στησεις δίκτυο μεταξύ τους.. έχεις ήδη δίκτυο. δεν χρειαζεταιο να κανεις κατι άλλο. Δεν εχει σχεση με windows workgroups και shared folders. τα 2 pc σου, βγαινουν ιντερνετ απο το ιδιο ρουτερ, εσυ εχεις τον pc1. Αρκει να μπορεις να κανεις ping τον pc2, και να γνωρίζεις username και password ενός χρήστη του pc2. βαλε το netlimiter και στα 2 pc, το προγραμμα που περιορίζει την κινηση (nlsvc.exe) ξεκιναει σαν service. Εγραψες οτι ο user2 θα ειναι περιορισμένος, οπότε δεν θα μπορει να πειραζει τα services (ή δεν θα ξέρει) για να κανει start/stop/disable ή Uninstall. Στο pc2 μπορεις να "κρύψεις" το προγραμμα που αλλαζει τις ρυθμίσεις (NLClient.exe) για να μην αλλαζουν απο τον τοπικο χρηστη, αλλα μονο απο εσενα remotely. πχ. μεσα σε ενα RAR για να το εχεις οταν το ξαναχρειαστεις. Απενεργοποίησε και τον αυτοματο ελεγχο για updates του netlimiter. ---------------------------------------------------------------------- Χωρις να εχω χρησιμοποιήσει κανενα απο τα 2, πιό σοβαρο μου φανηκε το σαιτ, και οι αναλυτικές οδηγίες, του Bandwidth Controller. Το BC (όχι το free), εχει 2 modes, to Gateway (για οσους εχουν κεντρικό σερβερ) και το στο Distributed Mode Deployment * (ή Server-Free), που ενδιαφέρει εσένα, με ολα τα pc κατευθειαν πανω στο ρουτερ. http://bandwidthcontroller.com/tutorialDistributedMode.html * only available in Standard Edition.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Thanx guys.

Εβαλα το netlimiter και ισως ακολουθησω τις συμβουλες του random αν και θα ειναι λιγο 'τρυπιο' το συστημα...

Το BC το εκατεστησα μια φορα, επαιξε κανονικα (συμφωνω οτι ειναι ανωτερο του netlimiter) αλλά τη δευτερη φορα που το ετρεξα δεν εκανε connect με τον server βγαζοντας μηνυμα οτι απαιτει τα ports 24824 (tcp),24825 (tcp),24826 (udp) να ειναι ανοικτα.

Η αληθεια ειναι οτι ΔΕΝ πειραξα τιποτα (ουτε firewall) και ξαφνικα προεκυψε το προβλημα.Καταλαβαινει κανεις το γιατί, και αν ναι τι μπορώ να κανω; Πειραματιστηκα στη συνεχεια λιγο με τα ports (στη συνεχεια τα επανεφερα ολα σε κατασταση stealth) αλλα δεν καταφερα τιποτα.

Προσπαθησα να απεγκαταστησω το BC και να το ξανακανω εγκατασταση.

Στο uninstall μου εβγαλε μηνυμα οτι δεν ειναι εγκατεστημενο (!) και το διεγραψα manually >:(

Στην επανεγκατασταση, μου ξαναεβγαλε μηνυμα οι θελει τα Ports που ανεφερα να ειναι ανοικτα. Αλλα...τρεχει! (ισως με προβλημα στον kernel).

Καμια βοηθεια μηπως και το κανω να παιξει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...