Προς το περιεχόμενο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

AfterForever

3 προβλήματα ubuntu(automount,μήνυμα λάθους+δίσκος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.

Με μιά εγκατάσταση των τελευταίων αναβαθμίσεων και επανεκκίνηση έπαθα το εξής :

1) δεν κάνουν automount τα dvd (εσωτερικό ή εξωτερικό). Στην αρχή δεν έβλεπα ούτε τους δίσκους. Πείραξα το /etc/fstab και το έκανα έτσι :

 

# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>

proc /proc proc defaults 0 0

/media/host/wubi/disks/system.virtual.disk / ext3 loop,sync 0 1

/media/host/wubi/disks/home.virtual.disk /home ext3 loop,sync 0 2

/media/host/wubi/disks/swap.virtual.disk none swap sw 0 0

/dev/hda2 /media/ACER vfat iocharset=utf8,umask=000 0 0

/dev/sda1 /media/Elements vfat iocharset=utf8,umask=000 0 0

/dev/hdc /media/cdrom0 udf,iso9660 ro,user,noauto 0 0

/dev/sr0 /media/cdrom1 udf,iso9660 ro,user,noauto 0 0

 

Οι δίσκοι (εσωτερικός και εξωτερικός) κανονικά έγιναν mount. Το dvd (hdc) και το εξωτερικό (sr0) τίποτα.

Τι να κάνω;

2) Fail to initialize HAL. Διάβασα σε κάτι φόρουμ ότι αν κάνεις downgrade στον πυρήνα λύνεται και κάτι τέτοια. Μπερδεύτηκα να πω την αλήθεια. Τι να κάνω;

3) Μόλις τώρα βλέπω ότι ο δίσκος δουλεύει πολύ χωρίς να κάνω εγώ τίποτα, το xmms έχω ανοιχτό, την κονσόλα να κάθεται και το παράθυρο του firefox. Που μπορώ να δω με κάποιο τρόπο τις διεργασίες, όχι όμως από την κονσόλα κλασσικά, αλλά αν υπάρχει κάτι ανάλογο του task manager των windows.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

EDIT :

το πρώτο πρόβλημα εν μέρει το δίορθωσα. Είχα ξεχάσει να δημιουργήσω τους ανάλογους φακέλους στο /media. Αλλά όπως και να' χει το εξωτερικό drive (sr0) δουλεύει. Το εσωτερικό μου λέει το εξής :

problemuo9.th.png

 

Τι να κάνω; Επίσης, γιατί δε μου' χει βγάλει κατευθείαν (έστω για το εξωτερικό που έγινε mount κανονικά) εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας, όπως πριν γίνει αυτό το μπλέξιμο;

Ευχαριστώ

 

EDIT no2 :

Κολλάνε τα άτιμα, για κάποιο λόγο μετά από λίγο παγώνουν εντελώς, από windows γράφω τώρα :( Παίζει να' χει σχέση με τα προαναφερθέντα; Ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής cd πάντως που άνοιξα μου έβγαλε μήνυμα ότι δεν υπάρχει cd/dvd drive στο σύστημα.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να σε βοηθήσω (χαμός γίνεται στο σύστημά σου). Θα πρότεινα πάντως ένα clean install της 7.10 έκδοσης, αφού φαίνεται ότι το upgrade για κάποιο λόγο δεν έγινε σωστά. 15 λεπτά θα σου πάρει...

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πήρε το μάτι μου κάτι wubi... Είναι αλήθεια; Αν ναι, η υποστήριξη δεν θα είναι εύκολη, γιατί ο τρόπος εγκατάστασης δεν είναι ο ενδεδειγμένος. :-(

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
×
×
  • Δημιουργία νέου...