Προς το περιεχόμενο

Autocad to Catia


horsepower

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν έχει import το CATIA (υποθέτω ότι αναφέρεσαι στη version 5 και release μεγαλύτερο του R6). Κατ'ευθείαν με "File->open" και διαλέγεις DWG ή DXF (έχει ξεχωριστά φίλτρα για τους δύο τύπους αρχείων). Φαντάζομαι έχεις license .... αλλιώς δε νομίζω να φαίνεται καν στο μενού σαν επιλογή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά δεν γίνεται να τα αναγνωρίσει το Catia αν τα σώσω .dfx..Ξέρει κανείς κανέναν άλλο τρόπο?

για ποιο λόγο δεν τα αναγνωρίζει; όσες περισσότερες λεπτομέρειες δώσεις τόσο περισσότερο θα σε βοηθήσουμε. Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις; τι ειναι αυτό που θέλεις να διαβάσεις;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω κάποια σχέδια φτιαγμένα με Autocad και αποθηκευμένα σε .dwg μορφή..το θέμα είναι ότι θέλω να τα περάσω στο Catia γιατί με αυτό μας είπαν στην σχολή ότι θέλουν να δουλέψουμε..Το Catia αποθηκεύει τα αρχεία του σε .dxf..Τα υπάρχοντα σχέδια τα ανοίγω με Autocad και τα αποθηκεύω εκ νέου σε μορφή .dxf αλλά δεν τα ανοίγει το Catia όταν προσπαθώ μετά..Τον καθηγητή που ρώτησα μου είπε ότι δεν γίνεται να ανοίξεις αρχεία Αutocad το Catia αλλά πιστεύω το είπε από αμπαλοσύνη καθώς μου φαίνεται πολύ δύσκολο να μην γίνεται να δεχτεί αρχεία το ένα από το άλλο..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Apoklietai na min sinergazontai.

Ola ta CAD CAM programata sinergazontai metaksi tous.Oxi panta me idaniko tropo , alla sinergazontai.

To pio diethnes format einai to .dxf

Otan kaneis save sto autocad se dxf sou dinei 3 diaforetika dxf an thimamai. Dokimase na to swseis kai sta 3 format kai kanta meta open mesa apo to catia (efoson eipes oti den exei import).

An pally den douleuei dokimase na ta kaneis save se .eps (oxi kai to pio idaniko alla isws sou kanei tin doulia)

 

H des pia format anoigei to catia kai des an mporeis na kaneis save apo to autocad se ena apo auta ta format.

 

Rikse kai mia matia edw http://www.transmagic.com/

 

An kaneis search sto google "convert autocad files to catia" h "open autocad files in catia" olo kai kati tha breis.

H psakse me lhma "import autocad files in catia"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν τα αρχεία σου περιέχουν απλά γεωμετρία που θέλεις να μεταφέρεις δοκίμασε να τα σώσεις σε IGES. Για να διαβάσεις αρχεία τέτοιου τύπου δε χρειάζεται να έχεις κάποιο module στο Catia (license γι αυτό). Πιθανόν να μη μπορείς να διαβάσεις dxf στο CATIA γιατί δεν έχετε εγκατεστημένη license γι αυτό το λόγο. Δοκίμασε να διαβάσεις κατ΄ ευθείαν το dwg και οχι το dxf. Γενικά το CATIA δεν συνεργάζεται με άλλα format στο τσάμπα .... Για όλα σχεδόν θέλει την αντίστοιχη άδεια.

 

Τώρα γιατί ο καθηγητής σας σας είπε ότι θα δουλέψετε στο CATIA είναι μυστήριο .... και βλακεία ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι όντως μεγάλη βλακεία η μετάβαση ειδικά από Autocad σε Catia τεσπα. Το Autocad είναι το 2005 και μπορεί να σώσει μόνο σε .dwg .dws και .dxf. To Catia μου έχει πάρα πολλές επιλογές στο file/open και επιλογή για dwg και dxf αλλά δεν δέχεται τα dwg και dxf από το Autocad με καμία mother mary σε όποια παραλλαγή και να τα αποθηκεύσω. Βρήκα κάτι σε μια ξένη σελίδα εδώ και εδώ αλλά δεν δούλεψε..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...