Προς το περιεχόμενο

Netscape is back =)


Dr_Slump

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ακόμα σαν χτες είναι χαραγμένα στη μνήμη μου τα βρεφικά μου χρόνια στο Internet με τον Netscape Navigator "κολλημένο" στο altavista, να αναζητώ οδηγούς στρατηγικής για SNES και PSX και να μαθαίνω για το τι θα συμβεί στα X-Files και στο DragonBall...

Με την κυκλοφορία του IE4 όμως, το μονοπώλιο της Microsoft εξαπλώθηκε και στους browsers, μέχρι ο mozilla να εξελιχθεί στον φιλικό μας Firefox και όλα τα άλλα είναι γνωστά.

 

Όμως ο Netscape ποτέ δεν έπαψε να υπάρχει, παρ' ότι η εταιρία Netscape έκανε εντελώς λανθασμένες κινήσεις όλα αυτά τα χρόνια, δίνοντας ένα "bloated" πακέτο που χρησιμοποιούσε τη μηχανή του IE. Προς μεγάλη μου χαρά όμως, σήμερα ανακάλυψα την έκδοση 9 του Netscape Navigator, που πρόκειται ουσιαστικά για την τελευταία έκδοση του Firefox με αρκετές βελτιώσεις στη διαχείριση πόρων, καλύτερο interface στο FTP browsing και πλήρη υποστήριξη των extensions του Firefox (αν και μερικά θέλουν ένα μικρό "hack" για να παίξουν το οποίο θα σας αναλύσω εάν έχετε προβλήματα με τα extensions σας).

 

Σε γενικές γραμμές, πέραν της όμορφης νοσταλγικής αίσθησης που μου δίνει το όνομα Netscape, πιστεύω πως είναι άξιος αντικαταστάτης του Firefox, αφού βλέπω το σύστημά μου αρκετά πιο ανάλαφρο με ακριβώς τα ίδια extensions.

 

http://browser.netscape.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά απ' όσο ξέρω ο Netscape

1) ήταν ο πρωτεργάτης των browsers, από τότε που λεγόταν Mosaic,

2) ποτέ δεν "σταμάτησε" (αν και η δημοτικότητά του είχε πέσει και κάτω από το 1%),

3) ποτέ δεν χρησιμοποίησε τη μηχανή του ΙΕ, το αντίθετο μάλιστα, μέχρι και την έκδοση 6 του ΙΕ στο about box έλεγε portions by mosaic,

4) και μάλιστα αυτή ξεκίνησε το Mozilla project.

 

Οπότε, σεβασμό στα ιερά τέρατα (αν και ποτέ δεν τον προτίμησα)! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...