Προς το περιεχόμενο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

labros1988

Help!Restart μετά από εγκατάσταση νέας μνήμης.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω το παρακάτω σύστημα:

 

P4 2.8GHz

512MB DDR PC3200 3-8-3-3 από την TMC

Mobo: Abit IS7-V

120 GB HDD

NVidia 6600GT 128MB

Chieftec 450Watt

 

και αποφάσισα να προσθέσω άλλα 512ΜΒ μνήμης αγοράζοντας την Transcend JetRam DDR400 με χρονισμούς 2,5-8-3-3 από το Πλαίσιο. Για να bootάρει το σύστημα έπρεπε να αλλάξω τους χρονισμούς από το Bios από By SPD σε Manual και το CAS Latency σε 3. Ο υπολογιστής ξεκινά κανονικά, αλλά μετά από λίγα δευτερόλεπτα κάνει restart. Δοκιμάζοντας ξεχωριστά κάθε μνήμη και πάντα με CAS Latency 3 ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά.

 

Οπότε το πρόβλημα είναι ασυμβατότητα μεταξύ των μνημών, ή conflict με τη μητρική; Αν

την επιστρέψω πίσω θα την δεχτούν; Και τέλος, να ψάξω να βρω μνήμη με "κανονικά" timmings 3-8-3-3;

 

Ευχαριστώ:-)

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασα και bios update αλλά τίποτα...Μου φαίνεται ότι θα πάω να την επιστρέψω και να πάρω μία 1GB και να την έχω μόνη της

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έμπλεξες βασικά η πήγαινε την πίσω και πάρε μια με ίδια timming με αυτή που έχεις η άρχισε να κανεις δοκιμες συνδυασμούς στα timings μέχρι να ξεκινήσει σωστά

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έμπλεξες λιγάκι.

Το καλύτερο απ' όλα είναι να βρεις ακριβώς ίδιες μνήμες με τις παλιές σου, δηλαδή timings αλλά και τύπο chip ( π.χ. 64Μ χ 64 bit κλπ.).

 

Η επόμενη λύση είναι να δοκιμάσεις να ανεβάσεις λιγάκι την τάση (βήματα της τάξης του 0.1 V) στις μνήμες και να κάνεις overclocking στις παλιές ώστε να χρονιστούν στα timings των καινούργιων.

Κάθε φορά θα πρέπει να ελέγχεις με το memtest την εκάστοτε ταχύτητα μνημών έτσι ώστε να τη μεγιστοποιήσεις αλλά και το αν λειτουργούν απροβλημάτιστα.

Αν πάνε όλα καλά με το memtest το πιθανότερο να λειτουργήσει σωστά το PC σου.

 

agrb

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
έμπλεξες βασικά η πήγαινε την πίσω και πάρε μια με ίδια timming με αυτή που έχεις η άρχισε να κανεις δοκιμες συνδυασμούς στα timings μέχρι να ξεκινήσει σωστά

 

Συμφωνώ Ξεφορτώσου την παλιά και πάρε άλλη μια ίδια. Άσε τα Timings στο auto και θα δουλεύει λουκούμι..

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
×
×
  • Δημιουργία νέου...