Προς το περιεχόμενο

Πρόταση για ασφαλές remote viewer


itvol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΣ REMOTE VIEWER

 

Eχω τον RealVNC Viewer αλλα τελικα δεν είναι καλο ,διοτι αν και με firewall gatedefender , εντοπισα παραβίαση καποιου κακόβουλου user...

 

Τι μου προτείνετε να χρησιμοποιώ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τι να τον κάνεις τον ασφαλή viewer, αν ο server ειναι ξεβράκωτος;

 

Αν μπήκε κάποιος στον server (server αποκαλούμε το ελεγχόμενο pc, ή διαχειριζόμενο pc, που τρέχει το πρόγραμμα "VNC server"),

δεν φταίει ο VNC Viewer (το πρόγραμμα που τρέχει στο pc-ελεγκτής, ή pc-διαχειριστή ).

 

1. πως καταλαβες οτι υπήρξε "παραβίαση καποιου κακόβουλου user" ? μπηκε και αφησε σημείωμα; έσβησε αρχεία; καταγραφτηκε σε καποιο Log?

 

2. τι ειδους password εβαλες; πόσο μήκος; απο τι συμβολα αποτελειται (μικρα γραμματα μονο; μιξη με αριθμους; με σύμβολα; )

 

3. σε ποια πορτα "ακουει" ο vnc server?

 

4. To οτι το ελεγχόμενο pc έχει κάποιο firewall δεν σημαίνει τίποτα.

Αν εχεις στήσει σωστά το vnc και το port forward, και το firewall, και μπορείς να συνδεθείς και να ελένξεις remotely αυτο το pc, τότε σημαινει οτι εχεις δώσει οδηγία στο firewall, να επιτρέπει τα vnc conections.

 

Εχεις ενα σπίτι με 10 πόρτες, και 9 σεκιουριτάδες. Εχεις δώσει ρητη οδηγία στους σεκιουριτάδες, "παιδιά, στο σπίτι δεν θέλω να μπει κανεις... απ αυτες τις 9 πόρτες. Αυτή την 10ή πόρτα ΜΗΝ την φυλάτε, τη θέλω αφύλακτη, απλά κλειστή, να περνάει ο φίλος μου ο Βιενσί, αν βεβαια εχει μαζι το κλειδί της (to vnc password).".

αρα το firewall κανει κανονικά τη δουλειά του. δεν ειναι δουλειά του να ελένχει αν ο φίλος εχει το σωστό κλειδί. αυτο ειναι δουλεια του vnc server.

(το αν υπαρχει firewall και στο pc-ελεγκτής με το viewer, ειναι άσχετο. εκτός θέματος)

 

5. εκτός απο το vnc password, δες μηπως μπορεις να επιτρέπεις με έλεγχο στην IP, ή την mac address του επισκέπτη.

 

6. Εκτος απο το vnc, υπαρχει και το remote desktop των windows, αλλα δεν νομιζω οτι το προβλημα ειναι του vnc. Ειναι πολυ πιο δοκιμασμενο απο το Ms RDP, απο χιλιάδες σε όλα τα λειτουργικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O random με καλυψε απολυτα...πριν προβεις σε ασκοπη αλλαγης του προγραμματος που κανεις remote...για ψαξου πως και απο που μπηκε ο "παρεισακτος"!!!!)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...