Προς το περιεχόμενο

Πως μπορώ να μπω σαν root στα Ubuntu????


Alexis407

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πως μπορώ να μπω σαν root στα Ubuntu????

κάνω αλλαγή χρήστη βάζω όνομα κ κωδικό κ μου λέει ότι δεν με αφήνει ο διαχειριστής να μπω απο την επιφάνεια !

help!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απο default δε σου επιτρέπει το ubuntu να κάνεις Login ως root απο την οθόνη εισόδου για λόγους ασφαλείας.

 

για να το πετύχεις αυτό, αν και δε χρειάζεται, πρέπει πρώτα να ορίσεις ένα password στον root με την εντολή sudo passwd root και μετά να μπείς στις ρυθμίσεις και να επιτρέψεις το login του root.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρώτα διάβασε για το σύστημα λογαριασμών και δικαιωμάτων, εδώ.

 

Για να ενεργοποιηθεί το login του root πρέπει απλά να ορίσεις έναν κωδικό για τον λογαριασμό του root. Αυτό μπορείς να το κάνεις με την passwd(1). Εφόσον ο μόνος τρόπος για να εκτελέσεις τώρα εφαρμογές με δικαιώματα root είναι μέσω της sudo(8), και μόνο ο ίδιος ο root έχει πρόσβαση τροποποίησης του λογαριασμού του, μπορείς να δώσεις κάτι σαν:

>$ sudo passwd root

 

Μετά από αυτό θα μπορείς να κάνεις login ως root από κονσόλα, είτε απευθείας είτε με την su(1). Αν για κάποιο μυστήριο λόγο θέλεις να κάνεις login ως root μέσω του GDM (τον γραφικό login manager), θα πρέπει να πειράξεις το configuration file του, gdm.conf (μπορείς να κάνεις αναζήτηση για την ακριβή τοποθεσία του μέσω της locate(1) ή της find(1)), και να ορίσεις

>AllowRoot=1

 

Σημειώνεται ότι αν αποφασίσεις να ενεργοποιήσεις απευθείας login με το λογαριασμό του root, είναι καλύτερο από άποψη ασφαλείας να απενεργοποιήσεις την εκτέλεση εφαρμογών με δικαιώματα root μέσω της sudo (πειράζοντας το configuration file της, /etc/sudoers).

 

ΥΣ. Φυσικά δεν υπάρχει αναγκαίος λόγος για να ενεργοποιήσεις σύνδεση στο λογαριασμό του root, εφόσον ήδη μπορείς να εκτελέσεις ό,τι θέλεις με δικαιώματα root, μέσω της sudo. Είναι απλά θέμα προτίμησης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...