Προς το περιεχόμενο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • 0
oz7mgs

voitheia me java pls!!!!

Ερώτηση

loipon paides xairetw.

 

3ekinaw legontas oti eimai arxarios ws pros th java kai xreiazomai kapoies apanthseis se 3 provlimata.

exoume kai leme.

1.thelw na mou pei opioos gnwrizei me poio tropo mporw na enwsw diaforetikes classes enws project(dld na parw mia timh,h mia method apo thn mia class kai na thn xrisimopoihsw se kapoia allh). exw akousei xilia dio pragmata alla akoma MONO ERRORS:shifty:. tha me voithouse para poly an parathetate kai kana paradeigma kwdika.

2.ena programma plin tou netbeans, to opoio omologo einai gtpk, gia na grafw java.

3.ti sto...:X...kalo einai ta bolean kai pws mporw na ta xrisimopoihsw.

 

ayta gia arxh eyxaristw prokatavolika.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το Jdeveloper ειναι φτυστο το eclipse. Δεν ξερω ποιος αντεγραψε ποιον, αλλα η μεγαλυτερη διαφορα ειναι τα default χρωματα. Το Jdeveloper εχει πιο ωραιο περιβαλλον για τα swing γι αυτο το προτιμω.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Πρεπει να διαβασεις για public και private. Κατι που ειναι private το βλεπεις μονο στην ιδια την κλαση. Το Public το βλεπουν και οι αλλες κλασεις. Αν δεν το δηλωσεις ουτε public ουτε private το βλεπουν οι κλασεις του ιδιου project.

Σε οποιαδηποτε περιπτωση, πρεπει να φτιαξεις αντικειμενο της αλλης κλασης (που θες να να χρησιμοποιησεις) στην κλαση που γραφεις εσυ αυτη τη στιγμη. Τοτε θα εχεις προσβαση μονο σε οτι ειναι public (η εστω οχι private). Φυσικα αν η αλλη κλαση ειναι static δεν χρειαζεται να φτιαξεις αντικειμενο.

Το αντικειμενο μπορεις να το περασεις και σαν παραμετρο. Παντως θα ειναι κατι που να εχει και ονομα δικο του μεσα τη δικη σου κλαση για να μπορεις να αναφερεσαι σε αυτο.

 

Η ειδικη περιπτωση που τα φτιαχνουμε ολα public και static θυμιζει ουσιαστικα τον διαδικασιακο προγραμματισμο οπου χρησιμοποιουμε οτι συναρτηση θελουμε οπου θελουμε. Ο πειρασμος να το κανεις αυτο στην αρχη ειναι πολυ μεγαλος αλλα μην το κανεις γιατι δεν θα μαθεις ποτε σου ετσι object oriented programming.

 

Και το παραδειγμα

>
public class Class1 {
   
   public static void main(String[] args) {
   
       Class2 objClass2 = new Class2();        
       int ValueFromOtherClass = objClass2.getValue2(); 
       System.out.println(ValueFromOtherClass);
   }
}


public class Class2 {

   private int value2 = 20;
   
   public int getValue2() {
       return value2;
   }
   
   public Class2() {
   }
}

 

Βαζεις την καθε κλαση σε ξεχωριστο .java αρχειο με το ονομα της κλασης (τα κεφαλαια παιζουν ρολο). Ανοιγεις γραμμη εντολων στο σημειο που βρισκονται οι 2 κλασεις

 

javac Class1.java

 

Java Class1

 

2) Εμενα μου αρεσει το JDeveloper. Δωρεαν, το κατεβαζεις απο την oracle. To ιδιο ειναι γραμμενο σε java, οποτε λιγο αργο αλλα πολυ δυνατο με καλο εργαλειο για αναπτυξη swing GUI. Παρε την εκδοση των 170MB χωρις ADF και JDK.

 

3) http://java.sun.com/docs/books/tutorial/

Και πιο συγκεκριμενα http://java.sun.com/docs/books/tutorial/java/nutsandbolts/variables.html

 

Αν το διαβασεις μεχρι τελους πιστευω θα καταλαβεις. Σε γενικες γραμμες ειναι μεταβλητες που παιρνουν 2 τιμες μονο. true / false. Χρησιμοποιουνται πολυ σε if statements και loops

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το Eclipse και το NetBeans είναι από τα "κλασσικά" IDE της Java. Από εκεί και πέρα αν μπορείς να διαθέσεις κάποια χρήματα μπορείς να δοκιμάσεις και το IntelliJ.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μήν ξεχνάμε και το eclipse Που είναι και open source;)

Είναι λίγο αργό κ αυτό (σε java και αυτό), αλλά το θετικό είναι οτι έχει αρκετα κ ωραία plug-ins

http://www.eclipse.org/

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
×
×
  • Δημιουργία νέου...