Προς το περιεχόμενο

Έχω ένα έξτρα τροφοδοτικό 650W.. Αξίζει να το βάλω??


Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το μηχάνημα μου έχει πάνω τα εξής:

2 σκληρούς IDE 80GB,

1 SATA σκληρό 500άρι πάνω σε PCI SATA controller,

1 εξωτερικό σκληρό usb 320άρι,

1 κάρτα γραφικών 5200FX 128MB,

3χ256ΜΒ μνήμη,

1 DVD-ROM,

1 DVD-RW,

1 floppy drive

1 Firewire pci controller (αν και δεν χρησιμοποιείται ουσιαστικά απο κάποια συσκευή),

1 usb pci controller,

1 εξτρά ανεμιστηράκι

 

και αυτή τη στιγμή φοράει ένα 300άρι τροφοδοτικό (όχι επώνυμο). Έχω στα χέρια μου κι ένα 650άρι q-tec τροφοδοτικό και σκέφτομαι αν αξίζει να το περάσω.

 

Πρώτον, αν είναι απαραίτητο λόγω των συσκευών που έχω συνδεδεμένες πάνω.. Η μόνη κάπως παράξενη συμπεριφορά που έχω παρατηρήσει (δεν ξέρω αν έχει σχέση με το τροφοδοτικό), είναι ότι πήγα να γράψω σε επανεγράψιμο DVD και μου έκαψε 2 δισκάκια, βγάζοντας ένα μήνυμα "power calibration error" στο Nero. Ένα google-ρισμα στο μήνυμα με παρέπεμψε σε πιθανή βλάβη του αντιγραφικό ή defective media. Το θέμα είναι ότι έγραψα αρκετά άλλα DVD (όχι επανεγράψιμα) και CD, χωρίς πρόβλημα.

 

Δεύτερον αν θα μου καίει πολύ περισσότερο ρεύμα, βλέπω να έχει και δεύτερο ανεμηστηράκι πάνω στο τροφοδοτικό. Την έχω πατήσει με πολύ μεγάλο λογαριασμό της ΔΕΗ επειδή έκαιγε νύχτα-μέρα το μηχάνημα.

 

Και τρίτον, έχω κάποιες αμφιβολίες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τροφοδοτικό. Και εξηγούμαι: Επί ένα χρόνο δούλευε σε άλλο μηχάνημα, έναν Athlon, ο οποίος μετά απο λίγο καιρό άρχισε να ανοίγει όποτε ήθελε(για την ακρίβεια όταν το άνοιγα το πρωί μετά απο ένα ολόκληρο βράδυ κλειστό άνοιγε για κάποια δευτερόλεπτα και έσβηνε), και κάποιες φορές να σβήνει κιόλας όποτε ήθελε. Επειδή τότε το έψαξα, οι περισσότεροι μου είπαν ότι είναι θέμα τροφοδοτικού. Το αντικατέστησα λοιπόν με ένα άλλο που είχα πρόχειρο, αλλά το πρόβλημα παρέμεινε. Τώρα αυτό λογικά σημαίνει ότι δεν είχε βλάβη το τροφοδοτικό, αλλά κάτι άλλο σε εκείνο τον υπολογιστή. Υπάρχει περίπτωση όμως να συμβαίνει κάτι άλλο? Πχ να είχε μεν βλάβη το psu που να προκάλεσε βλάβη σε άλλο τμήμα του hardware? Μπορώ με κάποιο τρόπο να το τσεκάρω πριν το βάλω στο μηχάνημα που έχω εδώ??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μηχάνημα μου έχει πάνω τα εξής:

 

φίλε μου το οτι 8α βάλεις 650 WATT τροφοδοτικο δεν προϋπο8έτει και την πλήρη κατανάλωση των!

 

κατα τα άλλα, και γιατι δεν το χρησιμοποιείς? αφού δουλευει το ήδη υπάρχον και έχεις αμφιβολίες, βγάλτο τώρα που δουλευει σωστα (εμένα έτσι μου φαίνεται, εσυ έχεις την υποψία;)) και κράτησέ το για backup χρήση ;)

 

Ο λογαριασμό της ΔΕΗ, 8α το φωνάζω και 8α το λέω ΔΕΝ μεγαλώνει απο τους ανοιχτούς υπολογιστές! Πιο πι8ανό είναι να είχες ξεχάσει τον 8ερμοσίφωνα αναμμένο ή καμια εξωτερική λάμπα του μπαλκονιού σου παρά ότι φταίει το πι-σι σου!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βάλε το 650άρι στον υπολογιστή σου. Θα δουλεύει πιο άνετα από το 300άρι και ίσως και πιο αθόρυβα. 300watt για τέτοιο υπολογιστή είναι μεν επαρκή, αλλά με το 650άρι δεν θα έχεις μεγαλύτερη κατανάλωση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προς θεού μην βάλεις Q-TEC.Πάρε ένα επώνυμο της προκοπής.ΑΞΙΖΕΙ να δώσεις κάνα κατοστάρι κ να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.Etasis,Seasonic,Thermaltake(μονο απο την σειρά TOUGHPOWER),Heroichi,Enermax.Θα με θυμηθείς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για εμένα πάρε πρώτα από όλα ένα καλό ups. Οι τάσεις παίζουν, τα μηχανήματα σήμερα είναι ευαίσθητα στις τάσεις και την καλύτερη για εμένα προστασία στην παρέχει ένα καλό ups. Επίσης καλό είναι σε ένα τέτοιο σύστημα σαν το δικό σου να έχεις το 650άρι τροφοδοτικό. Το έχεις φορτωμένο το σύστημα και δε θα χάσεις αν βάλεις ένα καλό τροφοδοτικό με περισσότερα watt πιστεύω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...