Προς το περιεχόμενο

Οδηγός φλασαρίσματος Benq για αρχάριους


panos_sxh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπον φλασαρα την Elite μου επιτυχως χθες! Ηταν η πρωτη φορα που επιχειρω το εγχειρημα οποτε παραθετω το πως για αλλα επιδοξα μαστορια. Yπενθυμιζω οτι Benq drive εχουν πλεον ολες οι Elite και οι Premium με το HDMI. Δε το βαζω στο XBOX HACKING GUIDE v2 γιατι το topic εχει γινει χαοτικο (για να μη πω μπ*υρδελο) με πολλα ασχετα posts.

 

-Αγορασα μια καρτα SATA VIA 6421 απο το γαλλικο Amazon , το link στο αγγλικο: http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/B000MR7SNS/shopzilcouk-computer-software-21/ref=nosim

 

-Ανοιξα το κουτι ακολουθωντας αυτο το guide: http://www.llamma.com/xbox360/repair/Xbox-360-Disassembly.htm. Χρειαστηκα 2 μικρα ισια κατσαβιδια και ενα TOrx με μυτη 10αρα. Moυ πηρε καμμια ωρα. Αν δε σας καθετε δειξτε υπομονη κι επιμονη για να μη σπασετε κανα clip-ακι.

 

-Συνεδεσα το Benq στη καρτα που ειχα βαλει στο παλιο PC μου (motherboard Intel AL440LX). Τα Windoze την ειχαν δει αλλα οταν boot-αρα απο το floppy το dosflash δεν εβλεπε το drive. Εφερε απο το σπιτι ενας κολλητος (ΤΗΑΝΧ ΜΑΝ ΝΙΚΟΣ!) ενα επισης παλιο PC , αλλα πιο στιβαρο (ena Compaq Workstation δεκαετιας) κι επαιξε.

 

-Για το φλασαρισμα ακολουθησα αυτες τις οδηγιες: http://cvirtuoso.wordpress.com/2007/10/31/how-to-mod-xbox-360-with-benq-drives-w-via-chipset, μονο που αντι να τρεξω το dosflash με arguments, το ετρεξα σκετο σε interactive mode και οταν ειδε το drive, το επελεξα απο τη λιστα. Eτσι δεν ειναι αναγκη να σπαζοκεφαλιαζεις με τις δεκαεξαδικες διευθυνσεις των θυρων της καρτας SATA. Επισης δεν ετρεξα το firmtool αλλα το Make iXtreme firmware.cmd που υπαρχει μεσα στο directory (και το οποιο τρεχει με τη σειρα του το firmtool).

 

-Το bootable floppy το εφτιαξα με Win98.

 

-Τα αρχεια τα κατεβασα με FTP απο το distribution.xbins.org, ακολουθωντας τις οδηγιες απο το http://www.xbox-scene.com/articles/xbins.php.

 

-Εβαλα το BenQ iXtremev1.1.

 

-ΤΟ πρωτο φλασαρισμα ηταν ανεπιτυχες. Ηταν με το 12x firmware και εκ των υστερων καταλαβα οτι το fw δε δημιουργηθηκε καλα επειδη δε μου εβγαλε μυνημα με το CD Key του drive. Oταν πηγα να βαλω ενα αυθεντικο παιχνιδι με το τζουφιο fw, μου εβγαλε ενα απολαυστικο μυνημα του στυλ "βαλτε το DVD σε ενα XBOX 360"!

 

-Ξαναπερασα το original firmware (καντε οπωσδηποτε πολλες κοπιες) και αφου υσυχασα ξαναεφτιαξα fw αλλα 8χ αυτη τη φορα, το οποιο και επαιξε jet.

 

Παρατηρησεις:

=============

-Καντε τη δουλεια εχοντας αρκετες ωρες μπροστα σας (καλυτερα μια ολοκληρη μερα), γιατι δε θελει βιασυνη.

 

-Ακολουθηστε τις οδηγιες του dosflash. Για να δει το Benq, αφου bootαρετε απο το floppy αναψτε τη κονσολα, οταν το dosflash σας ρωτησει και αφου πατησετε Y, σβηστε τη για 2 δευτερολεπτα και ξαναναψτε την. Μπορει να σας ταλαιπωρησει λιγο αλλα τελικα θα το δει. Αν εχετε κι αλλα CD/DVD drives συνδεδεμενα στο PC σας καλυτερα να τα ξεσυνδεσετε (τραβηξτε απλα τη τροφοδοσια) σ'αυτη τη φαση γιατι θα τα κανει poll και θα σας σπασει τα νευρα.

 

-Καντε πολλες κοπιες του original firmware σε περιπτωση που χρειαστει να γυρισετε πισω.

 

-Καλου-κακου πριν γραψετε το σπασμενο fw καντε ενα erase πρωτα. Πολλοι στο internet γραφουν οτι τους βγαζει λαθη αν δε το κανουν.

 

-Αν δε σας βλεπει το drive το dosflash, δοκιμαστε αλλη θυρα της SATA καρτας.

 

-Οι θυρες της SATA ειναι πολυ ευθραυστες. Σε μια φαση σηκωσα τη κονσολα απροσεχτα ενω ηταν ακομα συνδεδεμενο το καλωδιο και η μια θυρα ψιλογ*μηθηκε.

 

-Αν εχει ενσωματωμενο SATA controller το motherboard ενδεχεται να χρειαζεται να το απενεργοποιησετε απο το BIOS.

 

-Οταν φτιαξετε το fw και σας βγαλει μυνημα επιτυχιας με το DRIVE KEY, σωστε το καπου.

 

Αυτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν δοκιμασα αλλα η 8x εκδοση που εβαλα δεν υποστηριζει μη-stealth:

 

<<<Features

-----------------

 

(v1.1) Extra compatability for some DVD movies

(v1.0) Defeats all current Xbox Live detection attempts

(v1.0) Boots ONLY Stealth Xtreme Xbox 360 backups

(v1.0) Boots ONLY Stealth Xtreme Xbox 1 backups

(v1.0) Boots all Xbox 360 originals

(v1.0) Boots all compatible Xbox 1 originals on Xbox 360

 

Use on Xbox Live at own risk.>>>

 

Μεσα στο archive που κατεβασα (BenQ iXtremev1.1MultiSpeed_updated_firmtool.rar) υπαρχει κι ενα directory "Non Stealth". Το Readme του αναφερει <<<Boots Stealth and Non-Stealh Xtreme backups - will be detectable and banned on Live if using non-stealth backups!>>>

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...