Προς το περιεχόμενο

XML και Ελληνικά


globc25

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε παιδιά φτιάχνω ένα menu στο flash 5, του οποίου η ιεράρχηση όπως και οι υπόλοιπες ιδιότητες (summenu items κτλ) καθορίζονται από ένα αρχείο .xml. Επειδή δεν έχω ασχοληθεί ξανά με την προκείμενη γλώσσα θα ήθελα αν είναι δυνατόν την βοήθεια σας. Το listing είναι το παρακάτω:

<TREE mainTextColor="#0000ff" subTextColor="#666666" lineWidth="150" fadeTime="300" main_y_space="4" sub_y_space="2" sub_x_space="10">

<NAVS>

<NAV>

<MAIN>

<TEXT>Αντικείμενο 1</TEXT>

</MAIN>

<SUBS>

<SUB URL="http://www.link1.com" target="_blank">

<TEXT>Υποαντικείμενο 1</TEXT>

</SUB>

<SUB URL="http://www.link2.com/" target="_blank">

<TEXT>Υποαντικείμενο 2</TEXT>

</SUB>

</SUBS>

</NAV>

<NAV>

</TREE>

 

Το αποτέλεσμα είναι να λειτουργεί το menu κανονικά αλλά να μην φαίνονται οι χαρακτήρες που είναι στα Ελληνικά. Πήγα μέσα στο flash και σε όλα τα settings που αφορούν τα συγκεκριμένο extension όρισα σαν font Arial Greek. To αποτέλεσμα παρέμεινε το ίδιο οπότε φαντάζομαι είναι θέμα της xml. Αν γνωρίζει κανείς πως μπορώ να το διορθώσω θα του ήμουν υπόχρεος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκιμασαι το εξης!

 

" <?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?> "

ή iso-8859-7

 

δεν ξερω αν θα παιξει ,δεν εχω ιδεα απο flash!.. αλλα ειχα παρομοια προβληματα σε xml με αλλη πλατοφορμα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χεχεχ ναι μαλλον...εχω ειδα προβληματα με καποιους Java xml parser οποτε χρησιμοποιουσα τα ISO( βλεπε η Java ειναι Unicode ) για να καταλαβει ο parser τα values σε διαφορα attributes που ηταν ελληνικά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ ρε παιδιά. Να κάνω και μία άλλη ερώτηση μίας και ξέρετε. Συγχωρέστε με αν σας ενοχλώ αλλά όταν μπλέκεις με πράγματα που δεν τα ξέρεις και το πιθανότερο είναι να τα χρειαστείς πολύ λίγες φορές στην δουλειά σου, κολλάς. Μήπως υπάρχει κάποια εντολή η οποία να σου δίνει την δυνατότητα να εκτελείς (ή να ανοίγεις) κάποιο αρχείο (ένα .doc ή ένα .txt ή ακόμα ένα .exe). Π.χ. στην VC++ παίζει η WinExec. Μήπως υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην περίπτωση της xml. Ρωτάω γιατί στο συγκεκριμένο extension του flash δεν μπορώ να δώσω κάποια action, δεδομένου ότι όλο το κόλπο καθοδηγείται από το xml σκριπτάκι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε μου η xml ειναι μια mark up Γλωσσα ...δεν εχει τετοια υφή και λειτουργιες...η xml Μπορει να περιγραψει τισ ιδιοτητες της πληροφοριας.δεν μπορεις να αναπλασεις αλγοριημικες εννοιες μαζι της..οπως θα εκανες σε μια sctipting γλωσσα προγραμματισμου οπως η Javascript h VBscript..Το Flash χρησιμοποιει την xml Για να περιγραψει ενα μενου , ενα δενδρο .ολα τα αχαρακτηριστικα του μενου αφτου ειναι Nodes sto xml σου..τα λεγομομενα meta - data .Αυτο που θες να κανεις πρεπει να δεις ..μεσω του flash ..τροπους για να τοπεριγραψεις...μπορει να ειναι καποιο Node στο δενδερο του χml οπου εκει απλα να του λες ποια συγκεκριμενη ρουτινα να εκτελεστεί!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά σας ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις σας. Φίλε apoc ήσουν ιδιαίτερα κατατοπιστικός. Το πρόβλημα μου λύθηκε χρησιμοποιώντας διαφορετικό δρόμο (εντελώς flashιαρικό)! Να σας πω τα ψιλοπήρα γιατί η λύση της XML ήταν πολύ πιο εντυπωσιακή σαν αποτέλεσμα. Ελπίζω να έχω χρόνο στο μέλλον να μπορέσω να ασχολήθω μιας και ήταν πραγματικά η πρώτη μου επαφή με αυτή τη γλώσσα. Σας ευχαριστώ όλους για τις διευκρινίσεις σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...