Προς το περιεχόμενο

Format σε Raid0


craig8

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά.

Μια ερωτηση για όποιον γνωρίζει. Εχω 2 σκληρους 120GB εκαστος σε raid0. Τους έχω χωρίσει σε 3 partitions. Θέλω να κάνω format μόνο στο partition του λειτουργικού (60GB) ώστε να το ξαναεγκαταστήσω.

Μπορώ να το κάνω και πώς? χωρίς να πειραχτούν τα υπόλοιπα partitions?

Υπενθυμίζω οτι είναι σε διάταξη raid0

Κινδυνεύω να χάσω αρχεία στα υπόλοιπα partitions?

Πρέπει να ξανακάνω εγκατασταση raid?

 

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα windows δεν θα ξαναπεράσεις μετά το format? Aν ναι, βάλε το cd των windows, αναψε το pc και ρύθμισέ το απο το βιος να bootαρει απο το cd.Αφου βγει η μπλε οθονη της εγκατάστασης, πάτα f6 για να βάλεις όταν σου ζητηθεί τη δισκέτα με τους drivers του sata controller της μητρικης(βρίσκονται στο cd της μητρικής σου / αλλιως θα σου πει οτι δεν βρήκε δίσκους / στα vista ισως σου βρει κατευθείαν τους δίσκους και να μην χρειαστει να πατήσεις f6).

Οταν σου βρει τους δίσκους (θα σου εμφανίσει τα partition των δίσκων , όχι τους κανονικούς δίσκους) και σε ρωτήσει που θέλεις να εγκαταστήσει τα windows, θα πατήσεις να διαγραφεί το partition που έχεις ήδη τα windows και μετά θα το ξαναδημιουργήσεις και θα πεις εκει να εγκατασταθούν τα windows, και θα σε ρωτήσει αν θέλεις να το διαμορφώσεις και θα πεις ναι και θα πεις αν θες γρήγορο ή αργο και αφού το κάνει θα συνεχίσει την εγκατάσταση και όλα οκ.

Τα δεδομένα των αλλων partition θα μείνουν όπως ήταν.(εκτός και αν σβήσεις λάθος παρτιτιον το οποιο πρέπει να το προσπαθήσεις πολύ καθώς θα λέει και τα ονόματα των παρτιτιον πριν τα σβήσεις οπότε το να μπερδευτεις είναι λίγο δύσκολο και αν το καταφέρεις καλά να πάθεις καθώς θα είσαι άξιος της μοίρας σου)

Oxi ξανα εγκατάσταση του raid δεν θα χρειαστει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Εγώ θέλω να ρωτήσω αν χωρίζοντας σε 2 η 3 partition 2 σκληρούς σε RAID 0 (όπως δηλαφή έκανες)αν τελικά τα partition αυτά επωφελούνται απο την ταχύτητα που προσφέρει το RAID.

 

Εγώ π.χ. έχω 2 sata 250 wd.Συμφέρει να τους βάλω σε RAID 0 και να κάνω μετά 3 partition

(2 για λειτουργικά και ένα για data)?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εννοείται φίλε μου, αλλιώς δεν υπήρχε λόγος να κάνουμε παρτιτιον σε ραιδ-0. Σκέψου τους 2 σκληρούς σαν 2τράπουλες , μία στο κάθε χέρι και κάνεις το κολπο και τις ενώνεις με ενναλάξ τα φύλλα ένα απο κάθε τράπουλα. Δηλαδή στην νέα τράπουλα που δημιουργήσαμε τα φύλλα 1,3,5,7,κλπ είναι τα φύλλα τις πρώτης τράπουλας και τα ελέγχει δηλαδή ο πρώτος δίσκος και τα φύλλα 2,4,6,8,κλπ είναι φύλλα της 2ης τράπουλας και τα ελέγχει ο 2ος δίσκος.

Τώρα φαντάσου τη νέα τράπουλα να την κόβουμε σε 2,3 κλπ μέρη όσα και τα παρτιτιον που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Το καθένα απο τα κομμάτια αυτά θα περιέχει ενναλλάξ φύλλα από την πρώτη και τη 2η τραπουλα (δίσκους) άρα θα εκμεταλλεύεται και την ταχύτητα των 2 δίσκων σε ραιδ-0.

(ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ, είναι λίγο ελλεινη η παρομοιωση πάντως)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...