Προς το περιεχόμενο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

vjshadow

Πρόβλημα με firefox και mail

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όπως γνωρίζετε αν πατήσουμε πάνω σε ένα λινκ που παραπέμπει σε μειλ, ανοίγει κάποιο πρόγραμμα όπως το outlook, thunderbird κτλ. Εγώ έχω την έκδοση 2,0,0,9 του firefox αλλά έχει πειραχτεί κάτι και δεν έχει κάποια σύνδεση με το "mailto". Πιο συγκεκριμένα σβήστηκε το network.protocol-handler.app-mailto. Το πρόσθεσα εγώ αλλά δεν ξέρω ποια τιμή να βάλω για να μπορεί να ανοίγει το Outlook. Έχει κανείς καμμιά ιδέα;

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://kb.mozillazine.org/Problematic_extensions

 

Είχες Google Toolbar; Η σελίδα αυτή περιγράφει μια λύση:

 

Problem

 

"Send with GMail" option overrides default mail client. If the Google Toolbar is uninstalled, mail links may stop working in Firefox.

 

Workaround

 

If still installed, UNcheck "Send with GMail" in Google Toolbar Options. If uninstalled, go to about:config in Firefox, find the preference network.protocol-handler.external.mailto and reset to "true" (double-click will toggle).

 

Στα ελληνικά

 

Αν το Google Toolbar είναι ακόμα εγκατεστημένο, ΑΠΟεπιλέγουμε το Send with Gmail στις επιλογές του.

 

Αν δεν είναι πια εγκατεστημένο, γράφουμε about:config στη γραμμή διευθύνσεων, χτυπάμε Enter, βρίσκουμε την προτίμηση network.protocol-handler.external.mailto (γράφοντας external.mailto στο φίλτρο) και κάνουμε πάνω της διπλό κλικ για να αλλάξει η τιμή σε true.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ κατά αρχάς για την βοήθεια, αλλά...

Δεν έχω, ούτε είχα google toolbar. Αυτή η προτίμηση που λες υπάρχει και είναι ήδη true. Δεν υπήρχε αυτή που αναφέρω παραπάνω και την πρόσθεσα εγώ, αλλά δεν ξέρω τι τιμή να βάλω. Από πρόσθετα έχω το get mail, το οποίο και αυτό δεν δουλεύει φυσικά.

 

Τώρα παρατήρησα ότι το πρόβλημα εμφανίζεται και με ΙΕ7

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άρα πρέπει να φταίει κάτι στο σύστημα.

 

Άμα δώσεις mailto:[email protected] και Enter από το Έναρξη, Εκτέλεση, ανοίγει κανένα πρόγραμμα; Αν όχι, σημαίνει ότι το πρωτόκολλο mailto έχει μείνει ορφανό.

 

Δεν μου έχει τύχει ποτέ αυτό... :-|

 

Εδώ έχει κάτι αρχειάκια REG για να επαναφέρεις το Outlook Express: (Τους κάνεις διπλό κλικ για να εισαχθεί στο μητρώο ό,τι έχουν μέσα.)

 

http://www.kellys-korner-xp.com/xp_oe.htm

 

Ή μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις εξαγωγή το σχετικό κομμάτι (HKEY_CLASSES_ROOT\mailto) από ένα μητρώο που είναι εντάξει, και μετά εισαγωγή στο μηχάνημα που έχει το πρόβλημα.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλλον έμεινε ορφανό όπως είπες κι εσύ! Έτσι, έκανα την αλλαγή που την σκεφτόμουν εδώ και καιρό αλλά βαριόμουν να την κάνω. Πέρασα σε Thunderbird, συνέδεσα και τα τέσσερα μέιλ μου και όλα λειτουργούν άψογα. πλέον!

Κάτι ακόμη... Γνωρίζουμε πως να συνδέσουμε το mycosmos με το Thunderbird. Δεν έψαξα καθόλου οπότε μην με βρίσετε πολύ!

Και πάλι ευχαριστώ Eusebius.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
×
×
  • Δημιουργία νέου...