Προς το περιεχόμενο

Τι πρεπει να προσεξω πριν αγορασω UPS.

Greator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα σε ολους!

Μετα τις πολυ συχνες διακοπες της ΔΕΗ αποφασισα να δρομολογησω την αγορα ενος UPS. Ειπα να ρωτησω λοιπον εδω που ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν συμφορουμιτες που κατεχουν πολυ περισσοτερες γνωσεις για το αντικειμενο.

Εχω μερικες βασικες ερωτησεις:

1.Πως μπορω να υπολογισω τι UPS χρειαζομαι(απο αποψη ισχυος)?Για την ακριβεια εχω πολλες συσκευες σε μια μπριζα (Desktop, Οθονη, λαπτοπ, ηχεια, ρουτερ, access point, εξωτερικους σκληρους, καρτες ηχου κ διαφορα περιφερειακα).

2. Το ups εχει απ'οτι ξερω συγκεκριμενο αριθμο υποδοχων, μπορω εγω να συνδεσω το UPS σε ενα πολυμπριζο κ οι υπολοιπες συσκευες να παιρνουν ρευμα εκτος ups?

3. Τα σημερινα ups κανουν θορυβο?Ειναι πολυ σημαντικο αυτο για τη δουλεια που κανω.

4. Τι μαρκες προτεινετε για αξιοπιστια κ αν θελετε προτεινετε κ συγκεκριμενα μοντελα.

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!

Δημοσ.

Ναι. Εγώ σύνδεσα το ups στην πρίζα αρχικά. Αγόρασα και ένα πολύμπριζο σταθεροποιητή της APC. Εκοψα την άκρη του και την μετέτρεψα σε αμερικάνικου τύπου πρίζα όπως έχει πίσω το ups. Οπότε σύνδεσα το πολύμπριζο πάνω στο ups και όλες τις συσκευές πάνω στο πολύμπριζο :) Αν διαθέτεις αρκετά χρήματα πάρε κάποιο APC απο 800VA και πάνω άμα θέλεις να κρατάει και λίγο παραπάνω. Επίσης και τα Mustek είναι πολύ καλά αλλά οι αρχικές τους μπαταρίες δεν λένε και πολλά. Σε 1 χρόνο άλλαξα μπαταρία εγώ :)

Δημοσ.
Ναι. Εγώ σύνδεσα το ups στην πρίζα αρχικά. Αγόρασα και ένα πολύμπριζο σταθεροποιητή της APC. Εκοψα την άκρη του και την μετέτρεψα σε αμερικάνικου τύπου πρίζα όπως έχει πίσω το ups. Οπότε σύνδεσα το πολύμπριζο πάνω στο ups και όλες τις συσκευές πάνω στο πολύμπριζο :) Αν διαθέτεις αρκετά χρήματα πάρε κάποιο APC απο 800VA και πάνω άμα θέλεις να κρατάει και λίγο παραπάνω. Επίσης και τα Mustek είναι πολύ καλά αλλά οι αρχικές τους μπαταρίες δεν λένε και πολλά. Σε 1 χρόνο άλλαξα μπαταρία εγώ :)

προφανως δεν διαβασες τo manual καμιας απο τις συσκευες που αγορασες

Δημοσ.

1.Ισχύς του UPS σε VA = Εγκατεστημένη ισχύς χ 1,7. (Εγκατεστημένη ισχύς = Τα Watt του τροφοδοτικου σου + τα Watt της οθόνης σου + τα Watt του εκτυπωτή σου + τα Watt του τροφοδοτικού σου + τα Watt όποιας άλλης συσκευής θέλεις).

4.APC ή MUSTEK

Δημοσ.
προφανως δεν διαβασες τo manual καμιας απο τις συσκευες που αγορασες

γιατί ρε μεγάλε ποτέ δεν είχα πρόβλημα έτσι :-)

Δημοσ.
γιατί ρε μεγάλε ποτέ δεν είχα πρόβλημα έτσι :-)

ναι αλλα τα manual τα διαβαζεις?

αν διαβασεις το manual του ups θα καταλαβεις τι εννοω για τη συνδεση πολυμπριζων ειδικα αυτων που εχουν και προστασια υπερτασης

το πολυμπριζο που εχεις δεν ειναι σταθεροποιητης τασης αλλα surge protector

Δημοσ.

Δηλαδή δημιουργεί πρόβλημα ?? Τι ακριβώς κάνει ? Το surge protector ειναι το παρακάτω.

PER.701167.jpg

Εμένα είναι απλό πολύμπριζο 6 θέσεων της APC. Δεν έχει τέτοιες υποδοχές. 6 θέσεις ρεύματος να συνδέσεις και το πιστολάκι για τα μαλλιά αν θες :)

Δημοσ.
το πιο απλο που μπορει να κανει ειναι οτι αν καει η ασφαλεια του πολυμπριζου απλα το ups σου δε θα μπορει να δωσει ρευμα

e3artatai apo ton palmo pou dinei ... sto imitono den exeis tetoio provlima

Δημοσ.
e3artatai apo ton palmo pou dinei ... sto imitono den exeis tetoio provlima

μα αν διακοπει η παροχη ρευματος απο το πολυπριζο για οποιονδηποτε λογο τι να το κανω το ημιτονο...να το χω να το λεω?

Δημοσ.

Ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις!

Θα μπορουσατε να μου πειτε κατι για το θεμα του θορυβου που ανεφερα κ τελικα αν θα μπορω να συνδεσω πανω τις συσκευες που ανεφερα(η ενα πολυμπριζο με τις συσκευες?)

Δημοσ.
Ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις!

Θα μπορουσατε να μου πειτε κατι για το θεμα του θορυβου που ανεφερα κ τελικα αν θα μπορω να συνδεσω πανω τις συσκευες που ανεφερα(η ενα πολυμπριζο με τις συσκευες?)

Κανεις παιδια?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...