Προς το περιεχόμενο

Raid 0+1 vs Raid 1+0


poscaman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα στην παρεα.

 

Λοιπον,εχω 4 500αρηδες SATA και θελω να τους κανω RAID.Συνολικα χρειαζομαι 1TB και οι αλλοι 2 να κανουν instant back-up.με ενδιαφερει οχι τοσο ο χωρος οσο η ασφαλεια των δεδομενων μου.

 

Ετσι κατεληξα στο RAID.ελα ομως που δεν μπορω να καταληξω στον τυπο!Ειμαι αναμεσα στο RAID 1+0 και στο RAID 0+1.εχω διαβασει αρκετα στο ιντερνετ για pros & cons,αλλα θελω μια γνωμη απο καποιον που το εχει κανει.

 

Ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έχω την εντύπωση ότι αυτό που θες να κάνεις είναι RAID10. Επ' ευκαιρίας, checkαρε όλο το link, ξεκινώντας από εδώ, μήπως δεις κάτι παραπάνω. Προσωπικά, το βρήκα πολύ χρήσιμο.

 

Σου προτείνω το RAID10 διότι έχω στα σκαριά μια παρόμοια κίνηση με 4*1TB δίσκους, οι δύο σε mirroring και οι δύο σε stripping, ακριβώς επειδή ψάχνω για ταχύτητα σε εγγραφή/ανάγνωση αλλά και instant back-up όπως το ονόμασες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χμ... ευχαριστω πολυ για το λινκ.ακρως κατατοπιστικο.το wikipedia με μπερδευε καπως!

 

επι του θεματος,βλεπω η μητρικη μου να υποστηριζει μονο raid 0+1,οποτε....χυλοπιτα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν έχεις ελεύθερη pci, γιατί δεν δοκιμάζεις έναν SATA-controller; Φυσικά, θα πρέπει να βρεις κάποιον που να υποστηρίζει αυτό που θες να κάνεις, οπότε δεν ξέρω για τι αξίας controller μιλάμε. Θα ψάξω και θα κάνω post links, αν βρω κάτι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...