Προς το περιεχόμενο

Ανεξάρτητες ταινιες - Festival.


therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημιουργω το θεμα αυτο για να προτεινει και να σχολιαζει κανεις ταινιες τετοιου τυπου οι οποιες θεωρω πλεον πωε ειναι μονοδρομος αν θελει να δει καποιος κατι ποιοτικο.

 

Απο εμπορικες τα εχουμε δει όλα.Δυσκολα βγαινει κατι που απευθυνεται σε μαζικο κοινο και εχει μεγαλη αξια.

 

Καταρχας επειδη διαδκτια δεν το εχω ψαξει,θα ηθελα να μου αναφερετε σελιδες που να αναφερουν νεα,κυκλοφοριες και θεματα γυρω απο festival και Independent movies.

 

Απο εκει και περα θα ηθελα σαφως τις προτασεις σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πολύ γενικά το θέτεις.

συνήθως το "εμπορικό" έχει αμερικάνικη προέλευση. κάθε βδομάδα όμως παίζονται μπόλικες μη-αμερικάνικες ταινίες στους κινηματογράφους. αν το ψάξεις λίγο κι έχεις όρεξη για διαφορετικά πράγματα θα βρεις κάμποσα. όχι πάντα καλά, αλλά πολύ λιγότερο τετριμμένα (συνήθως).

πχ τον προηγούμενο μήνα το τριανόν είχε αφιέρωμα στον Bela Tarr και έδειξε όλες τις ταινίες του.

αυτή την εποχή ο μικρόκοσμος έχει αφιέρωμα στο νέο ισπανικό σινεμά (αλλά αύριο τελειώνει). http://www.athinorama.gr/cinema/data/rooms/default.aspx?id=558

αν θες να το ζορίσεις ακόμα παραπάνω δοκίμασε κάποια απ'τις ειδικές προβολές που γράφει το αθηνόραμα. http://www.athinorama.gr/cinema/articles/default.aspx?i=1625&c=provoles

 

γενικά αν το ψάξεις βρίσκεις.

πχ το τελευταίο δίμηνο παίχτηκαν τα πολύ καλά du levende του roy andersson και eastern promises του cronenberg, τώρα παίζεται η cassandra του Woody Allen. και ακόμα περισσότερα που δεν έχω δει όπως το 4 μήνες, 3 βδομάδες, 2 μέρες, μια ταινία του Kim Ki Duk (ξεχνάω τον τίτλο), το persepolis κ.α.

 

Μέσα στο Δεκέμβριο θα βγει η καινούρια ταινία του εξαιρετικού Wong Kar Wai, το Mourning forest της Νaomi Kawase που πήρε το grand prize στις Κάννες (το Sharasojyu της ίδιας είναι διαμαντάκι οπότε περιμένω κάτι πολύ καλό).

 

γενικά το αθηνόραμα είναι καλή επιλογή για να ξεκινήσεις το ψάξιμο.

και για να κάνω και διαφήμιση, δες και στο site της υπογραφής μου, ίσως βρεις πράγματα που σ'ενδιαφέρουν.

 

 

edit: μια και το θυμήθηκα, λογικά κάποια στιγμή θα έρθει στην Ελλάδα και το τρομερό i'm a cyborg but that's ok του Chan-wook Park. είχα δει αφίσες της ταινίας στο αλφαβίλ αλλά δε θυμάμαι αν έλεγε ημερομηνία (πάντως το imdb δε λέει κάτι για διανομή στη χώρα μας:-()

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σινεμά απ όλο τον κόσμο κάθε Σάββατο τα μεσάνυχτα στην ΕΤ1 δείχνει ανεξάρτητες παραγωγές των τελευταίων ετών. Μερικές απ αυτές τις ταινίες είναι μικρά διαμαντάκια. Έτυχε και είδα την επιστροφή (2003) του Andrei Zvyagintsev πολύ σπουδαία ταινία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...