Προς το περιεχόμενο

Αποζημιωση απο ασφαλιστικη


Ammon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.Ειχα ενα τρακαρισμα και τωρα ηρθε η στιγμη να αποζημιωθω απο την ασφαλιστικη.Οι τυποι μου κοβουν παρανομως 20% απο το κοστος των ανταλακτικων λογω παλαιοτητας αλλα εγω θελω να ρωτησω κατι αλλο.Εγω πληρωσα για τα ανταλλακτικα ας πουμε 100 δραχμες και ΦΠΑ 19 δραχμες.Αυτοι οι απατεωνες θα πληρωσουν σε μενα 119-20%=95,2 δραχμες αλλα εφοσον κρατανε τα τιμολογια αυτοι θα φαινεται οτι μου πληρωσαν 119 δηλαδη οτι και το Φπα που πληρωσαν ειναι 19 δραχμες δηλαδη το 19% πανω στο 100 και οχι πανω στο 80 που θα ηταν και το σωστο.Δηλαδη οταν θα πανε να αποδοσουν φπα θα φαινεται οτι εχουν δωσει 19 δραχμεσ ενω θα εχουν δωσει 15,2.Αυτο συνιστα φοροδιαφυγη ή κανω καποιο λαθος?Δικαιουμαι να τους ζητησω την διαφορα αυτη του ΦΠΑ αφου στο φιναλε εγω την πληρωσα και απο εμενα πρεπει να εκπεσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν έχεις νομική προστασία ζήτα από την ασφαλιστική σου να διεκδικήσετε δικαστικά όλο το ποσόν. Να ξέρεις ότι η παλαιότητα δεν προβλέπεται από τον νόμο, και στο 99% των περιπτώσεων τα δικαστήρια επιδικάζουν όλο το ποσόν στον ενάγοντα (δηλ σε εσένα). Αν δεν συμφωνήσουν απείλησε ότι θα αλλάξεις ασφαλιστική. Σε εμένα το δεύτερο έπιασε. Απείλησα ότι θα εγώ και 1 συγγενής μου θα αλλάξουμε ασφαλιστική την επόμενη κιόλας μέρα (4 αυτοκίνητα) και αμέσως από 25% παλαιότητα το έκαναν 5%.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω κολλαω στο ΦΠΑ γιατι εφοσον κρατανε αυτοι τα τιμολογια εγω πως θα μπορεσω να βαλω στην δηλωση μου το ποσο που πληρωσα απο την τσεπη μου.Δεν πρεπει να μου δωσουν καποιο χαρτι σαν αποδειξη που να φαινεται οτι αυτοι πληρωσαν το 80% και εγω το αλλο 20%.Γιατι το Φπα που πληρωσα και αντιστοιχει στο 20% ειναι περιπου 100 ευρω, γιατι να τους το αφησω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χμμμ. Θα πρέπει να ρωτήσεις κάποιον φοροτεχνικό, ή στην εφορία σου. Λογικά πρέπει να σου δόσουν ένα είδος απόδειξης της μορφής: τόσα πλήρωσε ο πελάτης για επισκευή, τόσα έλαβε από εμάς ως αποζημίωση, άρα η διαφορά είναι τόση.

 

Να σου πω την αλήθεια δεν μου έχει τύχει ποτέ, αν μπορεί κάποιο άλλο μέλος πιο ενημερωμένο να σου απαντήσει, μην σε πάρω και στο λαιμό μου.

 

Μπορείς πάντα με λίγο ''ευγενικό'' τσαμπουκά, όπως είπα παραπάνω να μειώσεις το ποσό της παλαιότητας και μετά να μην σε νοιάζει αν θα φαίνεται ή όχι η διαφορά. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...