Προς το περιεχόμενο

Δημιουργία δικτύου απο αρχάριο


Casper28

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας..Θέλω κάποιος αν μπορεί να μου δώσει οδηγίες πώς μπορώ να δημιουργήσω ένα οικιακό δίκτυο ασύρματα μεταξύ δύο φορητών υπολογιστών ώστε να γίνεται κοινή χρήση εκτυπωτών, αρχείων και ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ και διαμοιρασμός ίντερνετ σύνδεσης ( το ρούτερ είναι ενσύρματο με ethernet). Στον έναν υπολογιστή το λειτουργικό είναι windows vista home premium και στον άλλον windows Xp. Σας ευχαριστώ πολύ :-) :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To ρούτερ μου έχει 1 θύρα ethernet και 1 usb..Δε με καίει το θέμα ίντερνετ τόσο πολύ,γιατί έχω και ένα modem adsl και έτσι,όταν δεν είμαι συνδεδεμένη απο τον ένα υπολογιστή,χρησιμοποιείται ο άλλος.Η δημιουργία δικτύου με απασχολεί,καθώς μεσολαβούν τοίχοι δωματίων και κάπου 6 ή 7 μέτρα,και είναι κάπως δύσκολο να τρέχει ένα καλώδιο μέσα στο σπίτι για κοινή χρήση εφαρμογών ή αρχείων και εκτυπωτή :-(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μαλλον η πιο απλη λυση θα ηταν να παρεις εναν ασυρματο ρουτερ να αντικαταστησεις αυτον που εχεις και μια ασυρματη καρτα ethernet για τον υπολογιστη που ειναι μακρια απο το ρουτερ. Ο νεος ρουτερ θα εχει και μια τουλαχιστον ενσυρματη ethernet για να συνδεσεις τον ενα υπολογιστη. Ο αλλος θα συνδεεται ασυρματα. Σε εναλλακτικη περιπτωση θα επρεπε να παρεις ασυρματες καρτες και για τους 2, οποτε δεν θα γλυτωνες πολλα λεφτα. Ασε που θα εχεις ευκολα και μονιμη συνδεση τοπικου δικτυου και ιντερνετ και για τους 2.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1η λύση

Ο πιο οικονομικός τρόπος είναι αν συνδέσεις μεταξύ τους ασύρματα τα 2 laptop (φτιάχνεις και στους 2 ένα νέο ασύρματο δίκτυο δίνοντας το ίδιο SSID και επιλέγεις ad-hoc δύνδεση αφού δεν χρησιμοποιείς κάποιο access point).

Στην συνέχεια συνδέεσαι με το ένα στο ίντερνετ και ενεγροποιείς το internet connection sharing.

Ψάξε στο google για λεπτομέρειες.

 

2η λύση

Αγοράζεις ένα switch με περίπου 15-20? και 2 καλώδια δικτύου (από 5? το ένα). Συνδέεις το switch στο modem και έχουν και οι 2 ίντερνετ. Αν το modem σου δεν έχει ενσωματωμένο route θα πρέπει να ρυθμίσεις το IP χειροκίνητα. Για να δεις τις ρυθμίσεις κοίτα σε αυτόν που συνδέεται αυτόματα με ethernet τι ρυθμίσεις παίρνει, και στον άλλο αύξησε το τελευταίο νούμερο του IP κατά 1.

3η λύση

Αγόρασε ένα ασύρματο modem-router. Κοστίζει από 60? και πάνω (μεταχειρισμένο βρίσκεις και πιο οικονομικό), και θα μπορείς να κάνεις την δουλειά που θες ασύρματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...