Uberalles_gr Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Καλησπέρα σας.. Θέλω να ασχοληθώ με php και mysql... Έτσι ξεκίνησα να διαβάζω κάτι μέσα από το inernet και έλεγε να γράψω το παρακάτω κείμενο <HTML> <HEAD> <TITLE> Η Σημερινή Ημερομηνία </TITLE> </HEAD> <BODY> <P> Η σημερινή ημερομηνία, σύμφωνα με τον Web server, είναι : <?php echo( date("l, F dS Y.") ); ?> </BODY> </HTML> Το έκανα με το Notepad και το έκανα save. Όταν μετά το άνοιξα μέσα από το internet μου έβγαλε το εξής : ? s?µe???? ?µe??µ;;;a, s?µf??a µe t?? Web server, e??a? : Δηλαδή και τα βγάζει στα κινέζικα αλλά και πάλι δεν έβγαλε την ημερομηνία.. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος ??? Συγγνώμη για το μεγάλο μου post !!!
CyberCr33p Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Για να δουλεψει πρέπει το αρχείο να έχει κατάληξη .php Επίσης πρόσθεσε την παρακάτω γραμμή ανάμεσα στο head: > <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
alex2005 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Να ρωτήσω αν έχεις εγκαταστήσει κάποιον server?πχ Apache? Και επίσης πως προσπάθησες να τρέξεις το αρχείο. Γιατί αν το άνοιξες απλά με έναν browser και server να έχεις εγκαταστήσει δεν πρόκειται να δουλέψει. Το πρόβλημα των Κινέζικων πάντως στο έλυσε ο φίλος πάνω. Αν και εναλλακτικά θα μπορούσες να βάλεις την Ελληνική ISO-8859-7 κωδικοποίηση αντί για UTF-8
cyb3rt0l1s Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2007 Αν θες κάτι σε γρήγορο και εύκολο για server υπάρχει αυτό.. http://www.wampserver.com/en/ Βάζεις το αρχείο στο φάκελο www, πληκτρολογείς στον browser σου http://localhost και επιλέγεις το αρχείο .php που θέλεις. Επίσης το συγκεκριμένο υποστηρίζει και mysql.
elenanta Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2007 Τοιδιο ακριβως παράδειγμα εχω κάνει και εγω και μου το έτρεξε κανονικά.Εγώ έχω κάνει εγκατάσταση τον apache και το έκανα με το Edit plus. Αποθέκευσε το με επέκταση .php στο φάκελο που πρέπει π.χ.για τον apache είναι το htdocs. Μετά στον browser σου http://localhost/το όνομα του αρχείου σου με επέκταση .php
Uberalles_gr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2007 Οκ το έκανα και όλα μια χαρά.. Αλλά πάλι μου βγάζει κινέζικα.. Γενικά ότι ελληνικό υπάρχει στον υπολογιστή μου τα βγάζει κινέζικα.. Π.χ. τα τραγούδια στο Windows Media Player...
Tipos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2007 Άνοιξε το php.ini βρες την γραμμή ; PHP's built-in default is text/html και πρόσθεσε στην επόμενη γραμμή το default_charset = "iso-8859-7" Επανεκκίνηση και είσαι Ο.Κ.
alex2005 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2007 Αν τα πάντα στα βγάζει Κινέζικα σε όλα τα προγράμματα τότε κάνε: Έναρξη->Πίνακας Ελέγχου->Τοπικές Ρυθμίσεις->Για προχωρημένους->Γλώσσα για μη Unicode προγράμματα και επέλεξε Ελληνικά. Αυτή η διαδικασία είναι για XP δεν ξέρω για Vista ποια είναι αλλά υποθέτω παρόμοια
Uberalles_gr Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Αν τα πάντα στα βγάζει Κινέζικα σε όλα τα προγράμματα τότε κάνε: Έναρξη->Πίνακας Ελέγχου->Τοπικές Ρυθμίσεις->Για προχωρημένους->Γλώσσα για μη Unicode προγράμματα και επέλεξε Ελληνικά. Αυτή η διαδικασία είναι για XP δεν ξέρω για Vista ποια είναι αλλά υποθέτω παρόμοια Το έκανα και μου έβγαλε ότι λείπει ο φάκελος " dos737.fon " Τι μπορώ να κάνω??
alex2005 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Fonts είναι!Αλλά είναι περίεργο που λείπει! Τέλος πάντων κοίτα μπας και μπορείς κάπου να το βρεις...ακόμα και μέσα στο cd των windows. Αν όχι τότε βρες άλλο cd των windows και κάνε ένα repair(αν φτιάχνεται με αυτό...δεν έχω ιδέα) αλλά όσο χαζό και αν ακούγεται αν δεν βρεις τίποτα τότε format με άλλο cd.
Uberalles_gr Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Άνοιξε το php.ini βρες την γραμμή ; PHP's built-in default is text/html και πρόσθεσε στην επόμενη γραμμή το default_charset = "iso-8859-7" Επανεκκίνηση και είσαι Ο.Κ. Το php.ini εννοείς αυτό το αρχείο μέσα στην php που έχω?? Γιατί είναι ένα τεράστιο κατεβατό !!!!
Tipos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Το php.ini βρίσκετε συνήθως μέσα στον φάκελο που έχεις εγκατεστημένα τα Windows. (C:\Windows) Είναι όντως μεγάλο αρχείο. Κάνε αναζήτηση για την γραμμή PHP's built-in default is text/html.
nikoulini85 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Ευχαριστούμε πολύ Tipos! Ψάχναμε μέρες για λύση στο πρόβλημα με τα ελληνικά! Λειτουργεί άψογα! Μήπως όμως είναι καλύτερα να χρησιμοποιούμε utf-8? Αλλάζοντας το ...8859-7... παντού με iso-8 όμως πάλι δεν δείχνει ελληνικά στον browser.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.