Προς το περιεχόμενο

πληροφορίες για τον ηλεκτρομαγνητικό θόρυβο


atylios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

είμαι καινόυριος στο φορουμ και θα ήθελα να μου πείτε, αν γνωρίζεται φυσικά, οτιδήποτε για τον ηλεκτρομαγνητικό θόρυβο. αν καποιος ξέρει κάτι παρακαλώ όποια βοήθεια δεκτή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε βοηθάς λίγο, τι ακριβώς θέλεις? Πρακτικά πχ έχεις κάποιο πρόβλημα παρεμβολών ή θεωρητικά για κάποια εργασία κτλ.

Το λέω γιατί είναι μεγάλο κεφάλαιο και αν δεν διευκρινίσεις δεν θα πάρεις σωστές απαντήσεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλημέρα ,

πολύ γενικά ο ηλεκτρομαγνητικός θόρυβος είναι οι παρεμβολές όπου δέχεται ένα σήμα από μια άλλη πηγή,"δηλαδη" όταν καλώδιο π.χ διαχέεται από ηλ.ρεύμα γύρω του δημιουργείται ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο,αυτό το πεδίο είναι ικανό να επηρεάσει ένα σήμα και να το βγάλει στο τέλος με θόρυβο,ο θόρυβος αυτός εξαρτάται από την ένταση του μαγνητικού πεδίου την απόσταση ,το ποσο "ευεστιτο" είναι το μέσο μεταφοράς του σήματος και mpla mpla.p.x μια οπτική ina δεν επηρεάζεται σχεδόν καθόλου από τα μαγνητικά πεδια,αλλα αν βάλεις ένα κινητήρα ηλεκτρικό διπλα σε ένα καλώδιο δεδομένων p.x είναι ικανός ο κινητήρας να σου δημιουργήσει μεγάλο θόρυβο στο σήμα σου,η και μια ηλεκτρονική συσκευή να μη δουλεύει,μέθοδοι προστασίας οι ποιο απλοί είναι να μην έχεις ευαίσθητα σήματα και συσκευές ηλεκτρονικές σε καλώδια με μεγάλα ρεύματα κοντά,και με φίλτρα ,άλλα δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια,ελπίζω να σε κατατόπισα κάπως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να ρωτήσω(λίγο άσχετο).. άμα βάλεις στο pc σου.. δίπλα ακριβώς στην καλωδιοταινία(π.χ. του dvd)έναν αντάπτορα απο λάμπες για pc..

υπάρχει περίπτωση να αποκτήσεις πρόβλημα??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έναν αντάπτορα τι εννοείς? Αν δεν βάλεις συσκευή πχ λάμπα δεν περνάει ρεύμα οπότε δεν έχεις πρόβλημα. Η καλωδιοταινία πάντως είναι αρκετά ευαίσθητη αλλά πιστεύω ότι με ρεύματα που μπορεί να δώσει μια γραμμή πχ των 12V του τροφοδοτικού δεν έχει προβλήματα.

Μην την κολλήσεις και εσύ τη λάμπα με σιλοτέιπ πάνω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε μορφέας2 όλα παίζουν ,δεν είμαι ειδικός αλλα αυτό που ξέρω είναι πως πρέπει να αποφεύγεις να βάζεις καλώδια data με καλώδια ρεύματος κοντά,μπορεί να μην σου δημιουργήσει πρόβλημα αλλά το καλό είναι αυτό πάντως,ξεκούμπωσε τον αντάπτορα και δοκίμασε να γράψεις dvd ,αν σου γράψει ξέρεις την απάντηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το βρήκα τυχαία ,τσέκαρε και αυτό.

 

29. Πως προκαλείται ο ηλεκτρικός θόρυβος;

 

Ο ηλεκτρικός θόρυβος μπορεί να προκληθεί από έντονα καιρικά φαινόμενα όπως αστραπές, καταιγίδες, κ.α. αλλά η πιο συχνή αιτία είναι το φυσικό προϊόν της χρήσης του ηλεκτρισμού. Για παράδειγμα, ο θόρυβος που εισχωρεί στα συστήματά σας μπορεί να προκληθεί από το σύστημα κλιματισμού στις εγκαταστάσεις σας, από τους συμπιεστές ψύξης, από την γεννήτρια, από τους laser εκτυπωτές ή ακόμη και από γειτονικά ηλεκτρονικά συστήματα. Όπου και να είναι τοποθετημένα τα μηχανήματά σας, είναι εκτεθειμένα στον ηλεκτρικό θόρυβο. Για την ακρίβεια ο μόνος τρόπος προστασίας των μηχανημάτων σας από το θόρυβο είναι να βρίσκονται εκτός τροφοδοσίας ή φυσικά να προστατεύονται από Power Conditioner ή Power Conditioned UPS.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 μήνες μετά...

Από ένα χειριστήριο που οδηγεί πηνία ηλεκτρομαγνητικών βαλβίδων παράγετε θόρυβος ο οποίος δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε κοντινά Plc's και διάφορες άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Τα πηνία είναι 50 - 80VA 110Vac.Μήπως έχει κανείς υπ'όψιν του κάποιο συγκεκριμένο Varistor , RC ή οποιοδήποτε άλλο κατάλληλο αντιπαρασιτικό? Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...